Cum să faci fotografii minunate cu telefonul tău

Cum să faci fotografii minunate cu telefonul tău

Camerele telefonice au parcurs un drum lung, dar nu sunt perfecte. Aici intrați. Următoarele sfaturi vă vor arăta cum să faceți fotografii extraordinare cu telefonul.

 1. Folosiți linii de grilă

Liniile de grilă vă ajută să vă echilibrați fotografia atunci când faceți fotografii cu telefonul. Acesta este unul dintre cele mai ușoare și mai eficiente moduri de a îmbunătăți calitatea fotografiilor pe mobil.

Activarea liniilor de rețea va plasa linii pe ecran pe baza regulii treimilor, un principiu de compoziție care afirmă că o fotografie trebuie împărțită în treimi, atât pe orizontală, cât și pe verticală.

Regula treimilor la apusul soarelui Gif

În conformitate cu regula treimilor, dacă vă aliniați subiectul de-a lungul liniilor sau la o intersecție, fotografia dvs. va părea mai echilibrată și mai plăcută pentru ochi. Acest lucru este esențial atunci când utilizați un smartphone, deoarece nu există vizor optic.

Iată cum puteți activa linii de rețea pe camerele iPhone:

 • Mergi la Setari”
 • Selectați „fotografii și cameră”
 • Găsiți „grila” și porniți-o.

Iată cum puteți activa linii de rețea pe camerele telefonice Samsung Galaxy (Android):

 • Deschideți aplicația pentru cameră
 • Mergi la Setari”
 • Derulați în jos și comutați opțiunea „linii de rețea” la „activată”.
 1. Apropie-te

Când utilizați zoomul digital al camerei smartphone-ului, pierdeți multe detalii fine. În schimb, încercați să faceți doar câțiva pași mai aproape în direcția subiectului și vedeți dacă imaginea dvs. nu se îmbunătățește.

Ați fi uimit de modul în care apropierea puțin de subiect poate face diferența din lume în ceea ce privește calitatea imaginii.

 1. Pierdeți filtrele
Citeste si:  Respecta-te pe tine ca sa fii respectat de altii

Filtrele erau reci odată, dar în zilele noastre sunt văzute ca niște artificii. În loc să folosiți aceleași filtre prestabilite folosite de nenumărați adolescenți din întreaga lume, încercați să editați.

Aplicațiile mobile precum SnapSeed, Photoshop Express și iPhoto sunt toate excelente pentru a vă ajusta fotografiile fără a le compromite integritatea.

 1. Curățați obiectivul

Camera telefonului dvs. nu are un capac pentru obiectiv care să îl protejeze de toate scame din buzunare sau de petele de amprentă. Această acumulare de gunk pe obiectivul camerei dvs. poate duce la imagini neclare pe care nu le poate remedia nicio cantitate de editare post-producție.

Vă recomand să cumpărați o cârpă pentru lentile și ceva mai curat. Și ștergerea obiectivului cu tricoul este mai bună decât nimic.

 1. Încercați să faceți fotografii cu telefonul dvs. din unghiuri ciudate

Realizarea de fotografii din unghiuri ciudate poate duce la unele dintre cele mai memorabile fotografii. Este vorba despre a vedea dintr-o altă perspectivă și pentru a face acest lucru va fi nevoie de puțină creativitate.

Gândiți-vă la vedere de pasăre / deasupra capului – pentru a surprinde acea fotografie, ar trebui să se poziționeze deasupra subiectului. Pentru a face acest lucru, puteți încerca să faceți fotografii de pe acoperișuri sau chiar de pe scări.

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *