Cum sa scapi de mătreață?

Cum să scapi de mătreață??

Există suficiente probleme de rezolvat zilnic atunci când vine vorba de părul tău. Este prea gras? Este prea uscat? Prea plat? Prea voluminoasă? Prea cret? Prea drept?
Apoi, desigur, există întotdeauna mătreața de temut. Este greu să ratezi fulgii mici și albi care rămân pe scalp. Dar, deși afecțiunea este foarte frecventă, poate fi, de asemenea, greu de tratat.

Mătreața este o afecțiune frecventă care afectează scalpul. Face ca pielea scalpului să devină mâncărime urmată de fulgi de piele moartă. În mod obișnuit, începe în jurul pubertății și începe
să scadă în jurul vârstei de 50 de ani, potrivit Journal of Clinical and Investigative Dermatology.
Severitatea mătreții poate diferi de la caz la caz. Unele cazuri sunt mai puțin agresive și sunt ușor de tratat, în timp ce altele ar putea necesita o abordare medicamentoasă a tratamentului.
Pielea ta se înlocuiește continuu, iar celulele vechi sunt împinse spre exterior acolo unde mor și se desprind. De obicei, aceste fulgi sunt mici și neobservabile. În cazul celor cu mătreață,
celulele pielii pot începe să se înlocuiască mai repede decât ciclul normal. Prin urmare, pielea se varsă în grămezi uleioase, mai mari, care pot deveni vizibile.
Pielea uscată, sensibilitatea la produsele specifice pentru păr și afecțiunile pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul, vă pot face mai susceptibile la apariția mătrii. De asemenea, se crede că ciuperca comună malassezia poate declanșa mătreață.

Creșterea celulelor pielii și aceste celule suplimentare ale pielii mor și se desprinda.
Mătreața se poate agrava și atunci când sunteți stresat sau bolnav. Iernile reci și uscate pot declanșa mătreață sau pot crește severitatea acesteia.
Dieta își joacă rolul, deoarece deficitul de vitamină B sau zinc poate duce și la mătreață.

Citeste si:  Depresia de după naștere

Deși oricine poate fi sensibil la mătreață, de fapt apare mai frecvent la bărbați decât la femei. Începe încă din pubertate și poate continua până la
maturitate. A avea scalpul și părul gras poate crește, de asemenea, șansele de afecțiune.

  1. Schimbați-vă dieta.
  2. Începeți să vă spălați părul mai des.
  3. Încercați să vă exfoliați scalpul.
  4. Sau încercați o mască cu ulei cald.
  5. Folosiți oțet de mere cu cofrare.
  6. Folosiți un șampon special.
  7. Spălați-vă numai scalpul.
  8. Nu zgâriați.
  9. În timp ce așteptați.

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *