Probleme cu alimentatorul de la laptop?

Ai ramas fara baterie, incerci sa conectezi laptopul la o sursa de curent insa nimic nu se intampla? Toate datele tale se afla pe laptop, insa bateria a cazut iar alimentatorul tau iti face probleme?. Atunci, trebuie sa verifici de unde vine problema.

Daca esti unul dintre acei utilizatori care au lucrat pentru multi ani cu un laptop, atunci probabil ca stii cat este de enervant sa conectezi alimentatorul, iar laptopul tau sa nu prinda viata. Primul pas pe care trebuie sa il faci este sa te uiti la beculetul ce indica conexiuna la o sursa de curent. Daca acel beculet nu este aprins, verifica daca cablul conectat fie la laptop, fie la transformator, fie la sursa de curent nu a fost fixat cum trebuie. Daca acel cablu este totusi fixat cum trebuie, atunci alimentatorul tau este defect.

In unele cazuri determinarea cauzelor pentru care alimentatorul nu functioneaza este mai complicata de atat.  Uneori problema ar putea veni de la cablul de alimentare, ceea ce se si intampla in cazul multor branduri. Majoritatea utilizatorilor au ajuns sa fie de acord cu faptul ca daca conectorul este in forma „L”, atunci se strica mai rar.

S-ar putea ca acel beculet sa se tot aprinda sau inchida atunci cand tu incerci sa fixezi conectorul la laptop, iar asta inseamna ca trebuie sa tii conectorul intr-o anumite pozitie astfel incat sa se transmita curent electric. Desigur, aceasta metoda este doar temporara.

O problema mai serioasa ar putea surveni atunci cand conectorul din interiorul laptopului este defect, iar intr-un astfel de caz, ar trebui sa duci laptopul intr-un service autorizat. In orice caz, nu incerca sa repari aceasta problema de unul singur, daca nu stii ce faci, pentru ca exista sansa fie sa te curentezi, fie sa provoci mai multe pagube.

Citeste si:  Imbracaminte eleganta pentru fete

 

About author View all posts

Vlad

Mr. KnowItAll - Aveti nevoie de ajutor? Aveti nevoie de indrumare? Inca nu stiti la cine sa apelati? Mr. KnowItAll va ofera un raspuns la toate.

4 CommentsLeave a comment

  • asta se intanpla la mine de vreo o luna jumatate bateria mea se inacrca pina la un nivel dupa care se declanseaza singura ,cablu nui ca ci dupa ce se termina si pun la incarcat merge iar si uita asa ne jucam noi cred ca e bateria de vina altceva numi explic .

    • salut. daca tu spui ca atunci cand iti pui laptopul la incarcat bateria ta se incarca doar pana la un anumit punct, fara ca tu sa faci nimic, atunci cel mai sigur problema vine de acolo si trebuie sa apelezi la un service autorizat. iti dau un sfat pentru viitor: in cazul oricarui laptop – foloseste-l pana se termina bateria (pana ajunge la 2%), apoi incarca-l. daca tu utilizezi laptopul cand bateria este la 100%, iar alimentatorul inca este conectat, bateria moare mai repede si isi pierde din capacitatea de a rezista.

  • Intodeauna au fost si vor fi probleme cu alimentatorul. Daca scoate un sunet ciudat, adica mai degraba.. un bazait, ce sugerezi ca ar trebui facut?

    • salut. sunt mai multe motive pentru care alimentatorul (te referi la transformator) scoate acel ‘bazait’: 1) la acel transformator sunt conectate 2 cabluri, iar daca unul dintre ele nu face contactul cum trebuie, acel sunet poate aparea (iar asta nu este de bine) – incearca sa le introduci pana la capat. 2) transformatorul este folosit foarte des si se incalzeste prea tare, rezultand acel sunet (in interiorul acelei cutii, sunt tot felul de fire si folii.. de acolo vine sunetul) – incearca sa nu il mai folosesti atat de des (doar daca bateria laptopului este de 3%, si nicioadata cand este 100%) 3) in interiorul transformatorului ceva nu face contactul cum trebuie, si cel mai probabil te va paste un incendiu.. schimba transformatorul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *