Influenta tehnologiei asupra societatii

Influenta tehnologiei asupra societatii

 

Tehnologia afectează modul în care indivizii comunică, învață și gândesc. Ajută societatea și determină modul în care oamenii interacționează zilnic. Tehnologia joacă astăzi un rol important în societate. Are efecte pozitive și negative asupra lumii și are impact asupra vieții de zi cu zi. Trăim într-o eră în care progresele tehnologice sunt comune. Internetul și telefoanele mobile sunt câteva exemple. Cu toate acestea, odată cu progresele tehnologice, există un dezavantaj în toate acestea.

 

Un aspect al tehnologiei care a avut un impact mare asupra societății este modul în care aceasta afectează învățarea. Învățarea a devenit mai interactivă și mai colaborativă, ceea ce îi ajută pe oameni să se implice mai bine în materialele pe care le învață și cu care au probleme. De asemenea, vă oferă un acces mai bun la resurse. Odată cu crearea internetului, acesta ne oferă acces la informații la o rată de douăzeci și patru de ore și aveți acces la aproape orice lucru online. În plus, le permite studenților să lucreze mai ușor. Elevii pot susține teste și examene mai ușor, iar profesorii care pot ține cursuri online pot fi foarte eficienți. De asemenea, extinde granițele clasei, încurajând învățarea în ritm propriu. Oamenii pot accesa învățarea prin YouTube și prin social media. Acest lucru îi ajută pe elevi să învețe mai bine decât să stea jos pentru prelegeri și să citească din manuale. Aceste progrese tehnologice au făcut ca învățarea să fie mai distractivă și mai convenabilă.

 

Un alt mod în care tehnologia a avut impact asupra societății este comunicarea, modul în care vorbim și comunicăm între noi în întreaga lume. Tehnologia a adus multe metode noi de comunicare electronică. De exemplu, există e-mailuri, rețele sociale, puteți face față unei persoane care locuiește în cealaltă parte a lumii și iată videoconferințe unde puteți avea conferințe electronic. În cele din urmă, progresele tehnologice care au fost făcute în industria sănătății au ajutat la menținerea oamenilor în siguranță și sănătoși. Există multe aplicații inovatoare pe telefoane care, deși oamenii își urmăresc greutatea, câte calorii consumă, ritmul cardiac și alte proprietăți de sănătate în orice moment al zilei. Există o accesibilitate sporită a tratamentului, există o schimbare a asistenței medicale care adaugă beneficii pentru vârstnici și spitale care utilizează tehnologie avansată în cabinetele lor chirurgicale.

Citeste si:  De ce înșală femeile ?

 

Cu toate acestea, studiile arată că comunicarea mobilă afectează oamenii într-un mod negativ atunci când vine vorba de a fi sociabil și de a face contact față în față. Tehnologia mobilă poate reduce comunicarea și relațiile dintre oameni. Există mai puțin timp personal, în care constați că nu ai suficient timp pentru tine, deoarece ești întotdeauna în contact cu cineva. De asemenea, vă poate distrage atenția de la sarcinile dvs. școlare. Există, de asemenea, pierderea intimității, deoarece oricine te poate găsi oriunde, în orice moment al zilei. În concluzie, toate aceste lucruri au un impact asupra modului în care acționează oamenii astăzi. Fără progrese tehnologice, modul nostru de viață nu ar fi la fel de complex. Influențele tehnologice modelează modul în care acționează oamenii astăzi.

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *