Placa de bază – inima unui laptop sănătos

inima sanatoasa a unui laptopNu toţi care avem calculatoare ne picep la buna funcţionalitate a unui laptop. De aceea imi permit să va dau câteva informaţii legate de principalele componente ale laptopu-lui, cauzele care pot duce la disfuncţionalitatea acestora şi cum pot fi remediate la un preţ scăzut şi într-un timp record.

Importanţa plăcii de bază

Placa de bază este cea mai importantă componentă in orice calculator şi conţine conexiunile electrice pentru comunicarea cu celelalte componente ale sistemului. Toate celelalte componente se leagă la ea, fie direct prin montare pe placa de bază, fie, indirect prin intermediul unui port de comunicatie. Pe placa de bază se conectează, unitatea centrală de prelucrare şi alte subsisteme şi dispozitive electronice.

Placa de bază

– este responsabilă de gestionarea şi legarea tuturor celorlalte componente ale sistemului  şi in funcţie de procesorul pentru care sunt destinate, au un anumit tip de conector şi porturi ce asigură legţătura  cu dispozitivele externe, cum ar fi imprimantele, mouse-ul, camere digitale, modem-ul etc., ce folosesc porturile paralele, seriale,USB sau PS2.

Plăcile de bază

– au conectoare IDE unde se introduce cablul panglica ce face legătura cu harddisk-urile şi cu CDROM-ul (CDRWriter-ul). Unele dintre ele au  posibilitatea de RAID, ( de a scrie simultan datele pe două HDD-uri), asigurând osecuritate datelor. O componentă importantă a plăcii de bază este suportul pentru microprocesor  chipset-ul, care are rolul de interfaţă între microprocesor şi magistrala de date între diferitele componente externe. Acest chipset determină, într-o măsură, caracteristicile şi capacităţile plăcii de bază Există plăci ce au jumperi (conectori micuţi ce fac legătura intre doi pini), aceştia fiind folosiţi de utilizator pentru a seta caracteristicile plăcii, cum ar fi viteza bus-ului şi factorul de multiplicare pentru procesor Pe placa de bază poate fi găsit şi un jumper pentru resetarea BIOS-ului şi trecerea acestuia la setările fabricantului. Acest lucru este important pentru cei ce au uitat parola BIOS-ului şi trebuie să facă o modificare în el

Citeste si:  Service laptop Bucuresti

Disfuncţionalitatea plăcii de bază

Datorită suprasolicitării, placa de bază se poate defecta uşor.

–         reparaţii plăci de sunet integrate (inlocuire DAC, etaj final de amplificare);
– reparaţii plăci video integrate (inlocuire memorii video, relipire sau inlocuire procesor video, relipire diverşi conectori, refacere sistem răcire);
– updare BIOS cu scoatere chip de pe placa de bază;
– reparaţii porturi (USB, PCMCIA, paralel, serial, firewire);
– reparaţii plăci de reţea integrate;
– reparaţii surse de alimentare interne;
– reparaţii sloturi de memorie; inlocuiri chip-uri de memorie integrate in placa de bază;
– reparaţii diverşi conectori;
– reparaţie conector alimentare integrat in placa de bază

Reparaţii  placa de bază

Echipa service de laptopuri  oferă reparaţii a plăcii de bază la un preţ de 10 ori mai mic decât inlocuirea totală a acesteia. Dispunem de tehnologie de ultimă generatie şi de specialişti  în ceea ce priveşte diagnosticarea, reparaţia şi asigurarea calităţii serviciilor.

Avem sediul  in Bucureşti, sector 6 – Militari, darmedicinii buni se pot deplasa şi la domiciul dvs.
Telefoanele de contact sunt: 0721.049.875 / 0763.644.629
Programul : de luni până vineri – 9.00-18.00
(Sîmbăta şi duminica, doar cu programare telefonică)
Email: office@servicelaptopbucuresti.ro

Preţul scăzut, amabilitatea echpei, proptitudinea execuţiei, seriozitatea de care dau dovadă specialiştii,vă determina să reveniţi la noi cu toată încrederea.

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *