De ce E-Sports in scoala?

De ce E-Sports in scoala este un lucru bun

Esporturile în școală prind pe măsură ce popularitatea e-sporturilor continuă să crească. Și în timp ce cercetările arată că participarea la activitățile școlare îmbunătățește performanța și bunăstarea generală a elevilor, părinții și educatorii au rezistat ideii de e-sport organizat în școli. Dar, pe baza tendințelor actuale, aceasta poate fi setată să se schimbe în bine.

Esports este aici pentru a rămâne. Ca sport de spectatori și ca industrie. În colegii și în licee. Și în nici un fel. Jocurile competitive au devenit o afacere de miliarde de dolari și se preconizează că va crește exponențial. Prevalența e-sporturilor în școli se extinde, de asemenea, rapid.

High School Esports League (HSEL) – doar una din mai multe astfel de ligi – susține peste 1500 de școli ca membri. Între 2018 și 2019, numărul ligilor care facilitează e-sporturile în școli aproape s-a dublat. Nou-venit PlayVS are un contract exclusiv cu Federația Națională a Asociațiilor de Liceu de Stat (NFHS), organul de conducere pentru majoritatea sporturilor și activităților din liceul din Statele Unite.

Sporturile din școli sunt pe punctul de a deveni mainstream. Mulți ar spune că a devenit deja o activitate extrașcolară obișnuită. Există cei care se gândesc la o activitate digitală ca sport. (Explorăm aceste controverse în articolul nostru Este sportul sportiv?) Mai jos, ne uităm la numeroasele motive pentru care sporturile sportive în școli pot fi un lucru foarte bun.

 

Avantajele sportului în școli

Educatorii știu că participarea la activități extracurriculare sporește succesul elevilor. Mult. Indiferent de activitate. Fie că este un club de comedie sau o echipă de softball. O întâlnire pentru pasionații de inginerie sau pasionații de filme. Studiile au arătat cu siguranță că studenții care sunt implicați în activități extracurriculare au mai mult succes în mai multe moduri

Printre beneficii: copiii implicați dor mai puțin de școală și absolvesc la o rată mai mare. Se descurcă mai bine în matematică și lectură și aspiră mai des la învățământul superior.2 Elevii care se alătură activităților sunt mai predispuși să acorde atenție la clasă. Îi pasă mai mult de educația lor.3 De asemenea, se simt mai bine cu ei înșiși și se angajează în mai puține comportamente dăunătoare, cum ar fi fumatul și băutul.

 

Sporturi în școli

Cheia pentru a beneficia de această dinamică este ca școlile să ofere activități care să atragă cât mai mulți elevi. Asta a intrat în esports.

 

  1. Sportul în școli aduce succes mai multor studenți

Adolescenții se referă la jocuri. În 2018, Centrul de Cercetare Pew a raportat că 97% dintre băieții adolescenți și 83% dintre fetele adolescente au jucat jocuri video. Unii dintre acești adolescenți sunt implicați în sporturi și cluburi școlare. Mulți, însă, nu sunt. Oferind e-sporturi ca activitate extracurriculară, școlile ajung la elevi care de multe ori sunt dezactivați de comunitatea școlară. Sporturile din școli pot transporta acești copii din lumea solitară a jocurilor digitale în spațiul comun al laboratorului de calculatoare al școlii sau al bibliotecii comune. Acești elevi, altfel neimplicați, intră în rândul colegilor implicați cu succes: sunt mai susceptibili de a fi angajați în timpul orelor. Este mai probabil să absolvească. Este mai probabil să aspire la învățământul superior. Și este mai puțin probabil să sufere și să răspândească daunele sentimentului care nu se sincronizează cu comunitatea lor școlară.

Citeste si:  Speranta, aripa de dor

 

  1. Incluziunea este bună pentru studenți și comunitate

Jocurile pot fi o distracție izolatoare. Când elevii se pot alătura unei echipe de sporturi școlare, aceasta devine o experiență socială. Fără un club de sport școlar, jucătorii pasionați se simt adesea în afara vieții sociale școlare obișnuite. Esporturile organizate îi aduc pe acești copii. Le poate ajuta să devină membri acceptați și respectați ai comunității școlare.

Sentimentele de acceptare dobândite prin aderarea la activități școlare precum sporturile protejează sănătatea fizică și mentală a elevilor. În primul rând, conexiunile sociale puternice stimulează funcția imunitară. În schimb, cei care se simt excluși dorm mai prost. Acest lucru poate avea un impact asupra sănătății studenților, ducând la scăderea școlii și la rezultate academice negative.

 

  1. Elevii învață abilități valoroase jucând sport în școală

Este intuitiv: sporturile de echipă învață abilități valoroase. Mulți părinți își încurajează copiii să participe la un sport de echipă tocmai din acest motiv. Sporturile de echipă oferă o arenă pentru predarea lecțiilor importante și a abilităților de viață dincolo de clasă. Abilitățile practicate și perfecționate ca parte a unei echipe se aplică în mod egal oricărui sport. Esportul nu face excepție. Aceste abilități includ:

Lucrul cu alții. Spune-i lucru de echipă, cooperare sau colaborare. Cu orice nume, a lucra bine cu alții necesită dezvoltarea a nenumărate abilități suplimentare. La fel ca comunicarea, asertivitatea și compromisul. Gestionarea conflictelor, ascultarea activă și respectul.

Abilitati sociale. Abilitățile sociale sunt elementele de bază ale relațiilor interumane. Și sunt esențiale pentru a lucra bine cu coechipierii și antrenorii. În plus față de cele menționate mai sus, abilitățile sociale includ elemente de bază critice, cum ar fi menținerea contactului vizual și utilizarea limbajului corporal adecvat. Abținerea de a întrerupe. Și știind când și cum să împărtășim idei. Pentru mulți copii, aceste abilități nu vin de la sine. Cei cu experiență socială limitată sunt deosebit de predispuși la deficite de abilități. Participarea la o echipă de sporturi școlare oferă un mediu în care acești copii pot învăța și exersa aceste abilități.

Citeste si:  Frumusetea pe muchia sanatii

Gândire strategică și planificare. Sportul cere elevilor să-și stabilească obiective, să evalueze competiția și să-și ia în considerare punctele forte și punctele slabe. În calitate de membru al unei echipe, elevii învață să stabilească tactici, să alcătuiască planuri de joc și să ajusteze execuția după cum este necesar. Gândirea rapidă și strategică este parte integrantă a oricărui sport.

Gestionarea succesului și a eșecului. Sporturile de echipă predau lecția dură că viața nu este întotdeauna corectă. Indiferent cât de greu te pregătești, nu vei ieși întotdeauna pe primul loc. Învățarea de a gestiona emoțiile de a pierde – și de a câștiga – îi ajută pe copii să devină rezistenți.

De gestionare a timpului. Pentru a se califica pentru a participa la echipe școlare, elevii trebuie să își mențină poziția academică. Acest lucru necesită învățarea și aplicarea abilităților funcției executive, cum ar fi organizarea și gestionarea timpului.

Abilități de călătorie. Echipele sportive școlare călătoresc de obicei la turnee de mai multe ori în fiecare sezon. Aceasta oferă posibilitatea de a planifica, împacheta, bugeta, programa și gestiona numeroasele intrări și ieșiri ale călătoriei. Poate prezenta necesitatea de a utiliza transportul public, de a se adapta la diferite culturi regionale și de a împărtăși spațiu cu un coleg de cameră. Călătoriile dezvoltă abilități de gândire critică, adaptabilitate și forță.

Valori pro-sociale. Sporturile de echipă de orice fel oferă antrenorilor o oportunitate de a insufla valori pozitive. Principii și standarde de comportament, cum ar fi o bună sportivitate, corectitudine și respect. Persistență, onestitate, distracție și concurență sănătoasă. Aceste valori pot stimula studenții pe tot parcursul vieții.

  1. Esportul în școli stimulează învățarea STEM

Esports și STEM merg mână în mână. Studenții care sunt atrași de jocuri sunt adesea captivați în egală măsură de ecosistemul tehnologic mai larg. Sponsorii atât la nivel de liceu, cât și la nivel de colegiu raportează că un număr substanțial dintre participanții lor la eports sunt interesați de știință, tehnologie, inginerie și matematică.

Adesea, este proporțional mai mare decât populația studențească în ansamblu. În 2018, de exemplu, directorul Riot Games al esporturilor colegiale a spus că aproape două treimi din jucătorii lor din League of Legends se ocupă cu domenii STEM. Acesta este un salt notabil de la 45% din toți studenții din 2015 care au planificat să studieze STEM. Oferirea de sporturi ca activitate extracurriculară este o modalitate excelentă pentru licee de a încuraja elevii să urmeze o carieră în domenii profitabile legate de STEM.

 

  1. Sportul în școli extinde oportunitățile de colegiu și de carieră

Știm că elevii implicați sunt mai predispuși să meargă la învățământul superior. Dincolo de acest beneficiu, e-sporturile, în special, oferă studenților opțiuni suplimentare pentru următorii lor pași în viață.

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *