Cariera in E-SPORTS

Cariera in E-Sports

Jocurile online, cum ar fi PUBG, LOL (League of Legends), Fortnite, CO: GO (Counter-Strike: Global Offensive), etc. sunt cu un scor ridicat în topurile de spectatori, iar companiile doresc să investească mai mult în această industrie în plină expansiune. Cu toate acestea, înainte de a vă aventura în această industrie, trebuie să înțelegeți că eSports nu se referă doar la jocuri. Sportul digital este o industrie versatilă și există o gamă largă de acțiuni pentru jucătorii profesioniști, precum și pentru alte locuri de muncă, cum ar fi jucători, comentatori și alți angajați de asistență numiți de turneele eSport, cum ar fi producători, editori, analiști, manager de produs, tester de joc, arbitru, producție membri ai echipajului, manageri de evenimente, manageri de social media etc.

 1. Înscrieți-vă la cursuri de jocuri

Pentru cei pasionați de o carieră în eSports, pot opta pentru cursuri de licență, cum ar fi BA (Hons) în eSports, diplomă sau chiar programe de burse oferite de universități de renume din întreaga lume. Portalurile de educație online precum Coursera și Udemy oferă, de asemenea, mai multe cursuri de jocuri în specializarea eSports. În afară de specializarea în abilități de jocuri și teoria jocurilor, aceste cursuri ajută și la gestionarea aspectului de afaceri al industriei eSport, cum ar fi:

Gestionarea evenimentelor echipei.

Aflați despre legile etice și legislative care guvernează ecosistemul eSports.

 • Design-ul jocului.
 • Marketing eSports.
 • Marketing social media.
 • Antrenor.
 • Promovarea evenimentului.
 • Comunicare.
 • Conducerea ligii.
 • Contabilitate.
 • Live streaming.
 1. Alegeți-vă nisa

Ești un jucător profesionist sau un jucător amator? Luați un joc bazat pe abilitățile, experiența și interesul dvs. Nou-veniților le este greu să supraviețuiască în jocuri bine stabilite. Jocurile viitoare vă ajută să navigați prin resurse și să vă perfecționați stilurile de joc. Pentru jucătorii profesioniști bine pregătiți, intrarea la niveluri profesionale este mult mai ușoară și îi ajută să își facă un semn în industrie. Pentru alții care au abilități bune de comunicare și relații publice sau experiență în marketing, se pot gândi să intre în alte roluri de muncă în industria eSports.

 1. Căutați oportunități

Ca orice altă profesie, trebuie să ieșiți acolo și să căutați noi oportunități. Contactați furnizorii și difuzatorii de turnee sau alăturați-vă unei companii și adunați experiența de lucru relevantă. Voluntariatul este un alt mod de a dobândi experiență practică în acest domeniu. Înscrieți-vă pentru locuri de muncă voluntare neplătite, cum ar fi managerul de evenimente sau personalul de asistență tehnică și aflați elementele de bază despre cum să organizați un turneu oficial, să găzduiți programe sau să asistați vizitatorii. Programele de internship adaugă valoare CV-ului dvs. și vă pot ajuta să fiți angajați în companii potențiale.

 1. Practică, practică și practică

Jocul este totul despre practică. Dacă vrei să fii un jucător profesionist, trebuie să exersezi neobosit și să stăpânești mecanica jocului. Urmăriți videoclipuri în direct și căutați jucători noi și aflați-le tacticile. Reluează și parcurge meciurile tale și identifică-ți greșelile. Vedeți cum joacă jucătorii profesioniști și îmbunătățiți-vă strategiile de joc.

 1. Participă la competiții

Practica singură nu este suficientă pentru a urca pe scara succesului. Mergeți acolo și participați la competiții cu jucători reali și evaluați unde vă aflați. Conectează-te cu jucători de calitate și vezi cum joacă jocul. Construiește o echipă cu jucători profesioniști și învață diverse seturi de abilități. Acest lucru vă va oferi un avantaj competitiv și vă va ajuta să fiți recunoscuți în comunitatea eSports.

 1. Rămâi concentrat

Luați-vă profesia în serios. Dacă vrei să fii un jucător profesionist, trebuie să te concentrezi pe slujba ta și să exersezi în mod regulat, dar nu te arde în proces. Jucarea jocurilor și petrecerea orelor în fața unui computer poate crea dependență. Rămâi echilibrat. Mențineți un stil de viață sănătos, faceți pauze adecvate, motivați-vă și adunați cunoștințe despre munca dvs.

Citeste si:  Cel mai greu joc online de pe internet

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *