Top 10 probleme in folosirea calculatorului (partea I)

Nu esti un utilizator experimentat? Folosesti PC-ul numai pentru filme, muzica si internet? Te-ai saturat sa chemi pe cineva oricand se intampla ceva cu calculatorul tau?. Cel mai sigur, vei chema acea persoana si de acum inainte, dar poate nu la fel de des. Cum sa te ocupi de 10 dintre cele mai intalnite probleme care apar in timpul utilizarii unui PC:

1. Calculatorul nu porneste.

Daca apesi pe butonul de pornire si nu se intampla nimic, poti incerca urmatoarele lucruri. Verifica daca acel cablu care pleaca de la unitate este potrivit bine in priza/ prelungitor (verifica priza sau prelungitorul cu un aparat electronic sa vezi daca primeste curent). Verifica daca acel buton negru [0/1] de la spatele unitatii (de la sursa) este pe „1”.

2. Monitorul nu afiseaza nimic.

Daca monitorul nu mai afiseaza nimic, atunci se poate ca acel monitor sa nu fie aprins, sa nu fie bagat intr-o priza sau sa nu fie conectat la unitate. Verifica daca acele cabluri care pleaca de la spatele monitorului duc la priza/prelungitor si la unitate. Daca becul de la monitor nu se aprinde, desi el este conectat la un prelungitor, atunci problema vine de acolo.. si trebuie inlocuit prelungitorul.

3. Probleme cu placa video.

Daca beculetul de la unitatea si monitorul este pornit insa nimic nu apare pe ecran atunci cand porniti calculatorul, sunt sanse mari sa aveti probleme cu placa video. In cazul asta trebuie sa duceti unitatea la un service autorizat, sau sa achizitionati o placa video noua.

4. Sistemul de operare nu functioneaza normal.

Citeste si:  Alimente benefice pentru organismul uman

Daca sistemul de operarea nu raspunde la comenzi sau raspunde cu greu, atunci puteti puteti sa restartati calculatorul si sa dati drumul la o scanare a virusilor (pentru asta aveti nevoie de un antivirus bun, certificat care sa poata face o scanare corespunzatoare).

5. Sistemul de operare nu mai booteaza.

Daca sistemul nu mai booteaza cum trebuie, atunci ar trebui sa reinstalati Windows-ul cu Windows Recovery Disk. In majoritatea cazurilor, asta vă va ajuta sa scapati de problema.

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *