Category - Timp Liber

Cariera in E-SPORTS

Cariera in E-Sports

Jocurile online, cum ar fi PUBG, LOL (League of Legends), Fortnite, CO: GO (Counter-Strike: Global Offensive), etc. sunt cu un scor ridicat în topurile de spectatori, iar companiile doresc să investească mai mult în această industrie în plină expansiune. Cu toate acestea, înainte de a vă aventura în această industrie, trebuie să înțelegeți că eSports nu se referă doar la jocuri. Sportul digital este o industrie versatilă și există o gamă largă de acțiuni pentru jucătorii profesioniști, precum și pentru alte locuri de muncă, cum ar fi jucători, comentatori și alți angajați de asistență numiți de turneele eSport, cum ar fi producători, editori, analiști, manager de produs, tester de joc, arbitru, producție membri ai echipajului, manageri de evenimente, manageri de social media etc.

  1. Înscrieți-vă la cursuri de jocuri

Pentru cei pasionați de o carieră în eSports, pot opta pentru cursuri de licență, cum ar fi BA (Hons) în eSports, diplomă sau chiar programe de burse oferite de universități de renume din întreaga lume. Portalurile de educație online precum Coursera și Udemy oferă, de asemenea, mai multe cursuri de jocuri în specializarea eSports. În afară de specializarea în abilități de jocuri și teoria jocurilor, aceste cursuri ajută și la gestionarea aspectului de afaceri al industriei eSport, cum ar fi:

Gestionarea evenimentelor echipei.

Aflați despre legile etice și legislative care guvernează ecosistemul eSports.

  • Design-ul jocului.
  • Marketing eSports.
  • Marketing social media.
  • Antrenor.
  • Promovarea evenimentului.
  • Comunicare.
  • Conducerea ligii.
  • Contabilitate.
  • Live streaming.
  1. Alegeți-vă nisa

Ești un jucător profesionist sau un jucător amator? Luați un joc bazat pe abilitățile, experiența și interesul dvs. Nou-veniților le este greu să supraviețuiască în jocuri bine stabilite. Jocurile viitoare vă ajută să navigați prin resurse și să vă perfecționați stilurile de joc. Pentru jucătorii profesioniști bine pregătiți, intrarea la niveluri profesionale este mult mai ușoară și îi ajută să își facă un semn în industrie. Pentru alții care au abilități bune de comunicare și relații publice sau experiență în marketing, se pot gândi să intre în alte roluri de muncă în industria eSports.

  1. Căutați oportunități

Ca orice altă profesie, trebuie să ieșiți acolo și să căutați noi oportunități. Contactați furnizorii și difuzatorii de turnee sau alăturați-vă unei companii și adunați experiența de lucru relevantă. Voluntariatul este un alt mod de a dobândi experiență practică în acest domeniu. Înscrieți-vă pentru locuri de muncă voluntare neplătite, cum ar fi managerul de evenimente sau personalul de asistență tehnică și aflați elementele de bază despre cum să organizați un turneu oficial, să găzduiți programe sau să asistați vizitatorii. Programele de internship adaugă valoare CV-ului dvs. și vă pot ajuta să fiți angajați în companii potențiale.

  1. Practică, practică și practică

Jocul este totul despre practică. Dacă vrei să fii un jucător profesionist, trebuie să exersezi neobosit și să stăpânești mecanica jocului. Urmăriți videoclipuri în direct și căutați jucători noi și aflați-le tacticile. Reluează și parcurge meciurile tale și identifică-ți greșelile. Vedeți cum joacă jucătorii profesioniști și îmbunătățiți-vă strategiile de joc.

  1. Participă la competiții

Practica singură nu este suficientă pentru a urca pe scara succesului. Mergeți acolo și participați la competiții cu jucători reali și evaluați unde vă aflați. Conectează-te cu jucători de calitate și vezi cum joacă jocul. Construiește o echipă cu jucători profesioniști și învață diverse seturi de abilități. Acest lucru vă va oferi un avantaj competitiv și vă va ajuta să fiți recunoscuți în comunitatea eSports.

  1. Rămâi concentrat

Luați-vă profesia în serios. Dacă vrei să fii un jucător profesionist, trebuie să te concentrezi pe slujba ta și să exersezi în mod regulat, dar nu te arde în proces. Jucarea jocurilor și petrecerea orelor în fața unui computer poate crea dependență. Rămâi echilibrat. Mențineți un stil de viață sănătos, faceți pauze adecvate, motivați-vă și adunați cunoștințe despre munca dvs.

Cum sa slabesti in 2 pasi

Cum sa slabesti in 3 pasi

  1. Reduceți carbohidrații rafinați

O modalitate de a slăbi rapid este reducerea zaharurilor și a amidonului sau a carbohidraților. Acest lucru ar putea fi cu un plan de consum redus de carbohidrați sau prin reducerea carbohidraților rafinați și înlocuirea acestora cu cereale integrale.

Când faceți acest lucru, nivelul foametei scade și, în general, ajungeți să mâncați mai puține calorii

Cu un plan de consum redus de carbohidrați, veți utiliza arderea grăsimilor stocate pentru energie în loc de carbohidrați.

Dacă alegeți să consumați carbohidrați mai complecși, cum ar fi cerealele integrale, împreună cu un deficit caloric, veți beneficia de fibre mai mari și le veți digera mai lent. Acest lucru le face mai pline de umplere pentru a vă menține mulțumiți.

Pentru a determina cea mai bună modalitate de a slăbi, consultați medicul pentru recomandări.

  1. Consumati proteine, grăsimi și legume

Fiecare dintre mesele dvs. ar trebui să includă:

  • O sursă de proteine
  • Sursa de grasime
  • Legume
  • O porție mică de carbohidrați complecși, cum ar fi cerealele integrale
  • Proteină

Consumul unei cantități recomandate de proteine ​​este esențial pentru a vă ajuta să vă păstrați sănătatea și masa musculară în timp ce pierdeți în greutate (5 Sursă de încredere).

Iată cum puteți determina cât de mult trebuie să mâncați fără a mânca prea mult. Mulți factori determină nevoile dvs. specifice, dar, în general, o persoană medie are nevoie:

  • 56-91 grame pe zi pentru barbatul obisnuit
  • 46-75 de grame pe zi pentru femeia obisnuita

Dietele cu proteine ​​adecvate pot ajuta, de asemenea:

  • Reduce pofta și gândurile obsesive despre mâncare cu 60%
  • Reduce dorința de a gusta noaptea târziu la jumătate
  • Te fac să te simți plin

Într-un studiu, persoanele care au urmat o dietă mai bogată în proteine ​​au consumat cu 441 mai puține calorii pe zi (10 sursă de încredere, 11 sursă de încredere).

Sursele de proteine ​​sănătoase includ:

  • carne: carne de vită, pui, carne de porc și miel
  • pește și fructe de mare: somon, păstrăv și creveți
  • ouă: ouă întregi cu gălbenușul
  • proteine ​​pe bază de plante: fasole, leguminoase, quinoa, tempeh și tofu

Legume cu conținut scăzut de carbohidrați și cu frunze verzi

Nu vă fie teamă să vă încărcați farfuria cu legume verzi cu frunze. Sunt pline de substanțe nutritive și puteți mânca cantități foarte mari fără a crește foarte mult caloriile și carbohidrații.

Legume care trebuie incluse pentru planurile de alimentație cu conținut scăzut de carbohidrați sau cu conținut scăzut de calorii:

  • Brocoli
  • Conopidă
  • Spanac
  • Roșii
  • Varza
  • Varză de Bruxelles
  • Varză
  • Chard elvețian
  • Salată verde
  • Castravete
  • Grăsimi sănătoase

Nu vă fie teamă să mâncați grăsimi.

Corpul tău necesită în continuare grăsimi sănătoase, indiferent de planul pe care îl alegi. Uleiul de măsline și uleiul de avocado sunt alegeri excelente pentru includerea în planul de alimentație.

Alte grăsimi, cum ar fi untul și uleiul de nucă de cocos, ar trebui utilizate numai cu moderare, datorită conținutului lor ridicat de grăsimi saturate.

  1. Mișcă-ți corpul

Exercițiile fizice, deși nu sunt necesare pentru a slăbi, vă pot ajuta să slăbiți mai repede. Ridicarea greutăților are beneficii deosebit de bune.

Ridicând greutăți, veți arde multe calorii și veți preveni încetinirea metabolismului, care este un efect secundar obișnuit al pierderii în greutate

Încercați să mergeți la sală de trei până la patru ori pe săptămână pentru a ridica greutăți. Dacă sunteți nou la sală, solicitați sfaturi unui antrenor. Asigurați-vă că medicul dumneavoastră este, de asemenea, la curent cu orice planuri noi de exerciții.

Dacă ridicarea greutăților nu este o opțiune pentru dvs., efectuarea unor antrenamente cardio, cum ar fi mersul pe jos, jogging, alergare, mersul cu bicicleta sau înotul este foarte benefic pentru pierderea în greutate și sănătatea generală.

Atât cardio, cât și ridicarea greutatilor pot ajuta la pierderea în greutate

Cum sa devi un elev mai bun

Cum sa devi un elev mai bun

 

Mai mult decât orice, profesorii vor să vadă creșterea și îmbunătățirea de la elevii lor. Ei înțeleg că clasa lor este plină de cursanți cu multe niveluri diferite de abilități și doresc doar ca fiecare elev să devină versiuni mai bune ale lor. Sarcina unui profesor este să diferențieze instrucțiunile pentru a oferi fiecărui elev o educație care să răspundă nevoilor individuale – aceasta este o provocare, dar profesorii eficienți o fac să se întâmple.

Deși predarea extrem de eficientă este importantă, nu este responsabilitatea exclusivă a profesorului să se asigure că elevii se comportă bine. La urma urmei, profesorii nu pot controla în cele din urmă cât efort depun elevii. Profesorii sunt acolo pentru a ghida, nu pentru a forța.

Elevii trebuie să vină pregătiți să absoarbă cunoștințele și să încerce din răsputeri să aplice ceea ce învață în viața lor. Fiecare elev experimentează școala diferit, dar fiecare dintre ei se poate îmbunătăți și poate deveni un elev mai bun dacă încearcă. A deveni un student remarcabil vă poate face să aveți mult mai mult succes în fiecare domeniu al școlii, de la relațiile cu profesorii până la academicieni.

Încercați aceste strategii pentru a deveni un student remarcabil dacă există loc de îmbunătățire în viața voastră.

 

  • Întreabă oricand este nevoie

Acest lucru nu se poate simplifica. Dacă nu înțelegeți ceva, cereți profesorului ajutorul – de aceea sunt acolo. Nu vă fie niciodată frică sau jenat să puneți o întrebare, așa învățați. Sansele sunt ca alti elevi sa aiba aceeasi intrebare.

 

  • Fii pozitiv

Profesorii adoră să lucreze cu studenți plăcuți și pozitivi. A avea o atitudine pozitivă va avea un impact direct asupra învățării. Deși vor exista întotdeauna zile proaste și subiecte care nu vă plac, este important să lăsați pozitivitatea să pătrundă în tot ceea ce faceți. Acest lucru va face școala mai plăcută pentru dvs. și veți găsi succesul mai ușor de obținut.

 

  • Urmați instrucțiunile

Urmarea instrucțiunilor și instrucțiunilor este un aspect esențial al unui elev bun – a nu face acest lucru duce la greșeli și note slabe. Ascultați întotdeauna cu atenție și luați notițe amănunțite atunci când un profesor dă instrucțiuni și explică ceva, în special material nou. Citiți instrucțiunile scrise de cel puțin două ori și cereți clarificări dacă tot nu le obțineți.

 

  • Lucreaza-ti temele la timp

Fiecare sarcină ar trebui să fie finalizată pe cât posibil și predată profesorului la timp. Există două rezultate negative atunci când munca nu este finalizată: pierdeți oportunități importante de învățare și nota generală este redusă. Pentru a evita lacunele de învățare și scorurile slabe, faceți-vă temele indiferent de ce. Poate că nu este distractiv, dar este o parte esențială a școlii și a învățării pe care elevii excelenți nu o ignoră.

 

  • Faceți mai mult decât este necesar

Cei mai buni studenți merg dincolo și dincolo, făcând adesea mai mult decât minimul. În cazul în care profesorul atribuie 20 de probleme, ei fac 25. Ei caută oportunități de învățare și sunt încântați să învețe. Încercați să faceți cercetări suplimentare despre ideile care vă intrigă, să vă găsiți propriile modalități de a practica și să cereți profesorului oportunități suplimentare de creditare pentru a deveni un elev mai bun.

 

  • Stabiliți o rutină

O rutină structurată după școală vă poate ajuta să vă mențineți concentrarea academică acasă. Rutina dvs. ar trebui să includă un timp și un loc desemnați pentru temele și studiile pe care vă puteți baza pe fiecare zi. Scopul este de a reduce la minimum distragerea atenției și de a vă angaja să acordați prioritate finalizării sarcinilor față de alte activități. O rutină pentru pregătirea școlii în fiecare dimineață poate fi, de asemenea, benefică.

 

  • Obiective stabilite

Ar trebui să vă stabiliți întotdeauna obiective academice care se aplică atât învățării pe termen scurt, cât și pe termen lung. Indiferent dacă unul dintre obiectivele dvs. este să participați la facultate cândva sau doriți doar să obțineți o notă bună la un test viitor, este important să vă autodirecționați realizările. Obiectivele vă vor ajuta să vă mențineți concentrarea pe tot parcursul educației, astfel încât să vă amintiți întotdeauna spre ce lucrați.

 

  • Mențineți concentrarea

Elevii buni știu cum să se concentreze în fața distragerilor. Știu că sunt responsabili pentru propria lor învățare și nu lasă alte persoane sau situații să împiedice acest lucru. Aceștia fac din mediul academic o prioritate și își păstrează obiectivele asupra obiectivelor educaționale pe termen lung.

 

  • Rămâi organizat

Nivelul dvs. de organizare vă influențează în mod direct nivelul de succes în școală. Încercați să păstrați dulapul și rucsacul curat și ordonat, precum și să înregistrați toate sarcinile și termenele importante într-un planificator sau caiet. Veți descoperi că școala devine mai ușor de gestionat atunci când puteți găsi și urmări lucrurile.

 

  • Citeste Citeste citeste

Elevii buni sunt adesea viermi de carte. Cititul este fundamentul învățării, la urma urmei. Cititorii puternici caută întotdeauna oportunități de a-și spori fluența și înțelegerea alegând cărți care să fie distractive și provocatoare. Stabiliți-vă obiective și verificați-vă înțelegerea în timp ce citiți pentru a vă îmbunătăți instantaneu abilitățile de citire.

 

  • Studiază greu și studiază des

Dezvoltarea unor abilități solide de studiu este o modalitate excelentă de a fi cel mai bun student pe care îl poți fi. Învățarea nu începe și nu se termină cu delicatese

10 BENEFICII ALE SPORTULUI

10 BENEFICII ALE SPORTULUI

Un somn mai bun

Fast Company sugerează că exercițiile fizice și sportul declanșează substanțe chimice în creier care te pot face să te simți mai fericit și relaxat. Sporturile de echipă oferă șansa de a vă relaxa și de a participa la o activitate care vă îmbunătățește condiția fizică. Dacă practici sport afară, poți beneficia de aer proaspăt despre care se spune că promovează un somn bun.

O inimă puternică

Inima ta este un mușchi și are nevoie de exerciții frecvente pentru a o menține în formă și sănătoasă. O inimă sănătoasă poate pompa sângele eficient în jurul corpului. Inima ta se va îmbunătăți în performanță atunci când este provocată în mod regulat de exerciții. Inimile mai puternice pot îmbunătăți sănătatea generală a corpului.

Conexiuni noi

Sportul poate oferi o nouă modalitate de a cunoaște pe ceilalți cu care este posibil să nu interacționați zi de zi. Drept urmare, vă puteți face noi prieteni. Și cine știe, practicarea unui sport ar putea chiar să vă deschidă noi cariere și oportunități de afaceri.

Funcția pulmonară îmbunătățită

Sportul obișnuit face ca mai mult oxigen să fie atras în organism cu monoxid de carbon și gazele reziduale expulzate. Aceasta crește capacitatea pulmonară în timpul sportului, îmbunătățind funcția și eficiența pulmonară.

Creșterea încrederii

Antrenându-vă frecvent și lucrând la obiective sezoniere vă puteți construi încrederea și abilitățile. Acest lucru se remarcă în special prin turnee și meciuri în care tu și echipa ta vă puneți la încercare abilitățile. Realizările mici, incrementale pe tot parcursul anului, pot crea încredere personală în timp, oferindu-vă posibilitatea de a prelua noi proiecte și sarcini la locul de muncă cu noua dvs. încredere.

Reduce stresul

Când sunteți activ fizic, mintea dvs. are șansa de a se deconecta de la stresurile și tulpinile zilnice ale vieții. Exercițiul fizic reduce hormonii stresului din corpul dumneavoastră și stimulează eliberarea de endorfine. Aceste endorfine vă pot oferi mai multă energie și concentrare pentru orice are viața.

Îmbunătățiți sănătatea mintală

Agenția de Sănătate Publică raportează că participarea regulată la sport și a fi activ poate promova, de asemenea, o bună sănătate mintală. Aceasta include îmbunătățirea stării de spirit, îmbunătățirea sentimentului de bine, reducerea anxietății, combaterea emoțiilor negative și protejarea împotriva depresiei.

Sportul construiește lideri

Beneficiile sportului Toate echipele sportive au nevoie de lideri pentru a arăta calea și pentru a ajuta la dezvoltarea de membri ai echipei noi sau mai tineri. Un studiu de urgență a găsit o corelație între practicarea sportului și calități puternice de conducere. Sportul permite oamenilor să dezvolte o „mentalitate de echipă”, indiferent dacă câștigă, pierde sau se antrenează împreună.

Dezvoltă relații mai puternice

Sportul vă permite să construiți relații mai bune cu oameni de care ați putea fi conștienți, dar pe care nu îi cunoașteți personal. Prin sportul frecvent puteți cunoaște multe despre personalitatea unui individ, punctele sale forte și punctele slabe. Sportul cu colegii este o bună oportunitate de a construi relații și rețele mai bune care vă pot ajuta în munca dvs.

Sportul ajută la dezvoltarea sănătoasă a copiilor

Copiii care practică sport dezvoltă oase și mușchi mai puternici, ducând la o șansă mai mică de rănire fizică. Exercițiul fizic înainte de debutul pubertății a fost identificat printr-un studiu din Noua Zeelandă ca o modalitate de a atinge masa osoasă maximă, permițând copiilor să devină mai puternici – o bază excelentă pentru creșterea viitoare.

Micile placeri despre care nu vorbim

micile placeriViata este mai mult sau mai putin o insiruire de activitati. Fie ca vorbim despre faptul ca trebuie sa gatim de cel putin 3 ori pe zi, ori sa mergem la servici pentru minim 8 ore, sau la facultate pentru alte 6, tot ceea ce reusim sa facem este sa respectam anumite rutine doar pentru ca trebuie si ni se cere asta. Insa cum ramane cu micile placeri? Ce se alege din ele? Oferim indeajuns de mult timp lucrurilor placute din viata noastra? sau ne bazam doar pe ceea ce trebuie sa facem astfel incat sa continuam acea monotonie zilnica.

Cand vine vorba de „placeri persoanale”, dupa cum sugereaza si structura de cuvinte, pentru fiecare din noi este relativ unica, si spun asta pentru ca orice persoana nu are tocmai propria placere, deoarece o majoritate de oameni impart bucuria fumatului ori a bauturii, sau chiar si a cititului. Insa fiecare din noi traieste ceva diferit atunci cand fumeaza ori bea, sau atunci cand citeste. Iar asta este principalul motiv pentru care anumite persoane fumeaza iar anumite persoane nu, ori pentru care unii traiesc sa citeasca o carte noua iar altii detesta sa citeasca insa adora sa urmareasca un film.

Haideti deci sa vorbim despre ce inseamna pentru noi micile placeri. Sau cel putin sa incerc sa va arat ce au inseamnat pana acum pentru mine:

  • Tigarile: acele placeri care m-au calmat mereu. Nu stiu unii ce simt, dar eu atunci cand tin acea tigara intre degete simt un aer de eleganta, datorita formei simpliste si subtiri, cat si datorita culorii si a modului in care o pot tine in mana. Simt dealtfel cum ma incalzeste iarna atunci cand astept un tren in frig, iar fulgii se topesc usor datorita fumului caldut. In alte dati ma ajuta sa ma concentrez si sa ignor rapiditatea cu care se misca lucrurile din jurul meu. Iar alteori imi place doar sa simt aroma si forma supla a tigarii pe buze.
  • Bauturile alcoolice: acele placeri care ma fac sa uit de lucrurile importante. Am incercat mereu sa apreciez bautura pentru gust si pentru aroma, insa mereu am fost incantat mai mult de sentimentul de eliberare dupa ce, desi nu ma ametesc prea mult, reusesc sa uit de proiectul stresant pe care trebuie sa il pregatesc sau despre problemele dureroase ce ma gasesc din cand in cand. Imi place sa gust bautura pentru cum ma face sa ma simt, si mai putin pentru savoarea ei. Ma consider din acest punct de vedere vinovat pentru acest lucru.
  • Placeri pe care nu le pot pomeni insa care ma fac mai fericit ca oricand. Mereu este placut sa iti petreci timpul cu prietenii, sau in cazuri mai speciale, sa savurez o seara romantica alaturi de cineva drag mie. Altii are merge uneori chiar si intr-un se*shop.

In orice caz, este placut sa ne simtim bine din cand in cand, caci micile placeri ajung uneori sa fie singurele momente de libertate pe care le mai avem.

Fara vize pentru moldoveni

fara vize pentru moldoveni in eu si romaniaO veste excelenta pentru moldoveni, acestia vor putea circula fara vize in EU din data de 28 aprilie 2014. Cati moldoveni (cei din Republica Moldova) nu si-ar dori sa viziteze Tara Romaneasca fara sa aiba vize ? (multiiii….)

Sunt de parare ca in viitorul apropriat, chiar foarte apropriat, vom fi asaltati de moldoveni si de moldovence, mai ales de moldovence (nu de alta, dar sotia mea e moldoveanca si iubesc moldovencele).

La capitolul frumusete, romanancele sunt printre cele mai frumoase femei dupa pamant, dar sa nu uitam moldovence, care, dupa parerea mea, sunt si mai frumoase ca romancele noastre (opinie personala). Daca ar mai fi de adaugat si alte aspecte asupra moldovencelor, as ramane fara cuvinte.

Asadar si prin urmare, urez bun venit tuturor moldovenilor ce vor sa paseasca cu drag si fara birocratia vizelor in bun vestita Romanie.

 

Va asteptam … !

Atunci cand esti obez

atunci cand esti obezAtunci cand esti obez inseamna ca ai atins un prag la care n-ar fi trebuit sa ajungi. Obezitatea este o problema pe fond psihic, de aceea, in cazul in care ajungi la stadiul de obez sau te afli in aproprierea unei pragrului, te sfatuiesc ca

n-ar trebui sa cantaresti mai mult decat frigiderul tau
si sa nu mananci ceva mai mare decat capul tau

 

Important este sa fi sanatos si sa nu neglijezi sanatatea totodata. Orice s-ar intampla in cazul tau, nu uita, doar infinitul si prostia sunt infinite.

Performante financiare de succes

performante financiare de succesAdesea, oamenii ma intreaba ce trebuie sa faca astfel incat sa obtina performante financiare de succes. Iar eu cand spun performante financiare, nu ma refer doar la administrarea unei firme cat sa aiba succes din punct de vedere financiar, ci ma refer la ideea de a face totul ca la carte pentru a avea o firma curata si lipsita de nereguli. Astfel ca intreprinzatorul trebuie sa obtina si succesul mult dorit, dar sa realizeze in acelasi timp si o situatie a conturilor cat mai bine puse la punct. Caci, desi este absolut necesar ca o firma sa obtina profit, la fel de important este si ceea ce se intampla in spatele firmei. Mai exact, un ceas de mana trebuie sa fie atractiv pentru ca celui care il cumpara sa ii placa, insa in acelasi timp conteaza si ceea ce se intampla in spatele ceasului (partea mecanica) pentru ca utilizatorul sa fie multumit si de cum merge.

Cum stii ca sinteza conturilor firmei tale este realizata corespunzator? – Desigur, prin realizarea unui audit de catre o firma de contabilitate Bucuresti. Ce este acesta? Auditul este procedura prin care se controleaza corectitudinea si se analizeaza ce performante financiare a realizat firma. Astfel ca, pentru a verifica starea unei firme, este solicitata o persoana capabila si autorizata ce ofera o parere bazata pe starea economica generala a firmei pe care o administrati. Acest specialist are datoria de a verifica toate conturile, bilanturile si fluxurile de trezorerie, ce redau o imagine fidela a realitatii situatie pe scara performantelor comparative cu piata. In finalul unei astfel de analize, specialistul finalizeaza un raport, realizat sub responsabilitatea auditorului.

Deci ce este de facut? Desigur, sa continuati sa ramaneti pe plus, dar in acelasi timp sa va concentrati si pe mentinera unei situatii economico-financiare ce sa indice cu succes adevaratele performante financiare ale firmei.

jfdghjhthit45
zp8497586rq

Transportul mobilei atunci cand te muti

transport mobilaAdesea se intampla ca cei care stau la blocuri intr-un apartament, sa isi doreasca sa se mute la o casa intr-o zona mai retrasa pentru a avea parte de liniste si pace. Dar cum se face ca toti ne dorim sa luam cu noi fiecare obiect de mobilier, fiecare lampa, ori chiar si oglinda din baia reconditionata? – Poate ca asta va fi subiectul pentru urmatorul articol. Dar pana atunci, daca tot ne mutam cum rezolvam sa realizam un transport eficient?

Acum 3 zile s-a mutat colegul meu de apartament impreuna cu parintii lui la marginea orasului, si desigur ca s-a gandit sa ia cu el tot ce insemna mobilier, tablou ori chiar si posterele cu Smiley de pe perete. In final, tot ceea ce a mai ramas a fost parchetul si termopanul care  era mult prea greu de indepartat. Dar pana sa se mute complet a avut o singura dorinta: sa transporte totul cat mai ieftin astfel incat parintii lui sa nu plateasca prea mult. Iar singura persoana care era langa el cat sa ii respecte dorinta era desigur – eu.

La inceput nici nu m-a deranjat idea caci imi era prieten bun si ii respectam intentia de isi ajuta financiar parintii.. dar asta pana cand am inceput sa transportam mobila. Presupun ca si voi intelegeti ce inseamna sa scoti pe fiecare usa a apartamentului o canapea de 200 de Kg care nu se putea strange ori dezmembra. Si desigur, a trebuit sa facem asta in timp ce in incapere erau 30 de grade.

Suprinzator a fost momentul cand am aflat ca nu avea nevoie de ajutorul meu doar cat sa scoate mobila inafara blocului ci si sa merg cu el pana la noua casa sa il ajut sa o instaleze. Si cum altfel sa transport eu mobila decat cu masina pe care si bunicii o foloseau cand erau tineri. La jumatate drumului am inceput amandoi sa auzim cum masina plangea si cerea ajutor celorlalte masini de transport din jur.

Un singur lucru pot sa spun: nu voi mai face asta vreodata! Si am sa va dau si un sfat: daca ai nevoie de un transport sigur, mai bine apeleaza la www.transportmobila-bucuresti.net, decat sa ceri ajutorul bietului coleg de apartament. Tot ce am auzit eu despre aceasta firma au fost doar cuvinte de bine si de lauta. Transporta totul la preturi foarte convenabile si intr-un timp foarte scurt. Dar acum depinde de fiecare in parte ce vrea sa aleaga. Mie unul mia fost greu sa transport toate lucrurile din apartamentul prietenului iar televizorul s-a si crapat intr-un colt atunci cand am incercat sa il scot pe usa, ceea ce nu cred ca s-ar fi intamplat daca as fi apelat la aceasta firma de transport.

Ramane ca voi sa imi spuneti ce parere ati avut despre modul cum au lucrat. Lasati-ne un comentariu si nu uitati sa va abonati la articolele noastre.

jfdghjhthit45
zp8497586rq

Arta, dans si timpul liber

dansCand vine vorba de timpul nostru liber, tindem sa credem ca tot ceea ce putem sa facem este sa ne odihnim dupa o perioada lunga pe care am petrecut-o numai la servici, ori invatand pentru examene. Desigur ca va exista mereu acea seara de dans petrecuta intr-un club/ local la final de saptamana, sau acel film de dumnica de 2 ore, insa ambele sunt simple distractii ce tin putin si nu ne satisfac mereu indeajuns de mult. Astfel ca, uneori este mai bine sa punem piciorul in prag si sa zicem ca trebuie sa optam pentru ceva mai placut, mai creativ si care sa ne ofere satisfactia dorita. In acest sens putem vorbi despre multe hobby-uri, insa care este cel mai potrivit?

Care este cel mai potrivit hobby? Sportul? Dans-ul?..

Desigur ca hobby-urile ni le alegem in functie de preferinte si de disponibilitate. Poate ca unii dintre noi avem o fire mai sportiva si simtim nevoia sa ne recreem alergand pe un teren de tenis, baschet, fotbal, ori chiar si mersul pe bicicleta (viziteaza domeniu www.hypersport.ro). In acelasi timp, altii prefera sa asculte muzica si sa deseneze poate. Cu toate acestea, care este hobby-ul pe care il putem practica toti si care nu ne solicita financiar prea mult. Desigur ca nu putem picta toti deoarce nu toti dispunem de un talent innascut pentru asa ceva, si nici nu putem juca golf caci nu toti ne permitem financiar sa facem asta. Insa cand vine vorba de dans, se pare ca toti suntem deschisi si nici nu ne pune sa scoatem din buzunar o suma mult prea mare pe luna.

Poate deja va ganditi ca nu toti accepta sa danseze, iar ca unele persoane sunt introvertite si nu gasesc placere in a dansa intr-un grup. Insa noi cand spunem dans, nu ne referim la seara obisnuita din local unde muzica poate fi doar pe gustul unor anumite persoane, ci ne referim la dansurile de societate ori sportive, latino ori populare. Cand vine vorba de astfel de dansuri fiecare persoana poate sa isi gaseasca cu usurinta un stil muzical, ori un dans care sa ii placa in mod deosebit. Si fie ca ai 80 de ani, 40, 20 sau chiar si daca esti copil, poti simti placerea de a urma cursuri de dans.

Noi recomandam o astfel de activitate mai ales parintilor care sunt in cautare de activitati pentru copii lor. Atata timp cat aveti la dispozitie dansuri si cursuri copii – latino-time.ro, nu aveti niciun motiv sa nu oferiti posibilitatea celor mici sa incerce o activitate placuta si distractiva.

La Noapte sugereaza cursuri de dans si studentilor, caci astfel de centre pot fi gasite in orice oras, iar multe dintre ele ofera reduceri si de pana la 50%. Salsa, Tango, Samba, Cha-Cha-Cha, Vals Vienez, Jive, si multe alte stiluri de dans pot fi invatate in timp, si va ofera posibilitatea sa va afirmati la petreceri. Si cum dansul este considerat un sport, va veni si in ajutorul celor care nu sunt atrasi de activitatile sportive obisnuite.