4 Moduri naturale de a scăpa de cosuri cât mai repede posibil

Acneea este o boală comună a pielii care afectează aproximativ 85% dintre oameni la un moment dat în viața lor.
Simptomele includ cosuri plictisitoare, care pot fi frustrante și dificil de scăpat.
În timp ce tratamentele convenționale pot scăpa de cosuri, acestea sunt adesea asociate cu efecte adverse, cum ar fi iritarea pielii și uscăciunea.
Ca atare, o mulțime de oameni au apelat la alternative naturale pentru a scăpa rapid de cosuri. Cu toate acestea, deși există o mulțime de remedii
naturale pentru acnee, doar o mână este dovedită științific că ajută.

Iată 4 moduri naturale de a scăpa rapid de cosuri, deși acestea pot avea cercetări limitate care să susțină eficacitatea lor în acest scop.

  1. Tratează la fața locului cu ulei de arbore de ceai
    Uleiul de arbore de ceai este extras din frunzele arborelui Melaleuca alternifolia, originar din Australia.
    Este bine cunoscut pentru capacitatea sa de a combate bacteriile și de a reduce inflamația pielii. Mai exact, uleiul de arbore de ceai ajută la combaterea P. acnes și S.
    epidermidis, două tipuri de bacterii care pot provoca cosuri.
    Un studiu a constatat că gelul cu ulei de arbore de ceai de 5% a fost de aproape patru ori mai eficient în reducerea leziunilor acneice și de aproape șase ori mai eficient
    în reducerea severității acneei decât un placebo.
    Într-un alt studiu, un gel care conține 5% ulei de arbore de ceai s-a dovedit la fel de eficient în reducerea cosurilor ca o loțiune care conține 5% peroxid de benzoil, un
    medicament obișnuit pentru acnee.
    Tratamentul cu ulei de arbore de ceai a dus, de asemenea, la mai puține efecte adverse, inclusiv uscăciune, iritații și arsuri.
    Este important să rețineți că uleiul de arbore de ceai este foarte puternic și poate provoca roșeață și iritare atunci când este aplicat direct pe piele. Din acest motiv, trebuie diluat cu un ulei purtător.
    Potrivit Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă, doar o cantitate mică de cercetări au fost efectuate cu privire la utilizarea topică a uleiului de arbore de ceai pentru condițiile
    de sănătate și o cantitate limitată de cercetări indică faptul că uleiul de arbore de ceai ar putea fi util pentru acnee.
    Dacă alegeți să încercați, vă rugăm să îl folosiți în siguranță și efectuați întotdeauna un plasture de testare pe piele, deoarece uleiul de arbore de ceai poate fi foarte iritant și nu trebuie aplicat niciodată
    nediluat pe piele.
  2. Tratează la fața locului cu alte uleiuri esențiale
    Pe lângă uleiul de arbore de ceai, multe alte uleiuri esențiale cu proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii pot ajuta la curățarea rapidă a coșurilor.
    O mare analiză științifică a constatat că uleiurile esențiale de scorțișoară, trandafir, lavandă și cuișoară luptă împotriva bacteriilor cauzatoare de acnee S. epidermidis și P. acnes.
    De asemenea, s-a arătat că rozmarinul și citronica inhibă P. acnes.
    Un studiu a comparat abilitățile de combatere a acneei ale uleiului de cuișoare-busuioc, 10% peroxid de benzoil și un placebo. Atât uleiurile de cățel de busuioc, cât și cele de 2%
    s-au dovedit a fi mai eficiente și mai rapide la reducerea cosurilor decât peroxidul de benzoil.
    Un alt studiu a constatat că un gel care conține acid acetic, portocale și uleiuri esențiale de busuioc dulce a dus la o creștere cu 75% a ratei de vindecare a coșurilor.
    La fel ca uleiul de arbore de ceai, aceste uleiuri esențiale sunt foarte concentrate și pot provoca iritații dacă sunt aplicate direct pe piele. Asigurați-vă că diluați toate
    uleiurile esențiale cu un ulei purtător, efectuați un plasture de testare înainte de utilizare regulată și întrerupeți utilizarea în cazul apariției iritării.
  3. Aplicați ceai verde pe piele
    O mulțime de oameni beau ceai verde pentru beneficiile sale pentru sănătate, dar poate fi util și atunci când este aplicat direct pe piele.
    Ceaiul verde conține flavonoide și taninuri, despre care se știe că ajută la combaterea inflamației și a bacteriilor care pot provoca cosuri.
    De asemenea, are un conținut ridicat de antioxidanți epigalocatechin-3-galat (EGCG), care s-a dovedit că combate inflamațiile, reduce producția de sebum și
    inhibă creșterea P. acnes la persoanele cu piele predispusă la acnee.
    Studii multiple au arătat că persoanele cu acnee au o producție de sebum și cosuri semnificativ mai reduse atunci când aplică un extract de ceai verde de
    2-3% pe pielea lor.
  4. Hidratează-te cu aloe vera
    Aloe vera este o plantă tropicală cu frunze care produc un gel clar.
    Atunci când este aplicat pe piele, s-a demonstrat că gelul de aloe vera ajută la combaterea bacteriilor, la reducerea inflamației și la promovarea
    vindecării rănilor.
    Din acest motiv, este un tratament popular pentru o varietate de afecțiuni ale pielii, inclusiv psoriazis, erupții cutanate, tăieturi și arsuri.
    Există studii limitate cu privire la capacitatea aloe vera de a combate specific cosurile, dar cercetările existente sunt promițătoare.
    Aloe vera conține lupeol, acid salicilic, azot ureic, acid cinamonic, fenoli și sulf, toate acestea inhibând bacteriile care ar putea provoca cosuri.
    Într-un studiu, concentrații variabile de gel de aloe vera au fost adăugate la un ulei de cuișoare-busuioc și evaluate pentru proprietăți anti-acnee.
    Cu cât este mai mare concentrația de aloe vera în loțiune, cu atât mai eficientă a fost reducerea cosurilor.
Citeste si:  O zi obisnuita

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *