125 de ani de la nasterea pictorului mexican Diego Rivera

Diego Rivera125 de ani de la nasterea pictorului mexican Diego Rivera, artistul plastic este ceremonat de Google cu un logo special dedicat artei sale semnat Diego Rivera. Cine este Diego Rivera ? Binecunoscutul pictor mexican, acum este raspandit pe intreg globul pamantesc cu ajutorul motorul de cautare Google.

Informatii legate de Diego Rivera

Diego Rivera Maria si fratele sau geaman Carlos s-au nascut in Guanajuato, la 8 decembrie 1886, insa fratele sau a murit doi ani mai tarziu. Parintii lui Diego au fost Diego Rivera si Maria Barrientos de Rivera. Tatal sau a lucrat ca profesor, editor pentru un ziar si inspector de sanatate, in timp ce mama sa a fost medic.

Diego a inceput sa deseneze la varsta de 3 ani. Copil fiind, Rivera era pasionat de masini si a fost poreclit „inginerul”. Familia Rivera s-a mutat in Mexico City, in 1892.

In 1897 a inceput sa studieze pictura la Academia de Arte Frumoase din Mexico City. Profesori i-au fost Andrés Ríos, Félix Para (1845-1919), Santiago Rebull (1829-1902) si José María Velasco (1840-1912). Para i-a aratat lui Rivera arta mexicana, care era diferita de arta europeana. Rebull l-a invatat ca un desen bun este baza unei picturi bune, iar Velasco l-a invatat cum sa creeze efecte tridimensionale. Rivera a fost, de asemenea, influentat de activitatea lui José Guadalupe Posada (1852-1913), care a reprodus scene din viata de zi cu zi a mexicanilor, gravate pe metal.

Sursa: http://www.mondonews.ro/

Citeste si:  10 obiceiuri pe care trebuie sa incetezi sa le mai faci

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

1 CommentLeave a comment

  • Totodata , el a fost casatorit cu Frida Kahlo , pictorita si ea, dupa viata careia a fost facut un film (Frida). Doar ce am adaugat nota sa vad filmul 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *