De ce sunt atat de important copacii?

De ce sunt atat de importanti copacii?

Copacii sunt vitali. Fiind cele mai mari plante de pe planetă, ele ne oferă oxigen, depozitează carbon, stabilizează solul și dau viață vieții sălbatice din lume. De asemenea, ne oferă materiale pentru scule și adăpost.

 

  • Copacii beneficiază de mediu

Copacii absorb dioxidul de carbon pe măsură ce cresc, iar carbonul pe care îl depozitează în lemn ajută la încetinirea ritmului de încălzire globală.

Reduc viteza vântului și răcesc aerul, deoarece pierd umezeală și reflectă căldura în sus de frunzele lor. Se estimează că copacii pot reduce temperatura într-un oraș cu până la 7 ° C.

Copacii contribuie, de asemenea, la prevenirea inundațiilor și a eroziunii solului, absorbind mii de litri de apă de ploaie.

 

  • Copacii stimulează viața sălbatică

Copacii găzduiesc microhabitate complexe. Când sunt tineri, oferă locuire și hrană comunităților uimitoare de păsări, insecte, licheni și ciuperci. Pe vremuri străvechi, trunchiurile lor asigură, de asemenea, învelișul gol necesar pentru specii precum liliecii, gândacii cu pădure, bufnițele și ciocănitorii.

Un stejar matur poate găzdui până la 500 de specii diferite. Parcul Richmond este plin de astfel de copaci, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a fost desemnat rezervație naturală națională și sit de interes științific special.

 

  • Copacii întăresc comunitățile

Copacii întăresc caracterul distinctiv al unui loc și încurajează mândria locală. Pădurile urbane pot fi folosite ca resursă educațională și pentru a aduce grupuri împreună pentru activități precum mersul pe jos și observarea păsărilor. Copacii sunt, de asemenea, de neprețuit pentru ca copiii să se joace și să-și descopere simțul aventurii.

Citeste si:  Gasiti oricand raspunsuri online

 

  • Copacii cresc economia

Oamenii sunt atrași să trăiască, să lucreze și să investească într-un mediu verde. Cercetările arată că prețurile medii ale locuințelor sunt cu 5-18% mai mari atunci când proprietățile sunt aproape de copacii maturi. Companiile beneficiază de o forță de muncă mai sănătoasă și mai fericită dacă există parcuri și copaci în apropiere.

 

  • Copacii protejează viitorul

În curând, pentru prima dată în istorie, numărul persoanelor cu locuințe în orașe îi va depăși pe cei care trăiesc în mediul rural. Parcurile și copacii vor deveni o componentă și mai vitală a vieții urbane. Trebuie să-i respectăm și să-i protejăm pentru viitor.

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *