Este bine sa bei cafea? (partea II)

Te-ai gandit vreodata ce este cafeaua? De unde vin boabele de cafea? Daca este sanatos sa bei sau nu? Ma bucur ca ai ajuns aici. Sa clarificam cateva lucruri:

Periculoasa sau nu, noi tot dezvoltam o dependenta de cafea, si este mai mult o pofta fiziologica si nu una psihologica ca in cazul celor dependenti de jocuri ori de internet. Dar cofeina nu reactioneaza ca un drog, deci nu poti muri din cauza asta, iar in cel mai rau caz poate duce la dureri stomacale ori de cap.. insa, atata timp cat cofeina elibereaza dopamina cat sa te faca fericit, nu este niciun motiv pentru care ar trebui sa te opresti din consumat aceasta substanta.

Si cine ar vrea sa se opreasca din baut cafea oricum?, caci cofeina este substanta care dezvolta cel mai bine acea senzatie de bine, creste concentrarea, slabeste oboseala, si te ajuta cu memoria.. si nu este doar un efect placebo, ci chiar conduce la astfel de reactii ale corpului. Si contrar credintelor populare care spun ca bautul cafelei este defapt un contract cu diavolul, astfel ca ai sa poti munci mai repede fara sa obosesti dar in schimb iti face viata mai scurta, cafeaua nu ridica nicio problema din punct de vedere medical, ba chiar, te-ar putea ajuta impotriva bolilor cardiovasculare ori impotriva diabetului. Te-ar putea scapa si de migrene, insa cantitatea necesara si modul de administrare nu tocmai placut.. nu sugereaza aceasta metoda ca fiind printre cele mai bune.

Pentru ce altceva ai mai putea multumi cafelei? – pentru o faza numita „Iluminarea”. In secolul XVII oamenii erau obisnuiti cu bauturi alcoolice (precum berea sau gin-ul.. pe care le consumau ca pe apa), dar odata cu introducerea cafelei si a ceaiului, toti au trecut de la o substanta ce cauza depresia la un stimulent. Nu este surprinzator faptul ca in perioada respectiva s-a inregistrat un BOOM intelectual, comparativ cu secolele precedente.

Citeste si:  Oul - cel mai pretios produs natural

Cafeaua este combustibilul lumii moderne, asa ca serveste o ceasca de cafea chiar acum, fara sa te simti constrans de miturile cu care erai obisnuit, caci acum stii ca vei lucra mai bine si mai eficient astfel.

About author View all posts

Vlad

Mr. KnowItAll - Aveti nevoie de ajutor? Aveti nevoie de indrumare? Inca nu stiti la cine sa apelati? Mr. KnowItAll va ofera un raspuns la toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *