Avantajele gândirii pozitive și cum să o faci

Avantajele gândirii pozitive și cum să o faci

 

Prezentare generală

Ești un tip de persoană pe jumătate gol sau pe jumătate plin? Studiile au demonstrat că ambele vă pot afecta sănătatea fizică și mentală și că a fi un gânditor pozitiv este cel mai bun dintre cei doi.

 

Un studiu recent a urmărit 70.000 de femei din 2004 până în 2012 și a constatat că cei care erau optimiști aveau un risc semnificativ mai mic de a muri din cauza mai multor cauze majore de deces, inclusiv:

  • Boala de inima
  • Accident vascular cerebral
  • Cancerul, inclusiv cancerul de sân, ovarian, pulmonar și colorectal
  • Infecţie
  • Afectiuni respiratorii

Alte beneficii dovedite ale gândirii pozitive includ:

  • O calitate mai bună a vieții
  • Nivele mai ridicate de energie
  • O mai bună sănătate psihologică și fizică
  • Recuperare mai rapidă după leziuni sau boli
  • Mai puține răceli
  • Ratele mai mici de depresie
  • Abilități mai bune de gestionare a stresului și de coping
  • Durată de viață mai lungă

Gândirea pozitivă nu este magie și nu vă va face să dispară toate problemele. Ceea ce va face este să facă problemele să pară mai ușor de gestionat și să vă ajute să abordați greutățile într-un mod mai pozitiv și mai productiv.

 

Cum să gândești gânduri pozitive

Gândirea pozitivă poate fi realizată prin câteva tehnici diferite care s-au dovedit eficiente, cum ar fi vorbirea de sine pozitivă și imagini pozitive.

 

Concentrați-vă asupra lucrurilor bune

Situațiile provocatoare și obstacolele fac parte din viață. Când vă confruntați cu unul, concentrați-vă asupra lucrurilor bune, indiferent cât de mici sau aparent nesemnificative par. Dacă îl căutați, puteți găsi oricând căptușeala argintie proverbială în fiecare nor – chiar dacă nu este imediat evidentă. De exemplu, dacă cineva anulează planurile, concentrează-te asupra modului în care îți eliberează timp pentru a ajunge din urmă la o emisiune TV sau la alte activități de care te bucuri.

Citeste si:  Exista barbati care nu insala

 

Exersează recunoștința

Practicarea recunoștinței s-a dovedit că reduce stresul, îmbunătățește stima de sine și favorizează reziliența chiar și în momente foarte dificile. Gândiți-vă la oameni, momente sau lucruri care vă aduc un fel de confort sau fericire și încercați să vă exprimați recunoștința cel puțin o dată pe zi. Acest lucru poate fi mulțumirea unui coleg pentru că a ajutat la un proiect, unei persoane dragi pentru spălatul vaselor sau a câinelui tău pentru dragostea necondiționată pe care ți-o oferă.

 

Păstrați un jurnal de recunoștință

Sursele de încredere au descoperit că notarea lucrurilor pentru care ești recunoscător îți poate îmbunătăți optimismul și sentimentul de bunăstare. Puteți face acest lucru scriind într-un jurnal de recunoștință în fiecare zi sau notând o listă de lucruri pentru care sunteți recunoscători în zilele în care aveți dificultăți.

 

Deschide-te la umor

Studiile au descoperit că râsul scade stresul, anxietatea și depresia. De asemenea, îmbunătățește abilitățile de coping, starea de spirit și stima de sine.

Fii deschis la umor în toate situațiile, în special cele dificile, și dă-ți voie să râzi. Ea ușurează instantaneu starea de spirit și face ca lucrurile să pară puțin mai puțin dificile. Chiar dacă nu o simți; a te preface sau a te forța să râzi te poate îmbunătăți starea de spirit și scăderea stresului.

 

Petreceți timp cu oameni pozitivi

Negativitatea și pozitivitatea s-au dovedit a fi contagioase. Luați în considerare persoanele cu care petreceți timpul. Ai observat cum cineva cu o dispoziție proastă poate doborî aproape pe toată lumea dintr-o cameră? O persoană pozitivă are efectul opus asupra celorlalți.

Citeste si:  Cum se fură lucrări de pe net muncite de alţii, folosite apoi la licenţă de către hotii de inteligenţă

A fi în preajma oamenilor pozitivi s-a dovedit că îmbunătățește stima de sine și îți mărește șansele de a atinge obiectivele. Înconjoară-te de oameni care te vor ridica și te vor ajuta să vezi partea luminoasă.

 

Exersează vorbirea de sine pozitivă

Tindem să fim cei mai grei pentru noi înșine și să fim propriul nostru cel mai rău critic. În timp, acest lucru vă poate determina să vă formați o părere negativă despre dvs., care poate fi greu de scuturat. Pentru a opri acest lucru, va trebui să țineți cont de vocea din cap și să răspundeți cu mesaje pozitive, cunoscute și sub numele de vorbire de sine pozitivă.

Cercetările arată că chiar și o mică schimbare a modului în care vorbești cu tine însuți îți poate influența capacitatea de a-ți regla sentimentele, gândurile și comportamentul sub stres.

Iată un exemplu de vorbire pozitivă despre sine: în loc să mă gândesc „chiar am încurcat asta”, încercați „Voi încerca din nou într-un mod diferit”.

 

Identifică-ți zonele de negativitate

Uită-te bine la diferitele domenii ale vieții tale și identifică-le pe cele în care tindi să fii cel mai negativ. Nu sunt sigur? Întrebați un prieten sau un coleg de încredere. Șansele sunt că vor putea oferi o perspectivă. Un coleg de muncă ar putea observa că tindeți să fiți negativ la locul de muncă. Soția dvs. poate observa că deveniți deosebit de negativ în timpul conducerii. Abordați o zonă pe rând.

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *