Fraudele prin telefon

Fraudele prin telefonFraudele prin telefon sunt la tot pasul. Banii nu cad din cer si nici din telefon, iar naivitatea romanului este usor de fraudat. N-ai castigat un premiu, n-ai participat la un concurs cu promotii, dar estei un potential castigator al persoanelor care vor vrea sa te insele.

Metoda este foarte simpla, ti se va comunica prin telefon ca ai castigat o suma mare de bani sau un premiu extrem de valoros, insa pentru intrarea in posesesia acestuia, va trebui sa plateste o taxa gen 3% din valoare, taxa de transport,etc.

Nu te lasa pacalit! Mos craciun nu suna la telefon !

O vorba a englezilor suna cam asa: „Ce e prea bun, e prea bun sa fie adevarat si sigur e ceva neinregula cu acel produs, serviciu,etc”

Asa ca nu te astepta ca Mos Craciun sa sune la telefon si fi realist, daca vei castiga ceva cu adevarat, vei fi sunat dupa un numar de fix, ti se va prezenta telefonic o persoana de la firma XXX, ti se va cere acordul pentru inregistrarea telefonica, va cunoaste deja datele tale personale, iti va transmite informatii suplimentare prin e-mail/fax si/sau te va invita la sediul firmei pentru a putea intra in posesia premiului.

O alta poveste relatata de despot, legate cu Mos Craciun, nu suna niciodata:

Tocmai mi s-a intamplat ceva ciudat. M-a sunat Mos Craciun.

“Alo, Adrian? Buna seara, sunt… aaa… Mos Craciun”.

Intr-adevar, el era. I-am recunoscut imediat vocea. N-a mai fost nevoie de niciun ho, ho, ho. Daca as fi avut dubii, as fi putut chema copiii si ei cu siguranta l-ar fi recunoscut. Doar au stat pe genunchii lui, anul trecut, chiar la noi acasa. Le-a adus cadouri iar ei l-au tras de barba si de limba.

Dar nu aveam nevoie de nicio confirmare, eram sigur.

“Salut Mos Craciun. Ce  faci?”, l-am intrebat eu emotionat.

Era prima oara cand ma suna.

“Salut. Prost!”, mi-a raspuns amarat. “Am niste probleme cu banii si ma gandeam daca nu poti sa ma imprumuti cu niste bani pentru cateva zile, pana imi iau salariul.”

M-am blocat. Recapitulez. Sunt la mine in camera, suna telefonul, e Mos Craciun care imi cere niste bani imprumut. Toate conventiile se naruiau in jurul meu. Mos Craciun nu suna niciodata!

Concluzia: Mos Craciun nu suna niciodata, in caz contrar, e doar o frauda telefonica.

zp8497586rq
Citeste si:  Despre bani si fericire

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

2 CommentsLeave a comment

  • Ai dreptate Andrei , si mie mi sa intamplat , sa ma sune un numar de cosmote si sa-mi zica ca „sunt castigatorul a 10.000 de euro”. Prima impresie am ramas socat ,si ma gandeam cum naiba am castigat ,daca nu am participat la nici un conscurs…!Primele 20 de secunde chiar am crezut, pana mi-a spus sa ma duc la posta ,ca sa trimit 100 euro pentru ,ca premiul sa-mi soseasca.Din acel moment mi-am dat seama ca in spatele telefonului este un sarlatan! L-am mintit ca plec spre posta iar el statea prin telefon sa ma indrume. l-am lasat cam 30 de minute pana si-a dat seama ca m-am prins ,mi-a inchis si nu mai ma sunat !

  • Cel mai mult mi-a placut reactia vecinei la un spam prin email. Ma cheama in toiul noptii sa ma intrebe cum se procedeaza in momentul in care primesti un email prin care esti anuntat ca ai castigat 1 milion de dolari :))