Depresia de după naștere

Perioada sarcinii înseamnă pentru organismul unei femei producerea unor schimbări complexe, la nivelul acestor schimbări apar și modificările hormonale. Acestea produc efecte asupra stării emoționale a femeii. Hormonii necesari adaptării mamei la perioada de sarcină și la cea de creștere a copilului influențează starea afectivă a femeii.

            Există posibilitatea ca o parte dintre aceste femei, ca urmare a schimbărilor hormonale, să treacă prin depresii puternice. Acestea sunt denumite depresii postnatale și se manifestă la două sau trei zile după naștere sau chiar la o săptămână.

            Aceste stări emoționale sunt normale în perioadele în care organismul trece prin schimbări hormonale, multe dintre ele trec de la sine în scurt timp după naștere. Dacă însă depresia ajunge să depășească două sau trei săptămâni este cazul ca mama să consulte un medic. Depresia postpartum aduce mamei o stare de tristețe și de apatie permanentă. Medicul va recomanda medicația specifică pentru a o ajuta pe mamă să depășească starea și să poată acorda atenția necesară copilului.

Toate luate in considerare, noi va recomandam sa optati pentru Banca celule stem Cluj sau pentru Celula stem de la cordcenter.ro.

Citeste si:  Probleme rezolvate cu credite

About author View all posts

Vlad

Mr. KnowItAll - Aveti nevoie de ajutor? Aveti nevoie de indrumare? Inca nu stiti la cine sa apelati? Mr. KnowItAll va ofera un raspuns la toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *