Cum sa faci bani din siteuri cu marketingul afiliat

Marketingul afiliat (Piata Digiata <- Platforma de marketing afiliat recomadata) este o metoda foarte populara pe .com si recent aparuta pe .ro in care primesti un comision pentru fiecare vanzare generata de un vizitator de al tau. Astfel daca ai un site bun, cu multi vizitatori poti folosi aceasta metoda pentru a-ti rotunji veniturile. bani din siteuri
Marketing-ul afiliat functioneaza in felul urmator: un vizitator cauta informatii despre un model de laptop, intra pe siteul tau interesant sa citeasca un articol in care ai descris acel laptop, vede in josul paginii niste link-uri in care i-ai recomandat niste magazine online de unde poate cumpara acel produs, intra pe ele, mai departe pe magazinele online e convins sa-l cumpere de acolo.

Se inregistreaza, plaseaza comanda respectiva si cand plateste tu primesti un comision in functie de tipul de produse promovate (pentru IT&C este undeva in jur de 2-5%). Pentru alte categorii comisionul poate fi de la 5% la 30%.

Cel mai bine acest tip de promovare se face prin plasare de link-uri in articole, ci nu prin punerea unor banere in sidebar-ul siteului tau. Iarasi ca un sfat pentru o conversie cat mai buna (cate comenzi aprobate aveti din totalul de click-uri = rata de conversie) plasati enunturi pe siteuri nisate.

De exemplu daca aveti un site dedicat femeilor, puteti incerca pe timp de vara afiliere cu magazine care vand costume de baie sau pe tot parcursul anului puteti pune link-uri cu pantofi sau inbracaminte de dama. Pentru barbati sau siteuri care trateaza subiecte mai serioase si ai caror vizitatorii sunt din categoria business merg afilierile din categoria electronice, IT&c, ceasuri, etc.

Citeste si:  Haine de vara - esti in trend?

Pentru copii ->magazine de copii, si multe alte variante, puteti sa umblati prin categoriile cu afiliatii inscrisi si acolo vedeti ce se potriveste mai bine pentru o conversie si venituri cat mai mari.

Platforma de marketing afiliat este Piata Digiata.

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

5 CommentsLeave a comment

    • Bun link-ul dat de tine insa nu am articole pe nisa asta incat sa plasez link-uri, defectul ar fi ca nu sti niciodata la o afiliere cu un magazin cat de serios e sau nu si e mult mai greu sa ajungi la limita minima de plata decat pe o platforma de marketing cum e piata digitala, acolo ai siguranta ca iti primesti banii si poti sa strangi din mai multe categorii.

  • NU sunt de acord cu acest market afiliat. Daca imi permiteti pot da exemplu emag, care si-au facut reclama prin intermediu acestei categorii de marketing afiliat. De ce spun asta? Pentru ca atunci cand cineva vrea sa cumpere ceva nu va cumpara din link-urile puse de noi webmasterii pe site-urile noastre. Se informeaza, afla de la noi si lui, ca si client ii ramane intiparit in minte emag si adresa web nu site-ul unde a vazut reclama/articolul. Sunt foarte putini cre cumpara imediat cand ii sare in ochii o oferta pe un alt site care face marketing afiliat altui site. Cel mai sfant este adsense si reclama direct platita. Asta este doar parerea mea.

  • Cati dintre noi au deschis afaceri din banii castigati in partea cealalta Majoritatea ii consuma pe fleacuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *