Despre bani si fericire

Se stie ca fara bani nu poti trai, banii sunt sursa de viata dupa aer, pentru ca si apa trebuie cumparata.
Banii sunt cel mai mare „drog” al societatii, al oamenilor. De aici apar personele parvenite , apar „calcari peste cadavre”, apar inselari, apar de ce nu plecarile peste hotare, apare egoismul, ingamfarea, ….. .
Si totusi cu bani poti cumpara o casa, dar nu un camin; cu bani poti cumpara medicamente, dar nu sanatate; cu bani poti cumpara cel mai scump diamant, dar nu o sotie iubitoare si devotata, cu bani poti cumpara oameni , dar nu respect. Si totusi banii sunt atat de importanti.
Puterea banului este atat de mare incat este onorat si cel ce nu merita onoare, incat e vizitat si cel ce nu merita vizitat si e salutat si cel ce nu merita salutul.
Cand ai bani poti sa schimbi hainele care le porti, dar nu poti schimba caracterul, si totusi banii sunt mai importanti.
Barbatii cumpara cadouri frumoase iubitelor dar uita ca cel mai pretios cadou este dragostea, respectul, intelegerea , mangaierea , … ; cand vine ziua unui prieten te gandesti la un cadou frumos, dar uiti ca cel mai frumos cadou pe care il poti cumpara nu se va compara cu simplul fapt de a-i fi prieten cu adevarat, de a-i fi aproape atunci cand e singur, de a-i reda zambetul pe buze atunci cand e trist , de a-i intinde o mana atunci cand a cazut.
Societatea nu este impartita in oameni prosti si culti, oameni cu bun simt si oameni fara bun simt, ci este impartita mai ales in oameni cu bani si oameni fara bani.

Citeste si:  Conteaza marimea pentru ea?

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

4 CommentsLeave a comment

  • […] Despre bani si fericire Fri Feb 11, 2011 10:29 am Se stie ca fara bani nu poti trai, banii sunt sursa de viata dupa aer, pentru ca si apa trebuie cumparata. Banii sunt cel mai mare “drog” al societatii, al oamenilor. De aici apar personele parvenite , apar “calcari peste cadavre”, apar inselari, apar de ce nu plecarile peste hotare, apare egoismul, ingamfarea, ….. . […] […]

  • Nu ai dreptate cu nimic , din tot ce ai spus chiar cu nimic. Bani sunt un bun care te folosesti de ei si nu ei de tine. Si restul lucrurilor vin de la sine.

    • Depinde de la om la om, probabil tu nu te regasesti in cele anterior mentionate insa sunt destui oameni care ar face orice pentru bani chiar daca au deja destui nedandu-se seama ca alte lucruri sunt mai importante pe pamant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *