Siguranta soferului – ultima ta problema

siguranta soferuluiCred ca este deja un fapt destul de cunoscut iar nimeni nu isi mai aminteste in ce consta siguranta soferului si ce anume trebuie facut pentru a ne proteja in timpul croazierelor prin oras ori pe autostrada. Nu incerc sa indic spre nimeni, caci stim deja care dintre noi uitam sa ne mai punem centura de siguranta, sa semnalizam ori chiar sa ne mai asiguram atunci cand trecem fara problema pe rosu. Insa, nu ajungem intr-un final ca toti sa ne intrebam daca nu cumva siguranta soferului vine totusi cu un pret destul de neglijabil?

Stiu, atunci cand conduceti si este cald afara, ultimul lucru la care va ganditi este sa portati centura de siguranta. Insa, care sunt sansele ca in 84% din anccidente in Romania soferii sa nu fi purtat centuri de siguranta? Iar in 62% dintre acestea, accidentul sa fi fost fatal pentru sofer? Ceea ce vreau sa spun este ca, suprinzator, cei care poarta centuri de siguranta isi minimalizeaza sansele de a pati ceva grav. Si mai mult de atat, majoritatea soferilor care poarta centuri de siguranta in prima instanta nici nu provoaca atat de multe accidente.

Dealtfel, sunt cat se poate de constient ca atunci cand conducem nu ne gandim la siguranta soferului si nu gasim timp sa punem castile la mobil cat sa vorbim, insa daca este sa ne rezumam din nou la statistici, numerele sunt infricosatoare. Cum se face ca 17% din accidente sunt cauzate de faptul ca soferul vorbea la telefon si nu era atent?

Citeste si:  101-lucruri-anti-plictiseala

Iar in final, cum ramane cu siguranta pasagerului? Daca nu tineti sa va ganditi la ceea ce ati putea pati voi, ganditi-va ca in 93% din accidente, pasagerii au ajuns la spital, iar nu soferul. Macar cand vine vorba de copii, te poti macar gandi ca ai putea cumpara scaune copii pe nichiduta.

About author View all posts

Vlad

Mr. KnowItAll - Aveti nevoie de ajutor? Aveti nevoie de indrumare? Inca nu stiti la cine sa apelati? Mr. KnowItAll va ofera un raspuns la toate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *