15 moduri de a deveni o persoană mai bună

15 moduri de a deveni o persoană mai bună

 

 1. Complimentează-te

În fiecare dimineață înainte de a continua rutina zilnică, luați câteva minute pentru a vă face un compliment. Indiferent dacă îți complimentezi ținuta, tunsoarea sau modul în care ai realizat recent o sarcină folosind seturile tale de abilități unice, oferindu-ți un mic impuls emoțional te va face fericit. Și, atunci când ești fericit cu tine, acea emoție poate fi contagioasă pentru cei din jur.

 1. Nu cauta scuze

A da vina pe soțul tău, pe șeful sau pe clienții tăi este infructuos și nu te va duce prea departe. În loc să arăți cu degetele și să scuzi de ce nu ești fericit sau nu ai succes în viața ta personală sau profesională, deține-ți greșelile și învață de la ele. Când vei face acest lucru, vei deveni o persoană mai bună. Când personal am început să mă ridic la înălțimea greșelilor și a căderilor, viața mea s-a transformat. Am devenit mai fericit și mai sănătos, iar relația mea cu soția mea s-a îmbunătățit. Suntem mai fericiți ca oricând.

 1. Dă-i drumul mâniei

Eliberarea furiei este mai ușor de spus decât de făcut. În timp ce furia este o emoție perfect normală, nu o puteți lăsa să se stingă. Când se întâmplă acest lucru, puteți lua decizii neînțelepte și, mai important, vă poate afecta sănătatea. Cercetările sugerează că furia reprimată poate provoca probleme digestive, dificultăți de somn și chiar boli de inimă.

Pentru a vă ajuta să renunțați la furie, Roya R. Rad, MA, PsyD, vă sugerează să vă notați sentimentele, să vă rugați sau să meditați sau să începeți să vă gestionați gândurile.

 1. Practică iertarea

Joyce Marter, LCPC, vă sugerează să iertați și să renunțați la resentimente. Ea notează: „Dacă pentru alt motiv decât pentru tine însuți, iartă-te să te desprinzi de experiențele negative din trecut. Fă-ți timp pentru a medita și mulțumește pentru înțelepciunea și cunoștințele dobândite din suferința ta. Practică mantra:„ Iert tu și eu te eliberăm. ”

 1. Fii cinstit și direct

Cum te-ai simți dacă un om drag sau un partener de afaceri te-ar minți? Sunt șanse să vedeți asta ca o încălcare a încrederii dvs. Dacă vrei să fii o persoană mai bună în viața ta personală sau profesională, ar trebui să spui întotdeauna adevărul și să spui cât mai clar ceea ce încerci să transmiti. Învață să-ți articulezi gândurile, sentimentele și ideile într-un mod deschis și onest.

 1. Fii util
Citeste si:  Cateva mituri despre femei

Fie că renunțați la o persoană în vârstă la metrou, să asistați un coleg de muncă în cadrul unui proiect sau să vă duceți în alimente atunci când soțul dvs. se întoarce din magazin, a fi de ajutor este una dintre cele mai simple și mai eficiente modalități de a practica devenirea o persoană mai bună. Constat că, cu cât îi ajut pe ceilalți, cu atât mă simt mai bine pentru mine și pentru toți cei din jurul meu.

 1. Ascultă-i pe ceilalți

După cum remarcă Jeet Banerjee pe Lifehack, „a asculta oamenii și a da voce tuturor este unul dintre cele mai mari lucruri pe care le poți face”. El adaugă că „a trebuit să întâlnească unii dintre cei mai uimitori oameni, să încheie unele dintre cele mai mari oferte și să dezvolte conexiuni care să-mi reziste toată viața, pentru că mi-am luat timp să ascult oamenii. A fi un bun ascultător îți poate schimba viața în o manieră pozitivă. ”

 1. Acționează local

S-ar putea să nu pară mare lucru, dar susținerea unei cauze locale, donarea de haine sau cumpărarea de pe piețele sau întreprinderile fermierilor locali sunt modalități simple de a vă ajuta regiunea specifică. Este posibil să nu reușiți să salvați lumea, dar foarte bine ați putea face o diferență în gâtul pădurii. Cunoașteți și țineți de comunitatea dvs.

 1. Fii întotdeauna politicos

Cât de mult efort este nevoie pentru a spune „Mulțumesc” sau pentru a ține ușa liftului deschisă pentru cineva? Deloc mult. Cu toate acestea, aceste acte de bunătate pot face ziua cuiva. Am decis acum câțiva ani că nu contează dacă cineva este ultra grosolan, condescendent sau mai rău. Modul în care se comportă altcineva nu va determina comportamentul meu.

 1. Fii tu

Acestea includ abilitatea de a vă alinia la valorile și convingerile voastre, de a vă stabili identitatea, de a vă construi curajul, de a crea limite și de a găsi concentrarea și direcția.

 1. Fii deschis la schimbare
Citeste si:  Cele 16 elemente esentiale ale unei relatii sanatoase

Indiferent dacă încercați un restaurant nou, călătoriți într-o parte necunoscută a lumii sau faceți ceva care v-a speriat întotdeauna, ar trebui să fiți mereu deschiși la schimbare. Acest lucru vă permite să creșteți pentru că experimentați ceva nou. Vă ajută să aveți o înaltă funcționare și încredere în sine, dacă nu vă faceți griji cu privire la schimbări.

 1. Fii respectuos

Cum te-ai simți dacă tocmai ți-ai fi curățat casa și cineva a intrat și a urmărit noroi peste tot? Probabil ai fi puțin bifat că nu și-au dat jos pantofii. Luați această mentalitate și aplicați-o în viața de zi cu zi. De exemplu, nu aruncați coșurile de gunoi sau țigările pe podeaua toaletelor publice sau trotuarelor doar pentru că altcineva va curăța. Respectați timpul, gândurile, ideile, stilurile de viață, sentimentele, munca și orice altceva. Nu trebuie să fiți de acord cu nimic, dar oamenii au dreptul la opiniile lor, iar al vostru nu este neapărat corect.

 1. Nu te prezenta cu mâna goală

Mergi la o petrecere în acest weekend la apartamentul prietenului tău? Asigurați-vă că nu ajungeți cu mâinile goale. Chiar dacă ți s-a asigurat că vor fi destule mâncăruri și băuturi, adu-ți câte ceva pentru a-ți arăta aprecierea de a fi invitat.

 1. Educați-vă

Dacă nu înțelegeți de ce o țară invadează alta, faceți-vă timp pentru a vă educa cu privire la evenimentul actual. Cereți unei persoane strâns legată de eveniment gândurile sale. Amintiți-vă, suntem cu toții interconectați și conștientizarea diferitelor culturi, a diferitelor persoane și a vieții lor vă poate face un individ mai bine rotunjit. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să înțelegeți puncte de vedere diferite de ale dvs.

 1. Surprinde oamenii

Cât de bine te simți să faci pe cineva să zâmbească? Se simte destul de bine, nu? Surprindeți-i pe cei dragi sau colegii dvs. din loc în loc, cu un cadou, o noapte în oraș sau oferind ajutor atunci când știți că ar putea să-l folosească.

A deveni o persoană mai bună nu se întâmplă peste noapte, dar este posibil. Crede în tine și știi că este posibil!

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *