De ce este important sa inveti engleza?

De ce este important sa inveti engleza?

 

Există multe, multe motive pentru care învățarea unei noi limbi este o idee bună. Vă permite să comunicați cu oameni noi. Vă ajută să vedeți lucrurile dintr-o perspectivă diferită sau să înțelegeți mai profund o altă cultură. Te ajută să devii un ascultător mai bun. Are chiar beneficii pentru sănătate, deoarece studiile au arătat că oamenii care vorbesc două sau mai multe limbi au minți mai active mai târziu în viață!

 

Acestea sunt toate motive pentru a învăța orice limbă – dar știați că există încă 6.500 de limbi vorbite în lume astăzi? Având un număr atât de mare din care să alegi, de ce să alegi engleza?

 

Iată cinci mari motive pentru care învățarea limbii engleze vă poate îmbunătăți viața.

 

Este limba oficială a 53 de țări

 

400 de milioane de oameni din întreaga lume vorbesc engleza ca prima lor limbă. Nu numai asta, dar engleza este listată ca una dintre limbile oficiale în mai mult de un sfert din țările lumii. Este o mulțime de oameni noi cu care puteți comunica doar îmbunătățind o limbă!

 

Este limba cea mai larg vorbită din lume

 

Mai mult, engleza este restul „a doua limbă” a lumii. În timp ce chineza mandarină și spaniola sunt limbile materne ale mai multor oameni în general, majoritatea oamenilor din lume aleg să învețe o anumită engleză după limba lor maternă. De fapt, una din cinci persoane de pe planetă vorbește sau înțelege cel puțin un pic de engleză.

 

Citeste si:  Masajoterapia - Pe gustul tau

Acest lucru face din engleză una dintre cele mai utile limbi pe care le puteți învăța. La urma urmei, nu puteți învăța toate cele 6.500 de limbi din lume, dar cel puțin veți putea comunica cu oameni din toate țările diferite folosind limba engleză.

 

Vă poate ajuta să obțineți un loc de muncă mai bun

 

Companiile devin din ce în ce mai internaționale, iar engleza este listată ca o abilitate esențială pentru tot mai multe locuri de muncă. Există unele organizații care își desfășoară acum toate activitățile în limba engleză, indiferent unde se află în lume. Dacă doriți cele mai bune oportunități plătite, învățarea limbii engleze este o idee minunată.

Este mai ușor să călătoriți

 

După cum am mai spus, engleza este a doua limbă a lumii. Aceasta înseamnă că învățarea limbii engleze facilitează călătoria oriunde doriți. De exemplu, anunțurile avioanelor, orarele trenurilor, informațiile de urgență și indicatoarele stradale sunt adesea traduse în engleză, în special în țările care utilizează un alt tip de alfabet. În plus, chiar dacă nu găsiți alți călători sau localnici care vorbesc limba dvs. maternă, aveți practic garantat că veți găsi pe cineva care înțelege o limbă engleză.

 

Este limba mass-media

 

Majoritatea conținutului de pe internet este scris în engleză. Multe dintre cele mai mari știri din lume, inclusiv TV, ziare, reviste și radio, sunt produse în limba engleză. Unele dintre filmele, emisiunile TV și muzica dvs. preferate sunt probabil în limba engleză. Mergeți la orice festival internațional de film din lume și veți vedea că toate filmele sunt fie în limba engleză, fie au subtitrări în limba engleză.

Citeste si:  Stop ACTA!

 

Engleza este limba internațională a mass-media și a artelor și, prin urmare, dacă doriți să accesați cât mai mult posibil, fără a vă baza pe traduceri, este cea mai puternică limbă pe care o puteți învăța astăzi!

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *