Ce sunt hackerii si cum devin un hacker

Ce sunt hackerii

hackerii
Sa o luam usor si sa va dau o definitie pentru cuvantul hacker, dar si o mare confuzie pe care o fac multi necunoscatori.

In primul rand un hacker este un tip pasionat de calculatoare. In general un pusti tanar, slab si cu ochelari (obligatoriu asta cu ochelari šŸ™‚ ).

Hackerul, este cel care creeaza programe (in limbaje de programare specifice) cu care se pot sparge calculatoare, siteuri si multe altele…

Confuzia pe care o fac multi oamenei este intre termenul cracker si cel de hacker.

Un cracker (cei mai multi) sunt cei care folosesc programele facute de hackeri in scopuri nu tocmai ortodoxe (pentru a sparge diferite conturi, pentru a face rost de adrese, carti de indentitate, etc.).

Acestia folosesc informatiile pe care le afla in scop comercial. Pot sa va afle parolele de la conturi sau sa faca o fabrica de spam pe calculatorul tau, va pot vinde adresele de email, date personale etc.

Cum devin si eu hacker

Multi oameni vor sa devina hackeri. In general copii.

Fie ca vor sa sparga adresa cuiva de messenger, sau sa se razbune pe cineva stingandu-i calculatorul.

E foarte greu sa deveniti chiar si cracker, cel care foloseste programele create de altii, nu mai spun de hacker care implica o cunostinta a multor limbaje de programare utilizate.

Va urez bafta daca vreti sa deveniti asa ceva, sa va asumati riscurile unei asemenea „meserii” si sa nu uitat ca puteti face/invata altceva mai frumos in acest timp.
hacker

Citeste si:  Timpul trecator

About author View all posts Author website

Dragos

Un tip pasionat de websiteuri, SEO, SERPs si multe alte chestii ONLINE. Sunt un content-writer si scriu articole care sa trezeasca si sa sporeasca interesul cititorilor dupa acest blog.

9 CommentsLeave a comment

 • Nu prea cred ca ai idee despre ce vorbesti! Si in legatura cu ultimul paragraf, mai degraba au crackerii cunostiinte foarte, FOARTE solide in cel putin unul dintre limbajele high-level(java,c) si mai mult ca sigur cunostiinte de assembly. Aici vorbesc de cei care chiar faca asta nu pusti care posteaza pe youtube. Si mai mult, aceasta „meserie” nu implica riscuri daca o faci cu cap, si prin asta prinzi cunostiinte despre calculatoare, sisteme de operare etc. mai multe decat multi care termina facultati de informatica, deci nu cred ca-i timp pierdut. Multi dintre oamenii astia au slujbe foarte bine platite si fac asta ca hobby. Hackerii pe de alta parte nu scriu programe. Ei se folosesc de portitze si profita de portite pentru a accesa sau a folosi sistem cu scopuri diferite fata de ala pentru care au fost create. Hack in principiu inseamna a da functionalitate la ceva intr-un mod diferit.

  • fiecare dintre noi avem propria noastra idee despre „hackereala” si „hackeri” , asa ca tot timpul explicatiile si parerilor vor fi diferite.

 • Andrei iti multumesc pentru completarea adusa. Nu ma refeream in tocmai la profesionisti ci la ideea majoritatii, a oamenilor simpli care nu cunosc aceasta meserie ai au o imagine despre cei care o practica mai mult deprinsa din filme decat din realitate.
  Tin sa te corectez aceasta „meserie” implica riscuri, e ilegala, e indiscutabil ca nu e riscanta, indiferent de cat de bine o practici.

  Cat despre invatatul altor lucruri mai utile, cum crezi ca ar arata planeta daca toti am fura, am sparge siteuri, am frauda sisteme si am vinde ce nu ne apartine. Nu e timp pierdut dar practica de dupa e una ilegala, imorala si incorecta pentru oamenii care au de suferit.
  * a nu se intelege ca am o parere ca toti hackeri sunt rai

 • Asa cum a spus si Andrei,un hacker ar trebui sa reprezinte o persoana care sa probeze sisteme de securitate in cadrul politiei,insa acum,exista si asa numitii „BlackHat Hackers”,care din pacate doar profita de micile dar multele insecuritati a unui sistem/baze de date.Sa fi hacker nu implica sa cunosti limbaje precum un programmer,cel putin nu la fel de bine.Toti hackerii lucreaza in „consola”,iar cunostinte de ms-dos are si un copil de 10 ani(bineinteles,ce fac oamenii aceia in consola,nu e ceva ce stie oricine).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *