Cum să renunți la fumat

Fumatul poate fi un obicei ușor de luat și greu de renunțat.
Iată veștile bune – există decenii de cercetări despre cum să renunți la obicei. Și am auzit de la sute de foști fumători despre cum au făcut-o.
Dacă ați încercat să renunțați înainte și nu a funcționat, nu lăsați acest lucru să vă descurajeze să încercați din nou. Este obișnuit să renunți să faci mai multe încercări.

„Nu este un eveniment unic. Este un proces”.
„Și dacă nu aș putea spune nimic altceva, aș spune că nu încetez niciodată să încerc să renunț”.
Am auzit despre o gamă largă de metode care i-au ajutat pe oameni să renunțe – și adevărul este că nicio metodă nu va funcționa pentru toată lumea.
Dar este clar că a avea o foaie de parcurs pentru modul în care doriți să renunțați vă va spori șansele de a reuși.

 1. Ai nevoie de un plan
  O mulțime de fumători, când se gândesc să renunțe, se scufundă într-un fel fără un plan.
  Și poate că planul este să te bazezi pe forța de voință – dar asta le face mult mai greu pentru ei.
  Planul tău ar putea fi destul de personal. Oamenii renunță la mai multe moduri diferite – și ajung la concluzia că trebuie să renunțe din motive foarte diferite.
  Pe măsură ce vă gândiți prin planul dvs., poate fi util să vă gândiți la numeroasele laturi ale dependenței dvs. și la modul în care veți gestiona fiecare.
 2. Medicarea și consilierea sunt susținute de ani de cercetare privind renunțarea la fumat.
  Aceste două strategii – utilizate în mod ideal împreună – vă pot crește foarte mult șansele de a încerca cu succes renunțarea.
  Cred că este foarte important pentru fumător să știe asta, vrei să dai cea mai bună șansă posibilă pentru a te ajuta să renunți.
  Șansele de succes sunt dublate sau chiar triplate dacă cineva a folosit tratamente bazate pe dovezi de renunțare la fumat dacă încearcă să renunțe.
  Cinci dintre medicamente sunt diferite forme de „terapii de înlocuire a nicotinei”. Vor livra nicotină, dar nu printr-o țigară. Se prezintă sub formă de
  gumă, inhalator, pastilă, spray nazal sau plasture.
 3. Strategiile simple vă pot ajuta să navigați în lucrurile dificile legate de renunțarea la fumat
  Pofta de o țigară ar putea fi legată de rutina zilnică – de exemplu, le puteți experimenta în special în momentele în care obișnuiați să fumați.
  Ar trebui să încercați să planificați un substitut sau un comportament alternativ.
  Când o poftă atinge, încercați să vă amintiți că va trece. Și probabil că va fi mai ușor să faci ceva pentru a te distrage decât să te uiți la perete și să te gândești la fumat.
  De asemenea, ar trebui să te pregătești gândindu-te la mediul tău social și unde te-ai putea simți tentat să fumezi. Prutzman observă că un lucru foarte util pentru
  fumători este „găsirea persoanelor din viața ta care să te sprijine și să te înveselească și să te ajute pe parcurs”
 4. Îmbrățișarea altor lucruri din viața ta te-ar putea ajuta să renunți
  Există unele dovezi că evenimentele de viață noi și interesante sunt legate de renunțarea la obicei pentru totdeauna.
  Într-un studiu al fumătorilor actuali și foști, ea a constatat că persoanele care au renunțat la obiceiul definitiv au avut aproximativ dublul numărului de experiențe
  noi și noi în perioada inițială decât cei care s-au întors la fumat.
  Deci, ce înseamnă asta?Nu înseamnă neapărat că ar trebui să-ți iei un nou hobby. Dar s-ar putea să sugereze când să încerci o încercare de renunțare.
  „Ceea ce sugerează această cercetare este că, atunci când aveți alte forme de recompensă și motivație, atunci când aveți lucruri care vă interesează în viața voastră,
  în afară de fumat, ar putea fi un moment bun pentru a vă gândi la renunțare”.
  Și, deși programarea acestuia într-un moment interesant și activ ar putea ajuta, ar trebui să spunem că nu este un moment nepotrivit să ne gândim la oprirea fumatului.
  De fapt, experții ne-au povestit despre cercetările recente axate pe fumători care au spus că nu sunt gata să renunțe. Au cerut acestor fumători să folosească oricum unele
  dintre medicamentele pentru a renunța la fumat. Și au descoperit că acest lucru a funcționat de fapt pentru a crește șansele ca fumătorul care nu era pregătit să renunțe
  să facă o încercare de renunțare în viitor.
Citeste si:  Miezul noptii

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *