Obiective turistice de vizitat in Brasov

centrul brasovului

– Brasovul, resedinta judetului cu acelasi nume are o populatie de aproximativ 300.000 de persoane, situandu-se printre cele mai mari orase din Romania. De asemenea este printre cele mai frumoase orase din tara si unu dintre cele mai vizitate atat de romani cat si de straini. Arhitectura sa specifica il face a fi un oras reprezentativ intr-un ghid turistic si un punct de vizitat neaparat intr-un itinerar. Arhitectura sa urmareste cateva aspecte foarte strict respectand normele oricarui arhitect pasionat de istorie si pastrarea monumentelor si caselor istorice.

– Astfel casele din cetate sunt construite in asa fel incat sa se atinga, sprijine una de alta fiind o zona cu o densitate foarte mare, insa luand in antiteza zonele externe prin rasfirarea caselor din cartierele marginase reiese in evidenta importanta turistica a orasului. Pe timp de iarna orasul devine foarte aglomerat datorita turistilor care vor sa-si petreaca sarbatorile in acea zona montana. Puteti vedea confirmari a celor spuse de mine mai sus si validari ale frumusetii orasului pe orice forum turistic de calitate si cu multi utilizatori. Situarea orasului in zona centrala a tarii constituie un atu pentru vizitatorii sai care nu-l rateaza din ruta lor.

– Printre cele mai importante obiective turistice din Brasov trebuie neaparat sa trecem in revista Biserica Neagra, o biserica aflata in centrul orasului, construita aproximativ in anul 1380 si care respecta un foarte frumos stil gotil. Constructia ei a durat 100 de ani, fiind refacuta mai tarziu in urma unui incendiu de arhitecti de origine poloneza. In clopotnita sa se afla un clopot de 6 tone fiind cel mai mare clopot de pe spatiul romanesc. O alta atractie turistica care v-ar putea interesa daca nu sunteti genul care sa va petreceti un concediu in cluburi, o constituie casele de pe strada Republicii, case cu o arhitectura foarte frumoasa care le pune in evidenta prin alipirea cladirilor una de alta.

Citeste si:  Jurnal de Italia

– De asemenea si muzeele din oras constituie un punct de pornire pentru turisti sa caute cazare pensiuni in zona Brasovului sau chiar in oras. Pe timp de iarna sau chiar si de vara devine foarte greu sa-ti gasesti cazare in brasov chiar si internetul devenind foarte aglomerat in urma cautarilor pentru cazare Brasov incluzand hoteluri si pensiuni din aceasta zona.

– Pe finalul acestui articol despre un oras atat de frumos, va spunem ca nu aveti nimic de pierdut daca-l vizitati, ba chiar deopotriva va puteti schimba putin in bine parerea despre orasele din Romania.

About author View all posts Author website

Dragos

Un tip pasionat de websiteuri, SEO, SERPs si multe alte chestii ONLINE. Sunt un content-writer si scriu articole care sa trezeasca si sa sporeasca interesul cititorilor dupa acest blog.

4 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *