Nefericitul tipic

fericit nefericit

Ce scop avem noi in viata asta? Sunt sigur ca toti v-ati pus aceasta intrebare, unii mai des decat altii. Raspunsul poate fi necunoscut sau inca se afla in procesul de definire. Pentru altii insa, raspunsul are anumite forme (o masina, o iubita frumoasa, bani, o slujba bine platita, sa vada copiii realizati etc.). Fie ca este vorba de persoana lor sau de cei apropiati lor, ce au in comun aceste raspunsuri este urmatorul lucru: FERICIREA.
Acum ca stim ce cautam, trebuie sa stim doar cum sa obtinem acest lucru, sau cum sa nu fim impiedicati sa-l gasim.
De ce spun sa nu fim impiedicati sa ne atingem fericirea? Pentru ca uneori nu vedem padurea de copaci. Nefericitul tipic este cel care, fiind privat in tinerete de vreo satisfactie normala, ajunge sa pretuiasca acest unic fel de satisfactie mai mult ca pe oricare alta si, drept urmare, imprima vietii sale o directie unilaterala si in care accetul cade in mod disproportionat pe reusita, in opozitie cu activitatile legate de ea.
Cu totii cunoastem povestea avarului stapan de magazin, care este vizitat de Craciun de 3 fantome(a trecutului, a viitorului, si a prezentului) pentru a a fi convins sa devina un om mai bun. Ei bine, nu ajungeti ca el! Acest personaj era centrat doar pe a face bani, dar nu-i pasa deloc de ce facea ca sa-i obtina. In felul asta era nefericit si ii facea nefericiti si pe cei din jurul sau. Putini insa stiu ca acest avar crescuse sarac si din cauza aceasta credea ca banii sunt singurul lucru care aduce fericirea. Insa, povestea are un final fericit, si el isi da seama ca degeaba ai bani, daca nu e nimeni in jur care sa te ajute sa te bucuri de ei. Asa ca el face daruri bogate angajatilor sai si totodata ajuta pe cei in nevoie.
Totodata, aveti grija, atunci cand o sa aveti copii, sa nu le lipseasca nimic. Nu este vorba de ceva material in mod special. Poate sa aiba jucarii mai ieftine, dar sa se joace. Poate sa aiba haine mai ieftine, dar sa fie bine imbracat. Poate sa aiba bani de buzunar putini, dar sa poate sa-si scoata prietena macat o data pe saptamana la suc.

Citeste si:  Cand iubirea e prea mare calci pe bec

Adrian-Florin Dinu

About author View all posts

Vlad

Mr. KnowItAll - Aveti nevoie de ajutor? Aveti nevoie de indrumare? Inca nu stiti la cine sa apelati? Mr. KnowItAll va ofera un raspuns la toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *