Alimente benefice
Cu toții ne dorim sa fim in forma, atât fizica cat si psihica, iar pentru acest lucru este bine sa ținem cont si sa consumam alimente benefice, care ne ajuta sa ne menținem sau sa ne îmbunătățim sănătatea. In primul rând trebuie sa învățam cum sa alegem alimentele care ne sunt folositoare si in ce forma trebuie sa le consumam pentru a obține maximum de beneficii de pe urma consumării lor.
Ciocolata, este un aliment extrem de pozitiv pentru organismul nostru. Denumirea, de fapt, in cultura indiana, înseamnă hrana zeilor. Datorita antioxidanților prezenți in cacao, ciocolata
contribuie la protejarea împotriva antioxidării colesterolului. De asemenea, este foarte importanta in prevenirea bolilor cardiovasculare si ajuta la îmbunătățirea sistemului imunitar.
Scorțișoara este foarte întâlnită si benefica in curele de slăbire deoarece scade apetitul si nevoia de a consuma dulciuri. Datorita antioxidanților pe care ii conține, scorțișoara este extrem de eficienta împotriva stresului si a îmbătrânirii. Tratamente cu scorțișoara se pot face si împotriva tusei si este foarte buna pentru revitalizarea pielii crăpate a tălpilor. A devenit chiar un ingredient uzual într-o serie de preparate culinare sau băuturi: plăcinta cu mere sau vin fiert!
Nucile, se numără printre cele mai sănătoase alimente benefice pentru organism si sunt recomandate in regimul zilnic. Nucile sunt bogate in calorii si ajuta la scăderea colesterolului. De asemenea, datorita acizilor grași Omega-3, protejează inima si reduce riscul de hipertensiune si diabet. Așa încât… serviți cu încredere baclava sau cozonac cu nuca și stafide!
Chiar daca nu toți agreem sa consumam broccoli, acesta, însă, conține vitamina A si vitamina K care sunt esențiale organismului si previn bolile de inima.
Banalul usturoi, considerat cel mai bun antibiotic natural, este cunoscut încă de pe vremea Egiptului antic unde se folosea atât pentru gătit cat si ca medicament pentru tratarea bolilor. Usturoiul este folosit in tratarea cancerului, echilibrarea tensiunii arteriale, ajuta la eliminarea toxinelor din organism, tonifica pielea si întărește unghiile, vindeca cu succes infecțiile urechii la copii.
Se știe ca spanacul este o sursa foarte bogata de fier. Pe lângă aceasta, conține si o cantitate mare de acid folic si este recomandat pentru reducerea nivelului colesterolului. De preferat este sa se consume sub forma de salata, deoarece prin fierbere, spanacul își pierde cea mai mare parte din substanțele sale nutritive.
Oul, pe lângă faptul ca este component al unui un mic dejun gustos, este si foarte benefic pentru organism, fiind considerat un medicament incredibil si este folosit împotriva bolilor ca: Alzheimer, cataracta, malnutriție, infarct miocardic, tromboze, cancer mamar, reumatism, sindrom de oboseala cronica, deficit de memorie etc. Datorita conținutului mare de vitamine, oul poate fi si un excelent tratament pentru înfrumusețare, fiind folosit ca masca pentru ten, sau pentru regenerarea parului si unghiilor.
Roșiile ajuta la prevenirea inflamației arterelor si sunt foarte eficiente in prevenirea bolilor de inima.
Natura ne oferă o gama întreaga de alimente benefice pentru organism, fiecare având un rol bine definit. Sa profitam cat putem de beneficiile acestor alimente si sa aducem astfel organismului un aport de vitamine pe cale naturala, în măsura în care, bineînțeles, suntem în măsura sa găsim pe piața alimente bio și dispunem și de sumele necesare achiziționării acestora.