Robert Doisneau

robert-doisneauSe implinesc 100 de ani de la nasterea lui Robert Doisneau, fiind unul dintre cei mai desavarsiti fotografi ai Franţei. Robert Doisneau este cunoscut pentru imaginile sale modeste, jucaus, ironic şi de juxtapuneri amuzante, clase sociale, se amesteca si excentrici în străzi contemporane de la Paris şi cafenele. Influenţat de munca de Kertesz, Atget, şi Cartier-Bresson, în peste 20 de cărţi Doisneau a prezentat o viziune fermecător de fragilitatea umană şi viaţa ca o serie de momente linistite, incongruente.

El a scris: „minunile din viata de zi cu zi sunt incitante, regizor de film nu se poate aranja neaşteptate pe care le găsiţi în stradă.”

Ceea ce m-a impresionat pe mine personal la acest fotograf, a fost fraza si va ramane urmatoare fraza: „Nu fotografiez viaţa aşa cum este, ci cum mi-ar plăcea să fie”

Un omagiu deosebit din partea motorul Google afisandu-l pe Robert Doisneau in prima pagina, reamindindu-ne despre acest simplu si deosebit fotograf francez.

Citeste si:  Alimente benefice pentru organismul uman

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *