Dragobete

Aniversam dragobetelesaruta-ma de dragobete pe data de 24 februarie, intitulata si ziua indragostitilor. Ziua de dragobete se aniverseaza la romani la fiecare an pe 24 avand ca traditie

În timp ce Valentine’s Day este cea mai mare parte legate de oameni (un sfânt şi cele pe care le-au ajutat), precum şi acţiunile lor în numele iubirii, sărbătoare românească dedicată iubirii, Dragobetele, este strans legata de natura. Sărbătorit pe 24 februarie, este legată de faptul că perioada a anului, atunci când păsările construiesc cuiburile lor şi mate. Ca primele semne de primavara, natură şi om reporni ciclul de viaţă şi iubire.Ce motiv mai bun pentru a sărbători? Ce motiv mai bun să cânte, să danseze şi saruta fetele?

Dragobete, de asemenea, numit Dragomir, este omologul local de zeul roman Cupidon şi Eros zeul grec. El nu este însă menţionată ca o creatură divină. El este un personaj pozitiv, un simbol al iubirii pure, complet opus mamei sale, Dochia. Dochia se spune că a fost o mama foarte crud în drept, obiceiul de a face o maltratează fiica ei în lege. Ea a trimis-o la ridica fructe de padure, în luna februarie, un timp imposibil de an pentru a găsi astfel de fructe. Dumnezeu îi ajută pe fată, de fapt, ei sarcină care duce la o tragedie.

Dochia, crezând că a fost primăvară deja, isi ia oile si fiul ei, Dragobete, pana sus pe munte. Deşi ea poarta 12 lambskins la începutul călătoriei sale, ea le pierde. Povestea are două versiuni de aici: ei a lua fie umed din cauza ploii sau ea le aruncă aşa cum a fost foarte cald. Atât Dochia şi fiul ei îngheţe la moarte pe munte.

Citeste si:  Totul e Photoshop. Adevarata fata a celei mai sexy femei din lume

Cu toate acestea, îmi place mai fericit mituri despre care mama a fost de Dragobete. O versiune a poveştii este de o femeie mândră, tachinarea luna martie, care apoi devine chiar de a lua câteva zile din februarie. Alte povestiri sunt de Dochia, sora domnitorului dac Decebal, care fuge în munţi să caute refugiu de la împăratul roman Traian. Ea se deghizează ca un cioban, dar isi pierde blana de miel ei şi îngheaţă. Ea este apoi metamorfozat într-un flux de oaie şi ei sunt transformate în flori.

Indiferent de originea sa, mitul de Dragobete vorbeşte despre dragoste curat, de ritualuri naturii traduse în viaţa oamenilor, de ciclurile de viaţă noi şi de a fi renăscut. Este, de asemenea spune că sunt cupluri grija pentru care una dintre ele este trecând peste picior altora. Se crede că el sau ea va lua apoi conducerea în cuplu :)

Ştiţi cu toţii Valentine’s Day nu este o sărbătoare mare în toate părţile Europei. Cred că este câştigă tot mai mult teren în România, din cauza de Dragobete. Am fost toate utilizate pentru a celebra iubirea în februarie. Dar celebrarea Dragobetele a fost oarecum pierdut. Există destul de puţine voci român încruntat la scară largă a acestei „importat” de vacanta. Ei îl văd ca pe o schemă comerciale ale Statelor Unite, uitând totul despre rădăcinile sale europene.

Cred că a fost un lucru bun. În afară de oferindu-ne un alt motiv pentru a sărbători dragostea în toate formele sale, el ne-a reamintit de Dragobete. În momentul în vacanţă străină a început să devină popular, voci au crescut pentru a ne reaminti de traditiile noastre. Mai multe dintre noi trebuie să ştiu ce a fost vorba si facem o sărbătorim.

Citeste si:  Prea timid, prea rusinos (partea I)

În tradiţia de Dragobete, în acest weekend a fost extrem de însorită şi caldă. Păsări, de asemenea, pare să cânte mult mai vesel.

Am auzit de festivităţile organizate în parcul Cismigiu. Am auzit de excursii iubitei lui la Veneţia oferite ca premii la Dragobete. Este aici, în jurul nostru, şi ne invită să cânte şi să danseze. De aceea, Vă invit pe toţi să vină sărbători cu noi. Adu-a lungul celor dragi, sa le flori si sentimente calde şi haideţi să preţuiesc renaşterea naturii!

Pentru cei dintre voi care doresc să ştie un pic mai mult, pot gasi aici mai multe despre Dragobete.

 

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *