Cum sa faci o prima impresie de neuitat (partea a II a)

Prima impresia

Asa cum v-am promis, voi prezenta partea a II a articolului „Cum sa faci  o prima impresie de neuitat”. Tehnicile folosite ar trebui sa fie intuitive, dar unele persoane nu le au folosit niciodata sau nu s-au gandit ca abordand asemenea tehnici imbunatatesc in mod semnificativ impresia pe care o fac cuiva.

5) Cum sa cuceresti pe cineva prin comunicare cu „copilul lor interior”
Majoritatea adultilor au o coarda sensibila. Atunci cand aceasta coarda este atinsa, ei se comporta intocmai ca niste copii: se incapataneaza, se rasfata, fac nazuri, se joaca samd. Comportamentul pueril este mai vizibil la femei decat la barbati. Ideea la aceasta tehnica este sa tratezi o cunostinta proaspata intocmai ca un copil pe care doar ce l-ai cunoscut: sa-i zambesti cald, sa ti orientezi intregul corp catre ea si sa-i acorzi o atentie completa si neconditionata. Procedand astfel, cu siguranta o sa castigi multa simpatie din partea celor din jur.

6) Cum sa faci pe cineva sa se simta ca un prieten apropiat
Atunci cand cunosti pe cineva pentru prima data, inchipuie-ti ca este un  prieten apropiat pe care nu l-ai mai vazut de ani de zile si revarsa acest val de energie pozitiva asupra persoanei respective. Efectul nu se va lasa mult asteptat, iar persoana te va cataloga imediat drept o persoana calda,sociabila si iti va solicita prezenta si pe viitor. Acest gen de abordare functioneaza si este utila in special intr-o tara in care nu cunosti limba oficiala. Eu, spre exemplu, am fost in Grecia si desi cunosteam foarte putina greaca, treceam drept o persoana foarte prietenoasa printre grecii cu care intram in contact, tocmai datorita atitudinii mai sus mentionata.

Citeste si:  Pierre de Fermat si numere 220 284

7) Cum sa apari tuturor drept o persoana 100% de incredere
Situatiile in care se aplica aceasta tehnica sunt in special legate de a prezenta ceva, de a vorbi, de a tine un discurs unui grup mai mare de oameni. Ideea principala este de a nu face gesturi neelegante si inconstiente precum a te scarpina pe nas, a ti atinge fata cu mainile, in linii mari orice actiune care are de a face cu a ti atinge zona capului cu mana atunci cand vorbesti. Privitorii vor interpreta aceste gesturi in mod instinctual ca ai ceva de ascuns sau ca nu spui adevarul.

8 ) Perceptie extra-senzoriala sau cum sa profiti de feedbackul celor cu care comunici
In zilele noastre, un mesaj nu este atat de important precum forma sau maniera in care este prezentat. Superficialitatea este atat de mare incat marea majoritate a oamenilor cumpara un produs in dauna altuia pentru cat de frumos este ambalajul sau pentru ca vreo vedeta il foloseste, si mai putin pentru utilizarile si calitatile obiectulelor in sine.
Fii si tu la fel de speculativ(a)! Atunci cand discuti cu cineva, fii atent(a) si la efectul pe care vorbele tale il au asupra ascultatorului si dirijeaza-ti dialogul in mod corespunzator. Daca ceea ce spui pare a plictisi de moarte interlocutorul, schimba imediat discutia catre alt subiect.

9) Cum sa fii sigur ca nu ratezi nici o sansa acordata
Statisticile spun ca  succesul unei actiuni depinde mai mult de pregatirea in sine a actiunii decat actiunea in sine. Pregatirea in cazul de fata semnifica vizualizarea tuturor tehnicilor de mai sus si vizualizandu-te pe tine ca fiind stapan pe ele si in ce situatii poti sa le folosesti. VIZUALIZAREA este foarte importanta. Sportivii de performanta folosesc vizualizarea ca parte din antrenamentul lor.

Citeste si:  Top Filme Romantice (partea I)

Adrian-Florin Dinu

About author View all posts

Vlad

Mr. KnowItAll - Aveti nevoie de ajutor? Aveti nevoie de indrumare? Inca nu stiti la cine sa apelati? Mr. KnowItAll va ofera un raspuns la toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *