Category - Dragoste si Iubire

Cainele – un prieten fidel

Cainele – un prieten fidel

 

Astazi as vrea sa scriu despre o fiinta deosebita, un prieten extraordinar, o fiinta care ne ofera prietenia si dragostea neconditionat, fara sa ceara nimic in schimb. Poate pare un subiect banal, dar daca ne gandim mai bine, aceasta fiinta ne poate darui cele mai frumoase clipe si in acelasi timp, poate muri pentru noi, daca este nevoie. Asadar, astazi, as vrea sa vorbesc despre cel mai bun prieten al omului: cainele.

Caine din rasa AKITA japonez

„Mi-au spus sa nu stau niciodata langa cineva mai dragut ca mine…”

Imi aduc aminte de un film bazat pe o poveste impresionanta. Un film despre prietenia adevarata dintre Ueno, un foarte bun profesor universitar si Hachiko, si un caine abandonat in gara. Profesorul Ueno il ia acasa si aici incepe toata povestea. Acestui caine ii putem asimila trei mari calitati: credinta, dragoste si nadejde. dar cea mai mare si mai spectaculoasa este dragostea.

 

Hachiko era un caine japonez din rasa Akita si s-a nascut pe data de 10 noiembrie 1923. S-a ratacit si a ramas intr-o gara cand era destul de mic (avea cateva luni), a fost gasit si a ramas la Hidesaburo Ueno,  care l-a luat si i-a purtat de grija iar cainele, la randul lui s-a atasat foarte mult de noul stapan.

 

In fiecare zi cainele mergea impreuna cu stapanul lui la gara si apoi il astepta rabdator sa se intoarca de la serviciu si sa mearga impreuna acasa. Acest lucru a durat pana in anul 1925 cand Ueno a suferit un atac de cord si a murit. In aceea zi, cainele si-a asteptat stapanul pana tarziu in noapte. Dupa aceea, timp de noua ani, cainele a mers zilnic in gara sa-si astepte stapanul, sa astepte pe cineva care nu va mai sosi niciodata. Si din momentul in care si-a dat seama ca stapanul nu mai vine in casa in care locuiau impreuna, nu a mai plecat din gara, dormind pe unde putea, chiar si sub vagoane. Si pun acum o intrebare: noi am putea face acelasi lucru, noi am putea astepta atata timp un om? Am fi in stare sa asteptam, sa speram si sa iubim la fel de mult? Acest caine a murit la varsta de 11 ani, tot in fata garii, asteptand un om pe care l-a iubit foarte mult.

 

Cainele – un prieten fidel, care intotdeauna ne va iubi, ne va proteja si ne va fi loial fara sa ceara nimic in schimb. Intotdeauna cand este batut, pe nedrept chiar, considera ca el este vinovat si suporta totul in tacere! “Sufera ca un caine” se zice atunci cand cineva are o durere imensa si o suporta fara sa se tanguie… Ar trebui, la randul nostru, sa-i intelegem, sa-i vedem asa cum sunt si sa nu subestimam niciodata dragostea lor.

 

Dragostea in gandirea universala

Dragostea in gandirea universala

 

În toate timpurile s-a cercetat și s-a scris despre acest sentiment iar cercetatorii au recunoscut cinstit ca au descoperit mult mai puține lucruri prin munca lor asidua decât marii oameni de cultura

Dragostea in gandirea universala

Dragostea in gandirea universala

și arta prin geniala lor inspiratie!

Câteva exemple:

 

  • Poate ca pentru lume esti o singura persona, dar pentru o anumita persoana, esti intreaga lume – Gabriel Garcia Marquez
  • Nu merita sa plangi pentru nimeni, iar cine merita nu te va face sa plangi – Gabriel Garcia Marquez
  • Cand dragostea vorbeste, vocile tuturor zeilor par a fi adormite in armonia raiului – William Shakespeare
  • Cursul dragostei adevarate nu a fost niciodata neted – William Shakespeare
  • Un singur ceas de dragoste poate face cat viata intreaga – Honore de Balzac
  • Sentimentul de a fi iubit foarte mult de cineva iti da putere; sa iubesti foarte mult pe cineva iti da curaj – Lao-Tzu
  • Fericirea suprema in viata este convingerea ca suntem iubiti – iubiti pentru noi sau, mai curand, in ciuda noastra – Victor Hugo
  • Viata fara dragoste este ca un copac fara flori sau fructe – Kahlil Gibran
  • Unde exista dragoste, exista viata – Mahatma Ghandi
  • Cea mai buna dovada a dragostei este increderea – James Joyce
  • Dragostea este cea mai puternica forta din univers – Moliere
  • Dragostea e asemeni febrei: nu le putem stapani pe niciuna si nici nu putem limita durata sau intensitatea lor – La Rochefocauld
  • Iubirea este cea mai inalta fericire la care poate ajunge omul, caci numai prin ea cunoaste ca el e mai mult decat el insusi, ca e una cu totul – Rabindranath Tagore
  • A iubi nu inseamna a ne privi unul pe celalalt, ci a privi amandoi in aceeasi directie – Antoine de Saint Exupery

Un citat din cartea “Indemn la simplitate” de Ernest Bernea, spune: “Cand ai pornit sa fii om sa stii ca dragostea e cea dintai virtute, ea este semnul dezrobirilor. Cantecul tau se ineaca fara dragoste si mana ta balbaie. Cauta samburele vietii. E in tine.”

„Să crezi în dragoste, chiar dacă-i izvor nesecat de durere. Nu-ţi încătuşa nicicând viaţa inimii tale” – Rabindranath Tagore.

 

Și ce definitie mai buna se poate da iubirii dacă nu cea din Biblie:

 

Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Capitolul 13

  1. De aş grăi în limbile oamenilor şi ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare şi chimval răsunător.
  2. Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
  3. Şi de aş împărţi toată avuţia mea şi de aş da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseşte.
  4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
  5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
  6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
  7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduieşte, toate le rabdă.
  8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii – se vor desfiinţa; darul limbilor va înceta; ştiinţa se va sfârşi;
  9. Pentru că în parte cunoaştem şi în parte proorocim.
  10. Dar când va veni ceea ce e desăvârşit, atunci ceea ce este în parte se va desfiinţa.
  11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului.
  12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, faţă către faţă; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaşte pe deplin, precum am fost cunoscut şi eu.
  13. Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.

 

Sa fiți iubiți!

Orice cuvânt în plus, e de prisos!

Dragostea-medicament

Dragosteamedicament

 

Sa nu uitam, însă, și de virtuțile „terapeutice” ale dragostei – dragostea-medicament –  și de alte efecte și defecte pe care aceasta le induce, cu sau fără vrerea noastră.

Dragostea-medicament te urca in al 9-lea cer!

Dragostea-medicament te urca in al 9-lea cer!

  • Efectul analgezic. Se știe din cele mai vechi timpuri ca o îmbrățișare „cu sentiment”, atenueaza, pana la disparitie câteodată, senzația de durere, fapt confirmat astăzi de cercetători, care au descoperit ca în acele momente se eliberează un hormon denumit Oxitocina, care are efect anesteziant asupra durerilor, mai cu seama a celor de cap. Dacă imbratisarea este pasionala, oxitocina se eliberează în cantitati mai mari și actioneaza ca un veritabil medicament.
  • Se spune ca „ochiul este oglinda sufletului” și așa este! În momentul când privim cu mare simpatie o persoana, se produce în corpul nostru o substanta numita feniletilamina care produce o senzație de euforie și, în unele cazuri în care simpatia este dusa spre extrem, chiar poate produce dorința sexuală! Este limpede, acestea fiind stiute, ca doua persoane se pot îndrăgosti doar privindu-se cu drag ochi în ochi!
  • Dragostea afecteaza nu numai inima, după cum este unanim acceptat ci și creierul, prin sensibilizarea a 12 regiuni ale creierului care în mod normal sunt inactive, ceea ce produce un efect de euforie asemănător cu cel produs de o doza de cocaina, fără a avea însă și efectele negative ale acesteia.
  • Dacă ne gândim la îndrăgostiți, ii vedem tinandu-se de mana și, evident, acest lucru nu poate să se fi făcut la întâmplare, fără sa aibă nici un efect pozitiv asupra celor doua persoane. Experiența de cuplu arata ca, prin mâini, se transmite un flux pozitiv de la cel mai tare către cel mai slab și, ca urmare, apar efecte de calmare, de alinare a unei suferinte fizice/dureri și chiar a uneia morale. Deci, în măsura în care stresul este din ce în ce mai prezent în viețile noastre, ar trebui sa reconsideram acest gest arhicunoscut și sa nu ezitam sa mergem de mana cu persoana iubita, indiferent de vârsta și stare sociala.
  • Se mai spune ca inimile indragostitilor bat la unison! Așa este! Cercetatorii au stabilit ca inimile indragostitilor care se privesc fata în fata se sincronizeaza într-un timp de trei minute. Pe când un „detector de dragoste”?
  • În contextul de mai sus, este clar ca s-a demonstrat ca exista „dragoste la prima vedere”, cu atât mai mult cu cât s-a precizat ca atasamentul reciproc se simte după patru minute și se datorează – foarte interesant – atât miscarilor corpului, cât și timbrului, intensitatii (volumului) vocii și ritmului în care se vorbește.
  • Deși pare ciudat la prima vedere, exista și efecte negative ale dragostei car apar – normal – în momentul în care unul din cei doi dispare, fie printr-un divorț fie printr-un accident, fie prin alte cauze/situatii, emotia profunda putand afecta creierul, propagandu-se apoi spre inima, producand dureri în piept și ingreunind respirația, ajungandu-se, în cazuri extreme – mai ales la femei – chiar la atac de cord.
  • Renumitul psiholog american prof. Robert Sternberg de la Universitatea Cornell a definit trei tipuri de dragoste, în funcție de modul cum se regasesc grupate cele trei componente de baza care o definesc și anume: pasiune, intimitate și devotament. Astfel avem:
  • dragoste romantica = pasiune + intimitate;
  • prietenie = intimitate + devotament;
  • atasament = pasiune + devotament

Eu aș fi definit, în acest context – dar aceasta este o parere pur personala – ca exista și un al patrulea tip de dragoste:

  • dragostea adevărata = pasiune +intimitate + devotament.

 

De altfel, dragostea s-a reflectat dintotdeauna in gandirea universala!

Dragostea adevarata

Dragostea adevarata

 

Dragostea adevărata nu se bazează pe ceea ce se vede, fără a le exclude, însă. Dragostea  adevarata se bazează pe ceea ce se simte, pe frumusețea interioara (dacă este și exterioara, cu atât mai bine, dar nu este absolut necesara!), pe compatibilitati, pe caracteristici comune de gândire, plăcere, munca și teluri comune, pe suferinte comune, câteodată!  Dragostea este cea care rezista in timp si chiar crește cu trecerea timpului, in fiecare zi te face sa iti pese mai mult de persoana iubita, sa o protejezi (este valabil de ambele părți), sa o sprijini la greu, sa o faci sa nu simtă toate vicisitudinile vieții și sa simtă ca merita, ca are pentru ce trai. Dragostea este atunci când simți ca celălalt te completeaza, ca împreuna formați un întreg (se spune: „el/ea este jumătatea mea”), ca sunteți suflete-pereche.

Dragostea adevarata - se vede dintr-o privire...

Dragostea adevarata – se vede dintr-o privire…

Foarte important este sa nu ajungem sa confundam sentimentul de dragoste cu obsesia. Obsesia este o idee repetitiva și, deseori, amenintatoare chiar, care se impune constiintei într-un mod ce nu poate fi stăpânit, chiar dacă se recunoaște ca aceasta are un caracter, de cele mai multe ori, irational. Obsesia este inselatoare si cu trecerea timpului va ajunge să ne distruga. Daca dragostea adevarata ne ajuta sa devenim o persoana mai buna, obsesia este cea care ne slabeste si ne sufoca. La fel ca si gelozia, obsesia este un sentiment distructiv care, cu timpul, va lasa in urma doar raceala si deziluzie, în cel mai bun caz, sau o viața distrusa, în celalalt.

Ovidius, marele poet roman exilat la Pontul Euxin, zicea că dragostea adevarata e vecină cu ura. Când iubirea nu este de la Dumnezeu, când este o emoţie sau o „ceva”- că poate fi orice: o ciudăţenie, o dependenta, o obsesie, o nebunie sau o demonstratie – atunci e sora cu ura şi poate depasi linia oricând.

Ca recunoastem sau nu, fiecare din noi avem nevoie sa iubim si sa fim iubiti si avem nevoie de acel sentiment ca apartinem cuiva. Sa ne lasam purtati toata viata de aceste sentimente, sa le primim cu inima deschisa si sa ne bucuram intotdeauna de relatia cu persoana iubita.

Liviu Rebreanu spunea despre dragostea adevarata: “Iubirea nu e un targ: te iubesc pentru ca ma iubesti. Iubirea este o certitudine: te iubesc pentru ca te iubesc.”

 

Mai exista si… dragostea-medicament!

Ce este dragostea

Ce este dragostea?

 

Traim intr-o lume a tehnologiei si a vitezei, o lume in care muncim, ne zbatem si de cele mai multe ori nu mai avem timp pentru noi sau pentru cei din jurul nostru. O lume in care banul și castigarea lui ocupa principalul loc si uitam de trairi si emotii. Dar in toata aceasta nebunie, ar trebui sa nu uitam de cel mai frumos sentiment: Dragostea.

Fiecare dintre noi ne-am întrebat, la un moment dat, ce este dragostea si daca  exista dragoste adevarata.

Cu tine in gand

Dragostea – gand in gand, oricand!

Adevarata dragoste este atunci cand iubesti pe cineva atat de puternic, atât de „din suflet”, încât, indiferent  ce obstacol apare, îl vei depasi, nu vei ceda niciodată presiunilor ce pot apărea din partea celor apropiați ție sau chiar din partea societatii si vei face orice este posibil pentru acea iubire si pentru persoana pe care o iubești și care te iubește (cazul fericit) și, câteodată, chiar și pentru cea care nu te iubeste.

Ce este dragostea adevarata?  Dragostea adevarata inseamna sa iubesti pe cineva neconditionat, fara sa astepti nimic in schimb, pentru ca dragostea nu se cumpara ci se câștiga și se simte.  Dragostea este sentimentul pe care îl descoperi pe neasteptate si pentru care merita sa faci orice sacrificiu. Cand iubesti, iti dai seama cat de mult conteaza persoana de langa tine si o iubesti asa cum este, cu calitatile si defectele pe care le are; dragostea „este oarba” se spune…

Destul de multi spun “Te iubesc” in graba sau prea repede si prea usor, fara sa se gandeasca la adevarata semnificatie a acestor cuvinte, fără sa constientizeze adevărata incarcatura sentimentala pe care o conțin, fără să trăiască și să simtă ceea ce spun, ci le folosesc precum un salut: buna ziua, la revedere… Aceste cuvinte trebuiesc spuse din toata inima si, foarte important, sa simti cu adevarat ceea ce spui. Nu pot fi spuse in fuga, doar de dragul de a le spune, ca o rutina zilnica, sau pentru simplul fapt ca asa trebuie, așa se cuvine sau pentru ca așa am învățat din filme – fie ele americane sau indiene! :).

Se spune: „A făcut o pasiune pentru domnișoara Y!” Cum adică? Ce este pasiunea? Este cumva o forma de dragoste? Sau nu și atunci ne punem întrebarea: cum putem deosebi dragostea de pasiune. De obicei, la inceput totul pare foarte frumos si ne lasam invaluiti de aceasta magie, dar  daca totul  a fost doar o pasiune trecatoare, treptat interesul pentru cealalta persoana va scadea, va trece la fel de repede precum a început, se va stinge ca un foc de paie.  Se face o pasiune pentr X sau Y pentru ca e bogat, pentru ca e tânăra și frumoasa, pentru ca are o mașină „beton”, deci are și un cont pe măsura, pentru ca este vedeta, pentru… multe altele, dar toate vizbile, de suprafața, și toate… trecatoare!

Ce este dragostea adevarata?

Ziua indragostitilor

Ziua indragostitilor

 

Ziua de 14 Februarie este o zi speciala, ziua in care il sarbatorim pe Sf. Valentin si in acelasi timp si Ziua indragostitilor. Tot mai multi tineri au adoptat aceasta sarbatoare, chiar daca nu este specifica meleagurilor noastre, si, in aceasta zi isi serbeaza iubirea. Dar putini stiu care este de fapt semnificatia zile de 14 februarie si cine a fost Sf. Valentin.

 

Valentin s-a nascut in Temi in anul 175 si a fost propovaduitor al Evangheliei, vindecator si facator de minuni. In anul 197 a fost hirotonisit preot de catre Sfantul Felician din Foligno.

Ziua Indragostitilor

Ziua Indragostitilor

 

Legenda spune ca Valentin din Temi era preotul care intelegea dragostea tinerilor, si  chiar daca imparatul Claudiu al-II-lea a interzis casatoriile in Roma, el a fost singurul care ii ajuta sa se casatoreasca in secret. Din aceasta cauza a fost intemnitat, condamnat la moarte si  executat pe data 14 Februarie 269.

 

Cand se afla in inchisoare, Valentin s-a indragostit chiar de fiica temnicerului, si cum aceasta era oarba, a reusit sa ii redea in mod miraculos vederea. Inainte sa fie executat, i-a trimis fetei un bilet de adio pe care scria la sfarsit  „De la Valentinul tau”.

 

O alta varianta spune ca Valentin era un tanar care ii ajuta pe crestini in vremurile persecutiei lui Claudius. Cand a fost prins si intemnitat el a devenit prorovaduitor al Evangheliei si din aceasta cauza, pe data de 14 Februarie 269,  a fost condamnat la moarte. Din inchisoare trimitea mesaje prietenilor lui, prin care ii incuraja si le spunea “Amintiti-va de Valentin” si “Va iubesc”.

 

 

Papa Gelasius a oficializat in anul 496, data de 14 Februarie ca fiind ziua Sfantului Valentin si a fost declarat protectorul indragostitilor. In Ziua indragostitilor tinerii isi declarau dragostea si isi trimiteau cadouri si mesaje de iubire.

 

In Statele Unite ale Americii se organizeaza baluri si petreceri in cinstea Sfantului Valentin si acest obicei a fost preluat si de tarile din Europa.

 

Desi in Romania Dragobetele este sarbatoarea traditionala a dragostei, de cativa ani a inceput si la noi sa se sarbatoreasca Valentine’s day. Multi spun, insa, ca sarbatorirea acestei zile este de fapt doar o activitate comercialista.

 

Si, totusi, ziua de Sf.Valentin – Ziua indragostitilor – este o zi frumoasa, cu totul speciala, si chiar daca nu este singura zi in care ne manifestam dragostea, este ziua in care, mai mult decat de obicei, ne aratam sentimentele fata de cel de de langa noi.

Semne ca EA sau EL te inseala – cum imi dau seama?

Ai o presimtire ca prietena sau prietenul te inseala? Vrei sa stii care sunt indiciile care iti spun ca persoana iubita isi petrece timpul cu altcineva? Ai venit unde trebuia. Daca nu este sincer(a) cu tine atunci vei vedea urmatoarele semne:

Care este cel mai evident semn? – Mobilul. Tu stii ca are un telefon mobil, insa nu il vezi niciodata. Ajungi acasa, si vezi tot timpul incarcatorul si stii ca are mobilul incarcat, insa nu l-ai vazut vreodata. Si este tot timpul pe ‘silentios’/ vibratie, cu parola pusa, tot felul de coduri si combinatii activate, si chiar daca ai pune mana pe el nu stii cum sa il deblochezi. Ai sa iti dai seama de asta foarte repede daca traiesti cu persoana respectiva, dar este la fel de usor daca nu sta cu tine. Va tot intalniti insa nu isi pune mobilul nicaieri la vedere, si auzi doar vibratia din cand in cand.. asta este un semn ca ascund ceva. Iar atunci cand auzi/ simti acel bazait ea fie ia mobilul, pleaca de langa tine si incepe sa vorbeasca, fie se preface ca nu il aude: „Ala nu este mobil tau care vibreaza? R:.. da, da.. nu iti face griji, am sa ma ocup de asta mai incolo.”.

Un al doilea indiciu, ar fi faptul ca pe laptopul sau pe calculatorul lor, browser-ul are istoricul sters, sau nu se schimba deloc.. iar atunci, mai mult ca sigur se intampla ceva la mijloc. Sau daca sunt pe facebook sau myspace, iar tu intri in camera si in clipa urmatoare isi inchid profilul, in cazul asta mai mult ca sigur vor sa iti ascunda ceva.

Sau daca pleaca mai devreme la servici ca de obicei, sunt sanse sa aiba parte de ceva actiune in alta parte. Daca tu te trezesti, este intuneric afara, iar ea nu este langa tine ci a plecat de ceva timp, atunci mai mult ca sigur joaca sah cu cineva chiar in acel moment. Sau desigur, vin acasa foarte tarziu. Si se intampla mai tot timpul sa te sune in ultima clipa: „Draga, am sa ajung tarziu diseara, ok? Ceva a intervenit la servici, si nu voi putea sa ajung acasa. Am sa te sun eu cand termin.”.

inselataIn multe dintre cazuri, atunci cand el sau ea te inseala, se intampla cu acea persoana cu care isi petrece mai mult timpul (fie la servici, ori universitate). Iar acele pauze de masa, la munca ori la scoala.. nu sunt ‘pauze de masa’ ci ‘pauze pentru sah’.

Un alt lucru destul de evident, pe care il poti observa usor este atunci cand nu este sincer(a) in privinta unui nume, in cadrul unui context: „Stii.. Ioana/ Stefana.. o sa iesim amandoua in oras!”.. „Cine naiba este Ioana?”. Nu este nicio Ioana, ci Alex sau Claudiu sau alt tip care o ajuta sa treaca peste ‘vremurile grele’.

In orice caz, te rog sa nu iti versi nervii pe tipul cu pricina, nu vreau sa stiu ca cineva a patit ceva din cauza mea.

Cum s-au schimbat relatiile

relatiileDa! atunci cand se vorbeste de relatiile ce implica sentimente, romantism, dragoste si persoana iubita, toata lumea este interesata, si asa a fost mereu. Insa desi relatiile sunt legaturi ce au existat intre oameni de mii de ani, acestea s-au schimbat totusi, Fie ca vorbim de anumite traditii care s-au imbunatatit, ori anumite obiceiuri care nu se mai practica, multe lucruri ce tin acum de relatiile noastre chiar ne caratacterizeaza ca si generatie. Haideti deci sa vedem cum s-au schimbat relatiile in timp si de ce.

Relatiile secolului XXI:

  • Cel mai bun exemplu de traditie care nu se mai practica acum este faptul ca barbatul, cel care inainte era considerat capul familiei/ relatiei, detinea puterea si vana, acum nu mai face asta. Sau poate ca face? Daca este sa ne gandim, in majoritatea relatiilor, barbatul este cel care se considera si este considerat drept cel care conduce relatia si ia toate deciziile dupa bunul plac. De altfel, si acum vaneaza, insa vaneaza mai mult banutii, astfel incat sa castige mai mult decat persoana iubita, cat sa aiba un cuvant in plus de spus.
  • Formele de distractie s-au schimbat deasemenea. Daca pe vremuri, distractia era data doar de povesti spuse la foc, si de muzica cantata la un instrument muzical, in timp a evoluat la musica disco emise de casetofoane mari, in case din lemn romantice. Iar in vremurile noastre, totul se rezuma la cluburi, filme din ce in ce mai colorate insa mai putin bune, si la „traditionalul” 4-pereti unde toate magia se intampla.
  • Cat despre romantism, voi considera ca acesta a decazut. Nu zic, inainte de vremuri cat se cumpara o sotie cu 1000 de camile, nu era tocmai cel mai romantic gest, insa acum romantismul pare sa se rezume doar la placerea fizica resimtita de fiecare, care se consuma din nou intre cei 4-pereti clasici.

Voi ce parere aveti?

Eu pentru ce traiesc ?

eu pentru ce traiescCând stai și te gândești
Că pentru ce trăiești ?
Trăiești pentru nimic
Și doar pentru nimic,

Și lucruri mărunte,
Multe și cărunte,
Îți alcătuiesc o viață
Subțire ca o ață.

Și bune și rele
Împarți la toți din ele
Și nu ții cont de tine
Dar lor le o mai fi bine ?

Și-n drumul ce-l urmezi
Te întrebi să nu te pierzi
Eu pentru ce traiesc ?
Traiesc doar să iubesc ?

Pentru a deduce un simplu raspuns din text al acestei poezii combinand ultima strofa cu prima strofa.

Și-n drumul ce-l urmezi Când stai și te găndești  Te întrebi să nu te pierzi; Că pentru ce trăiești ?  Eu pentru ce traiesc ? Trăiești pentru nimic, Traiesc doar să iubesc ? Și doar pentru nimic.

Apa trece, pietrele raman, gandeste-te de-acum, tu pentru ce traiesti ? Traiesti sa supravietuiesti ?

Daca ți-a plăcut
Asterneți un gând
Căci eu o sa te-ascult

Și-ti voi raspunde-ncurând

zp8497586rq

La naiba cu dragostea

LA naiba cu dragostea

 

Cand ajungi in acel moment al vietii ,dezamagit de o persoana care chiar iti păsa de ea si gandeai ca nimic nu te v-a face sa o pierzi si nu v-a dezamagii incat sa doara , tragi o concluzie si spui ca te-ai inselat in aceasta privinta !

Eu consider ca viata este doar un joc de rahat dar cei drept cu o grafica buna .

Bate si ti se va deschide ,daruieste si ti se va darui , dar ai grija pentru ca daca tu daruiesti totul nu poti fi sigur ca mai primesti ceva sau cel putin poate ramai socat vazand ca tot ce ai strans sa oferi nu este apreciat.

Daruieste si nu astepta nimic in schimb pentru ca atunci cand astepti si nu ti se va da, vei fi dezamagit, dar daca vei primi ai sa fi surprins.

Pretuieste ficare moment ca si cala naiba cu dragosteand ar fi unicul si ultimul , nu te lasa influentat de nimeni si alege cu capul in majoritatea cazuriilor … nu cu inima ! Daca alegi cu inima poti fi fericit pe moment si vei suporta consecintele pe viitor !

   Dragostea este ca un joc de carti, inveti cum sa le-mparti, cum sa primesti dragoste din parti.