Dragostea adevarata

Dragostea adevarata

 

Dragostea adevărata nu se bazează pe ceea ce se vede, fără a le exclude, însă. Dragostea  adevarata se bazează pe ceea ce se simte, pe frumusețea interioara (dacă este și exterioara, cu atât mai bine, dar nu este absolut necesara!), pe compatibilitati, pe caracteristici comune de gândire, plăcere, munca și teluri comune, pe suferinte comune, câteodată!  Dragostea este cea care rezista in timp si chiar crește cu trecerea timpului, in fiecare zi te face sa iti pese mai mult de persoana iubita, sa o protejezi (este valabil de ambele părți), sa o sprijini la greu, sa o faci sa nu simtă toate vicisitudinile vieții și sa simtă ca merita, ca are pentru ce trai. Dragostea este atunci când simți ca celălalt te completeaza, ca împreuna formați un întreg (se spune: „el/ea este jumătatea mea”), ca sunteți suflete-pereche.

Dragostea adevarata - se vede dintr-o privire...

Dragostea adevarata – se vede dintr-o privire…

Foarte important este sa nu ajungem sa confundam sentimentul de dragoste cu obsesia. Obsesia este o idee repetitiva și, deseori, amenintatoare chiar, care se impune constiintei într-un mod ce nu poate fi stăpânit, chiar dacă se recunoaște ca aceasta are un caracter, de cele mai multe ori, irational. Obsesia este inselatoare si cu trecerea timpului va ajunge să ne distruga. Daca dragostea adevarata ne ajuta sa devenim o persoana mai buna, obsesia este cea care ne slabeste si ne sufoca. La fel ca si gelozia, obsesia este un sentiment distructiv care, cu timpul, va lasa in urma doar raceala si deziluzie, în cel mai bun caz, sau o viața distrusa, în celalalt.

Citeste si:  Semne ca EA te place

Ovidius, marele poet roman exilat la Pontul Euxin, zicea că dragostea adevarata e vecină cu ura. Când iubirea nu este de la Dumnezeu, când este o emoţie sau o „ceva”- că poate fi orice: o ciudăţenie, o dependenta, o obsesie, o nebunie sau o demonstratie – atunci e sora cu ura şi poate depasi linia oricând.

Ca recunoastem sau nu, fiecare din noi avem nevoie sa iubim si sa fim iubiti si avem nevoie de acel sentiment ca apartinem cuiva. Sa ne lasam purtati toata viata de aceste sentimente, sa le primim cu inima deschisa si sa ne bucuram intotdeauna de relatia cu persoana iubita.

Liviu Rebreanu spunea despre dragostea adevarata: “Iubirea nu e un targ: te iubesc pentru ca ma iubesti. Iubirea este o certitudine: te iubesc pentru ca te iubesc.”

 

Mai exista si… dragostea-medicament!

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *