De ce iubim?

Nu voi da o definiţie a iubiri…, ma voi întreba şi vă voi întreba  DE CE IUBIM?

Am putea spune că iubim din cauza banilor, a frumuseţii, a bunătăţii, in fine, din cauza a ceea ce este. VORBE! Nu cred în astfel de explicaţii puierile.. Dacă mi-aţi spune că iubirea e frumuseţea de a spune Da, când lacrima neputinţei se prelinge anevoios pe filele albe ale timpului, că e şoapta pe care adierea vântului o duce dincolo de noi, acolo unde se conjugă acelaşi verb a  i u b i, că e visul pe care-l impodobim cu diamantele speranţei, atunci vă voi da dreptate.

IUBIM pentru liniştea  sufletului ce auncă spre noi petale de măr, de cais şi de cireş…. şi noi învelim sentimentele fără cuvinte, doar cu sărutări albe ale nopţii. Si sărutările, sub  privirea blândă a lunii, devin luceferi, apoi stele căzătoare ce ard clipa spre mâine.

IUBIM ca să trăim la fel cum pomul infloreşte pentru fruct,  cum soarele apune pentru noapte şi mugurii pntru floare.

IUBIM pentru lacrima fericirii îngheţată la poalele dorului….

Citeste si:  Sms mesaj de iubire

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

4 CommentsLeave a comment

  • Am cunoscut oameni care nu pot iubi, care nu stiu să dpruiască o floare, un zâmbet, un vis. Natura bilogică e una şi natura sufletăască e alta. Realizarea materiala ia de cele mai multe ori locul iubirii…. Iubirea nu se poate măsura, nu se poate etala…atunci de ce sa si bata capul cu ea atat timp cat afacerile dau siguranţa de sine?

  • de ce iubim? va spun eu pentru ca is 3 tipuri de iubire: 1 iubirea parinteasca fata de copilu/copii sai, 2 iubirea fratesca iubirea dintre frati cea fireasca de a nu se lasa unu pe celalalt nici la bine nici la greu sa imparta si bine le si raul intre ei si sa fie egali dintre toate punctele de vedere. 3 iubirea partereala cuplu perechia asta e cu cantec si scanteie din cauza ei foarte multi au suferit si s-au sinucis sau chiar au calcat peste cadavre ca sa ajunga la persoana iubit, sau din contra au dansat pe cum sa cantat ca sa nu o sau sa il piarda. sta vreu sa va spun si eu ca stiu ce este iubirea e ca un trandafir cu petale moi si catifelate freumos parfumate, dar daca gresesti sa il atingi acel trandafir iesti neatent/a cu dragostea nu sti sa il apreciez sau sa o aprecez ori te inteapa sau se ofileste(moare). si sa stiti ca si eu ibesc si sufar din cauza asta. de multe ori zic mai bine nu il cunoste-am mai bine nu eram. din cauza asta inghit multe din partea celor rai ca altfel de mult ma razbunam dar dragostea ma tine bine legata ca sa nu ii desfigurez, ca daca o fac ajung unde nu trebuie adica la parnaie sau ospiciu si stiu ca acolo nu mai dau de iubi meu. mai bine era sa nu am sentimente ca sa nu sufar si plang din cauza asta. dar cea mai de pret iubire este cea divina adica iubirea fata de de DUMNEZEU si de cuvantu LUI pentru ca este vesnica si foarte sigura pentru ca EL nea facut iubirea asta care o stim noi aici pe pamant este trecatoare odata cu noi dar cea divina e vesnica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *