Scandalul cu si despre cainii comunitari

cainii comunitariVoi ce parere aveti despre toate aceste stiri despre cainii comunitari? Este normal ca fiecare parinte sa traiasca cu frica de a-si lasa copilul singur afara, doar pentru ca orice caine il poate ataca in orice clipa? Iar pe de alta parte, este normal sa utanasiem in masa toti cainii de pe strada, fara mila si fara regrete? Haideti deci sa discutam fiecare situatie in parte si sa vedem care este cea mai buna varianta.

Ce este de facut cu cainii comunitari?

Cum s-a ajuns totusi sa fie atat de multi caini comunitari pe strada? Desigur este tot vina noastra pentru ca multi dintre noi, cu „suflet bun”, facem tot efortul sa ii hranim si sa le oferim un adapost. Iar facand asta, le-am tot facilitat conditiile perfecte in care sa se reproduca in pace, si sa se inmulteasca precum iepurasii de camp. Cu toate aceastea, nu este numai vina celor care ii hranesc, ci si a asociatiilor care ii apara si care ii scot/ elibereaza din centrele in care sunt colectati, ca apoi sa ajunga din nou pe strada. Deci care ar fi solutia? Sa nu ii mai hranim? Sa nu ii mai aparam?

Cum se face ca toti acesti caini comunitari sunt atat de agresiv? Din nou, tot vina noastra. Cainii au ajuns sa traiasca printre oameni inca de acum mult timp, si de regula se obisnuiesc rapid cu acestia, mai ales daca ii intampina des. Insa, daca multi dintre noi ajungem sa ne comportam agresiv cu ei, prin a-i alunga/ lovi/ tipa la ei, este si normal ca majoritatea patrupedelor sa reactioneze la fel, nu? Este totusi si alt caz cu care ne intalnim, si care ne aduce la paragraful anterior. Ca orice animal/ fiinta/ entitate, daca ii invadezi teritoriul, va reactiona imediat penru a se apara, iar de aici si multe dintre incidentele in care persoanele ajung sa fie muscate.

Citeste si:  Bucuria de a calatori prin Romania

Voi ce parere aveti? Raspundeti in zona de comentarii.

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

3 CommentsLeave a comment

  • Un articol ce mi-a plăcut
    Te întrebi pe drept: „Cum s-a ajuns totusi sa fie atat de multi caini comunitari pe strada? Desigur este tot vina noastra pentru ca multi dintre noi, cu “suflet bun”, facem tot efortul sa ii hranim si sa le oferim un adapost.” Dar necazul este că hrănirea și adăpostirea câinilor vagabonzi se face tot pe stradă. De aceea acum singura soluție este eutanasierea câinilor în masă. Fără asta nu ne mai putem scăpa de ei și de scăpat trebuie să scăpăm de haitele de câini ce împânzeac orașele și satele.

    • O alternativa ar fi sa adaptom acesti caini sau cel putin sa le creem o rezervatie unde ar fi in lumea lor, fara se plimbe printre masini , sa cerseasca, s.a.m.d.
      Mai mare ne e mila de noi, decat sa ne fie mila de ei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *