Posevitate

Cum e sa nu fii gelos intr-o lume posesiva?


Am doua cunostinte, s-au despartit acum, de curand. Ea m-a intrebat parerea sincera si i-am spus sa isi traiasca viata daca asta simte. Asta a fost primul sfat. Al doilea a fost simplu si transant: poti sa umbli cu oricine, dar nu iti face de cap cu cunoscuti de-ai lui, chit ca nu sunt prieteni, ci doar cunoscuti. Pot sa vad prin ochii unui barbat, chit ca nu sunt de acord cu acele trairi, si imi dau seama ce ar putea naste urmatoarele actiuni ‘independente unul de celalalt’.

Poti iubi pe cineva fara sa o arzi in drame, reprosuri si crize de nervi?

Raspunsul tuturor ar fi ca iubirea vine la pachet cu ele. Adevarul spune insa ca depinde in mare masura de maturitatea celor doi. O relatie e o simbioza intre defecte si calitati. Defectul unuia poate fi defectul amandurora, calitatea celuilalt poate fi calitatea cuplului. Totusi, o relatie e ca un elastic. Exista momente cand te plezneste peste degete.

Cauta sa cresti in toate domeniile vietii!

Din pacate acesta nu este un articol in care sa iti spun exact pasii strict legat de problema posesivitatii si a nesigurantei. Orice sfat pe termen scurt este un sfat cu rezultate minore.

Toate domeniile vietii sunt interconectate. O relatie este ca oglinda a unui lac. Reflecta cine esti tu, preluand insa orice vibratie. Toate frustrarile pe care le-ai putea avea legate de propria-ti persoana, de relatia cu ceilalti, de relatia cu propria familie, de aspectul financiar, de aspectul profesional … toate se rasfrang in relatie.

Citeste si:  Greseli pe care le fac barbatii

Solutia este sa cauti sa cuceresti lumea si sa impartasesti partenerei senzatiile pe care le traiesti.

Din pacate se intampla mai frecvent ca directia sa fie inversa, sa cauti sa fugi de toate aspectele vietii si sa te retragi intr-o relatie.

Ce se poate intampla atunci?

Este doar o chestiune de timp pana cand frustrarile vor iesi la suprafata. Pentru ca nu faci nimic pentru tine.

Cand esti multumit de TINE si de celelalte aspecte ale vietii TALE, relatia este ferita de frustrari, certuri si posesivitatea atat de existente in alte cupluri.

Nu uitati, un cuplu fericit este format din membri fericiti si realizati individual. Trebuie sa fii fericit singur, ca sa poti fi fericit intr-o relatie, asa cum trebuie sa fii fericit sarac ca sa poti fi fericit bogat. O lectie pe care putini o inteleg.

La final va voi spune un secret. Poti vedea foarte simplu un suflet de om si la ce nivel emotional este doar ascultand parerea lor cu privire la doua aspecte:

– parinti

– partener de viata.

Fereste-te de oamenii care isi vorbesc de rau parintii sau consortul. Aceasta este prima dovada despre frustrarile si neimplinirile persoanei respective. In viata trebuie sa fii impacat cu cine esti (parinti, descendenta – lucruri pe care nu le alegi tu) si drumul pe care mergi (profesie, hobbyuri, partenera – lucruri pe care le alegi si care depind in mare masura de tine).

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *