Cine a construit piramidele?

Lumea s-a întrebat tot timpul, “cine a construit marile piramide din Egipt?”. Majoritatea dintre noi credem că egiptenii au fost marii constructori, totuşi, există anumite dezbateri referitoare la momentul exact al construirii piramidelor. Unii arheologi spun că după datarea cu ajutorul carbonului, se pare că piramidele au fost ridicate în urmă cu aproximativ 7.000 – 10.000 de ani.
Totuşi, alţii dezbat acest lucru şi spun că piramidele au de fapt doar câteva mii de ani şi că egiptenii au apărut cu aproximativ 3.000 de ani în urmă, aşa că nu ar putea avea “o vârstă” mai mare decât atât.
Ce-ar fi dacă egiptenii au construit o parte din cele mai mici, dar nu şi marea piramidă? Cum ar fi dacă egiptenii au găsit-o acolo şi s-au hotărât să o folosească şi să construiască mai multe? Poate acesta este motivul pentru care vedem trei piramide gigantice lângă trei mai mici care nu par la fel de magnifice pe lângă cele mai mari.

O alta teorie mai plauzibila spusa de un tamplar britanic. Acesta a demonstrat ca poate muta din loc blocuri de piatra cu greutatea de pana la 10 tone folosinduse numai de propria forta, de gravitatie si de legile fizicii. Prin diferite metode, si diferiti scripeti sau suporti britanicul a ridicat un bloc de piatra de 10 tone pe verticala fara a primi ajutorul altcuiva. Cu toate acestea, chiar daca teoria sa ar fi cea adevarata, piramidele egiptene, tot raman un mister al planetei, prin prisma faptului ca la constructia lor trebuiau folosite mult mai multe procese aproape imposibil de savarsit in acele vremuri, pentru care inca nu s-au dat raspunsuri plauzibile.

Construirea piramidelor
Aşadar, întrebarea rămâne aceeaşi: cine le-a construit prima dată?

zp8497586rq
Citeste si:  Black Friday in Vinerea Neagra si mamicamea.ro

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

5 CommentsLeave a comment

  • Cu siguranta piramidele sunt un mister si vor ramane asa mult timp de acum inainte.Dar cred sincer ca egiptenii au avut un mare aport la construirea piramidelor

  • Noi de abia acum avem aceasta tehnologie de a construi asa ceva, deci e clar ca in acea perioada au fost altii mai avansati.

  • Orice este posibil , nu putem sti cu siguranta ce sa intamplat . Pana acum s-au nascut tot felul de conspiratii dar nu cred in totalitate ca mayasii ,au avut un impact mare in construirea lor !

  • Rico, la asta m-am gandit si eu , acum avem tehnologie sa le construim ,dar de ce nu au mai facut-o? Cu siguranta ramane un mister .