Afaceri profitabile pe timp de criza

Afaceri profitabile pe timp de criza

Probabil va intrebati cum se fac banii pe timp de criza, ei bine , criza financiara in sine este o problema morala care „ne dezgheata mintile„.

Una dintre cele mai profitabile afaceri pe timp de criza este afacerea cu parcarile, care nu necesita o investitie mare domeniul fiind public.

Ei bine , gandicativa cate masini stau parcate in cele mai aglomerate zone ale bucurestiului platind o taxa de 1,5 RON / h sau 10 Ron toata ziua .

O afacere mai probabila decat asta la care s-au gandit cei de la SC Calibo din judetul Constanta intre cele doua oferii. afacerei profitabile pe timp de criza

Cine nu plăteşte parcarea se trezeşte cu roţile blocate r Taxa de parcare costă 10 lei, iar deblocarea roţilor – 80 de lei.

Parcările cu plată par să fie unele dintre cele mai profitabile afaceri, mai ales în zonele aglomerate. De cele mai multe ori, investiţiile sunt zero, iar încasările enorme.blocari roti eforie

Mai mulţi turişti şi localnici ne-au sesizat o astfel de afacere coaptă pe cordonul de teren viran, paralel cu marea, dintre cele două Eforii.

Peste noapte, o firmă s-a trezit stăpâna zonei, întinsă pe câţiva kilometri, şi taxează cu 10 lei parcarea pentru orice autoturism care doreşte să poposească acolo, indiferent de durata staţionării. Că parchează prin pârloage, în mijlocul drumului de pământ sau pe plajă, nu contează. Turistul trebuie să dea banul. Dacă nu vrea să plătească parcarea (iar motive pentru a o face sunt destule), imediat i se blo-chează roţile autoturismului.parcare pe litoral eforie Tarifele sunt şi ele pe măsura „investiţiilor” şi serviciilor oferite, surclasându-le chiar şi pe cele din municipiul Constanţa. Locul de parcare, oriunde ar fi el, costă 10 lei, iar caracatiţa aplicată tacticos pe roţi se dă jos pentru 80 de lei.
Culmea, ambele servicii, şi cel de parcare şi cel de blocare a roţilor, sunt prestate de aceeaşi firmă, SC Calibo Com SRL. Ea centrează, ea dă cu capul. Aşadar, turiştii şi localnicii din Eforie au două opţiuni majore în ceea ce priveşte parcarea maşinii: ori 10 lei, ori caracatiţa. Cale de mijloc nu există.
Cine nu plăteşte parcarea se trezeşte cu roţile blocate
Stadler Kamer, „un cetăţean bun platnic, care îşi plăteşte conştiincios toate impozitele şi taxele”, după cum s-a prezentat în scrisoarea trimisă la redacţie, povesteşte ce a păţit pentru că a refuzat să plătească taxa de parcare într-un loc în care nu exista nicio parcare.
„Vă relatez şi vă anexez câteva documente cu privire la modul cum se blochează roţile autoturismelor pentru că au parcat pe un teren viran, între Eforie Nord şi Eforie Sud, în zona plajei Azur.
Începând cu data de 25.07.2009, societatea SC Calibo Com SRL blochează în mod selectiv roţile maşinilor parcate pe un teren viran, lângă şoseaua Constanţa-Mangalia, în zona plajelor dintre Eforii.
Societatea în cauză nu a efectuat nicio amenajare a terenului pe care se află aşa-zisa „Parcare cu plată”. Nici măcar nu a semnalizat cu un indicator care să specifice că aceea este o parcare. În schimb, se prezintă salariatul firmei, care solicită suma de 10 RON taxă pentru parcare. La întrebarea de unde rezultă că aceea este parcare, ridică din umeri şi spune că patronii trebuie să răspundă”, spune Stadler Kamer. Pentru că a refuzat să plătească, omul susţine că şi-a găsit maşina cu roţile blocate. Însă doar câteva maşini aveau roţile blocate, celelalte, deşi staţionate în aceeaşi zonă, scăpând de sancţiunea cu cara-catiţa în schimbul plăţii taxei de parcare de 10 lei.
„La întrebarea de ce nu s-au blocat roţile decât la câteva maşini, angajatul firmei răspunde că a informat colegii cu „caracatiţa” doar pentru aceia pe care i-a văzut când au parcat. Ca să pot pleca cu maşina, nu am avut altă soluţie decât să plătesc taxa de 80 RON pentru deblocarea roţilor”, spune Stadler Kamer.
Pentru a-şi găsi dreptatea, omul povesteşte că a sunat la OPC, însă nu i-a răspuns nimeni, iar cei de la poliţie l-au pus să facă o reclamaţie.
„Am încercat să solicit sprijinul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Constanţa. Operatorul de serviciu ne-a făcut trimitere la Protecţia Consumatorului Costi-neşti. La numărul de telefon indicat nu a răspuns nimeni, deşi s-a apelat de nenumărate ori.
M-am deplasat la Poliţia Eforie Nord împreună cu un alt posesor de autoturism aflat în aceeaşi situaţie. Acolo ni s-a răspuns că autorizaţia SC Calibo Com SRL a fost dată de Consiliul Local Eforie, care ar fi singura instituţie în măsură să reglementeze această situaţie. Ni s-a recomandat totuşi să facem o reclamaţie care a fost înregistrată.
Se pare că s-a descoperit o nouă metodă de a face bani, cu cheltuieli minime şi cu sprijinul autorităţilor locale”, şi-a încheiat povestea Stadler Kamer.
10 lei parcarea
În urma celor sesizate, ne-am dus şi noi la plajă pe cordonul între cele două Eforii. Într-adevăr, din loc în loc, la umbră, pândeau câţiva parcagii, cu chitanţierele pregătite în mână. Indicatoarele cu „Parcare cu plată“ există, însă pe o distanţă de câţiva kilometri nu ştiu dacă am văzut mai mult de trei. Chiar dacă ar fi existat indicatorul cu pricina, asta nu înseamnă nici pe departe că locul arată a parcare. Locurile de parcare sunt indicate de angajaţii firmei Calibo undeva pe marginea drumului de pământ, printre boschete şi bălării, pe un teren viran. Dacă se plăteşte taxa, băieţii te lasă să parchezi chiar şi pe plajă.
Un parcagiu ne explică pe îndelete cum stă treaba: „De la un capăt la altul, este parcare cu plată. 10 lei pe zi, nu se taxează pe oră. Cine nu vrea să plătească, ori pleacă, ori i se blochează roţile la maşină. Vin băieţii şi verifică maşinile. Care nu are bon în geam, îi pune caracatiţa”.
Un bărbat, care a auzit discuţia noastră cu băiatul din parcare, a ţinut să ne facă unele precizări: „Nu ştiu cu ce drept angajaţii firmei de la parcare ne solicită să ne legitimăm. Iniţial am vrut să parchez aici, însă mi-au cerut 10 lei. Le-am spus că sunt localnic, din Eforie, iar atunci mi-au solicitat să le arăt un buletin. Nu mi se pare normal să îmi ceară taxă de parcare într-un loc în care nu există parcare. Cred că oamenii ăştia habar nu au ce înseamnă un astfel de loc amenajat. Vor să le dăm 10 lei pentru a ne lăsa să oprim prin şanţuri, printre copaci”.

Citeste si:  Nu stim ce ne dorim de la viata

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

1 CommentLeave a comment

  • […] Afaceri profitabile pe timp de criza Wed Nov 17, 2010 23:00 pm Afaceri profitabile pe timp de criza Probabil va intrebati cum se fac banii pe timp de criza, ei bine , criza financiara in sine este o problema morala care “ne dezgheata mintile“. Una dintre cele mai profitabile afaceri pe timp de criza este afacerea cu parcarile, care nu necesita o investitie mare domeniul fiind public. Ei… […] […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *