8 AVANTAJE PENTRU CARE AR TREBUII SA ASCULTI MUZICA

8 avantaje ale ascultari muzici.

 

  • 1) Muzica te face mai fericit

 

Creierul tău eliberează un „hormon fericit”, dopamina atunci când asculti muzică ca neurolog, așa cum a fost descoperit în studiul „Neuroștiința frigului muzical” de către Institutul și Spitalul Neurologic din Montreal.

  • 2) Muzica îmbunătățește performanța de rulare

Alergătorii care ascultau muzică motivațională rapidă sau lentă au parcurs primii 800 de metri de alergare mai repede decât cei care ascultau muzică calmă sau fugeau fără. Dacă sunteți interesat să alergați, ascultați muzică pentru a vă îmbunătăți abilitățile și iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să începeți.

  • 3) Muzica scade stresul și îmbunătățește sănătatea

Ascultarea muzicii poate reduce nivelul hormonului stresului, cortizolul. Un studiu a arătat că sistemul imunitar al oamenilor a fost amplificat atunci când au participat activ la muzica jucând diverse instrumente de percuție și cântând.

Așadar, în timpul unei zile stresante, porniți radioul pentru a vă ajuta să vă liniștiți și pentru beneficii maxime de vindecare, asigurați-vă că cântați și atingeți picioarele la ritm.

  • 4) Muzica te ajută să dormi mai bine

Un studiu a arătat că studenții care ascultau muzică clasică relaxantă timp de 45 de minute înainte de culcare dormeau mult mai bine decât cei care dormeau cu o carte audio sau nu ascultau nimic.

  • 5) Muzica reduce depresia

Peste 350 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie și 90% dintre ei suferă, de asemenea, de insomnie. Cercetările privind somnul au constatat că simptomele depresiei au scăzut în mare măsură la cei care ascultau muzică clasică.

Deci, dacă aveți o zi provocatoare, ridicați-vă spiritul cu o muzică clasică sau meditativă.

  • 6) Muzica îți ridică starea de spirit în timp ce conduci
Citeste si:  30 de lucruri pe care nu le stiati

Sunt sigur că veți fi cu toții de acord cu acest lucru că muzica ne ajută la dispoziție și, de asemenea, ne ajută să ne concentrăm mai bine atunci când conducem. Potrivit unui studiu efectuat în Olanda, muzica vă poate afecta în mod pozitiv starea de spirit în timp ce conduceți și, prin urmare, poate conduce la o conducere mai sigură decât dacă nu ați asculta deloc nimic.

  • 7) Muzica întărește învățarea și memoria

Cercetătorii au descoperit că muzica vă poate ajuta să învățați și să vă amintiți mai bine informațiile. Participanții care au fost muzicieni au învățat mai bine cu muzică neutră și au testat mai bine cu muzică pozitivă, în timp ce non-muzicienii au învățat mai bine cu muzică pozitivă și au testat mai bine cu muzică neutră.

Oricum ar fi, muzica a contribuit la consolidarea învățării și a memoriei participanților.

  • 8) Muzica crește inteligența verbală

Un studiu a arătat că, după o lună de lecții de muzică cu copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani, 90% și-au îmbunătățit semnificativ capacitatea de a înțelege cuvintele și de a le explica sensul. Alte cercetări au constatat că femeile și copiii pregătiți muzical au depășit performanțele celor care nu erau implicați în muzică la finalizarea unui test de memorie verbală.

După cum puteți vedea, muzica are atât de multe beneficii și a devenit un limbaj universal eficient; potrivit noilor cercetări, muzica „poate comunica sentimentele umane de bază, indiferent de cultura și originea etnică a ascultătorului”.

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *