Category - Cunoaste in jurul tau.

10 lucruri pe care ar trebuii sa le facem pentru a salva Planeta

Daca noi nu protejam apa, aerul, plantele nu vom mai putea sa respiram aerul curat, nu vom mai putea sa simtim parfumul florilor sau sa admiram coloritul viu pe care natura ni-l ofera in fiecare zi.
Trebuie sa ne deshidem ochii la realitate si sa facem tot ce putem sa ajutam natura
Ar trebui ca fiecare om sa fie constiet de pericolul incalzirii globale sa ia atitudine.
Daca vom face aceste lucruri atunci natura va fi mai putin poluata. Orice lucru mic ajuta la salvarea naturii.
Daca salvam planeta, ne salvam pe noi si toate vietatile acesteia.Viata ei este viata noastra!
Aruncatul gunoaielor la voia intamplarii este rau pe care oamenii il fac naturii.La prima ploaie acestea iau drumul avalanselor si umplu albiile raurilor facand imposibila supravietuirea
micilor vietuitoare care traiesc in adancuri.
1. Foloseste ambele fete ale unei foi!

2. Foloseste mai putine servetele!

3. Recicleaza sticla!

4. Planteaza un copac!

5. Recicleaza vechiile telefoane mobile!

6. Scapa de pungile de plastic!

7. Doneaza hainele pe care nu le mai porti!

8. Foloseste baterii reincarcabile!

9. Foloseste chibrituri in loc de bricheta.

10. Adu-ti cafeaua de acasa sau foloseste cana ta atunci cand cumperi cafea in loc de paharele de carton pe care ti le da la magazin.

De ce somnul este important ? Uite cateva motive

De ce somnul este important ? Uite cateva motive

 

 

  1. O mai bună productivitate și concentrare

Cercetările au legat dormitul suficient cu o mai bună concentrare, productivitate și cunoaștere.

Au existat mai multe studii pe care oamenii de știință le-au făcut la începutul anilor 2000, care au analizat efectele privării de somn.

Cercetătorii au concluzionat că somnul are legături cu mai multe funcții ale creierului, inclusiv:

  • Concentraţie
  • Productivitate
  • Cogniție

Un studiu mai recent din 2015 publicat în Journal of Child Psychology and PsychiatryTrusted Sources a arătat că tiparele de somn ale copiilor pot avea un impact direct asupra comportamentului și performanței lor academice.

 

  1. Risc mai mic de creștere în greutate

Legătura dintre creșterea în greutate și obezitate și tiparele scurte de somn nu este complet clară.

Au existat mai multe studii de-a lungul anilor care au legat obezitatea și modele de somn slabe.

Această cercetare susține că multe studii anterioare nu reușesc să țină seama în mod adecvat de alți factori, cum ar fi:

  • Consumul de alcool
  • Care trăiesc cu diabet de tip 2
  • Nivelul de activitate fizică
  • Nivelurile de educație
  • Ore lungi de lucru
  • Mult timp sedentar

Lipsa somnului poate afecta dorința sau capacitatea unei persoane de a menține un stil de viață sănătos, dar poate contribui direct sau nu la creșterea în greutate.

 

  1. O mai bună reglare a caloriilor

În mod similar creșterii în greutate, există dovezi care sugerează că a dormi bine poate ajuta o persoană să consume mai puține calorii în timpul zilei.

De exemplu, un studiu din Proceedings of the National Academy of Sciences din Statele Unite ale Americii spune că tiparele de somn afectează hormonii responsabili de apetit.

Atunci când o persoană nu doarme suficient de mult, aceasta poate interfera cu capacitatea corpului său de a regla corect aportul de alimente.

 

  1. Performanță atletică mai mare

Somnul suficient poate spori performanța atletică a unei persoane.

Potrivit Fundației Naționale pentru Somn, un somn adecvat pentru adulți este între 7 și 9 ore pe noapte, iar sportivii pot beneficia de până la 10 ore. În consecință, somnul este la fel de important pentru sportivi ca și consumul de calorii și substanțe nutritive suficiente.

Unul dintre motivele acestei cerințe este că organismul se vindecă în timpul somnului. Alte beneficii includ:

  • Intensitate mai bună a performanței
  • Mai multă energie
  • O mai bună coordonare
  • Viteza mai mare
  • O mai bună funcționare mentală
  1. Risc mai mic de boli de inimă

Un factor de risc pentru bolile de inimă este hipertensiunea arterială. Potrivit sursei de încredere a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), odihna adecvată în fiecare noapte permite tensiunii arteriale a organismului să se regleze.

Dacă faceți acest lucru, puteți reduce șansele apariției afecțiunilor legate de somn, cum ar fi apneea și poate promova o sănătate generală a inimii mai bună.

De ce sunt atat de important copacii?

De ce sunt atat de importanti copacii?

Copacii sunt vitali. Fiind cele mai mari plante de pe planetă, ele ne oferă oxigen, depozitează carbon, stabilizează solul și dau viață vieții sălbatice din lume. De asemenea, ne oferă materiale pentru scule și adăpost.

 

  • Copacii beneficiază de mediu

Copacii absorb dioxidul de carbon pe măsură ce cresc, iar carbonul pe care îl depozitează în lemn ajută la încetinirea ritmului de încălzire globală.

Reduc viteza vântului și răcesc aerul, deoarece pierd umezeală și reflectă căldura în sus de frunzele lor. Se estimează că copacii pot reduce temperatura într-un oraș cu până la 7 ° C.

Copacii contribuie, de asemenea, la prevenirea inundațiilor și a eroziunii solului, absorbind mii de litri de apă de ploaie.

 

  • Copacii stimulează viața sălbatică

Copacii găzduiesc microhabitate complexe. Când sunt tineri, oferă locuire și hrană comunităților uimitoare de păsări, insecte, licheni și ciuperci. Pe vremuri străvechi, trunchiurile lor asigură, de asemenea, învelișul gol necesar pentru specii precum liliecii, gândacii cu pădure, bufnițele și ciocănitorii.

Un stejar matur poate găzdui până la 500 de specii diferite. Parcul Richmond este plin de astfel de copaci, acesta fiind unul dintre motivele pentru care a fost desemnat rezervație naturală națională și sit de interes științific special.

 

  • Copacii întăresc comunitățile

Copacii întăresc caracterul distinctiv al unui loc și încurajează mândria locală. Pădurile urbane pot fi folosite ca resursă educațională și pentru a aduce grupuri împreună pentru activități precum mersul pe jos și observarea păsărilor. Copacii sunt, de asemenea, de neprețuit pentru ca copiii să se joace și să-și descopere simțul aventurii.

 

  • Copacii cresc economia

Oamenii sunt atrași să trăiască, să lucreze și să investească într-un mediu verde. Cercetările arată că prețurile medii ale locuințelor sunt cu 5-18% mai mari atunci când proprietățile sunt aproape de copacii maturi. Companiile beneficiază de o forță de muncă mai sănătoasă și mai fericită dacă există parcuri și copaci în apropiere.

 

  • Copacii protejează viitorul

În curând, pentru prima dată în istorie, numărul persoanelor cu locuințe în orașe îi va depăși pe cei care trăiesc în mediul rural. Parcurile și copacii vor deveni o componentă și mai vitală a vieții urbane. Trebuie să-i respectăm și să-i protejăm pentru viitor.

8 AVANTAJE PENTRU CARE AR TREBUII SA ASCULTI MUZICA

8 avantaje ale ascultari muzici.

 

  • 1) Muzica te face mai fericit

 

Creierul tău eliberează un „hormon fericit”, dopamina atunci când asculti muzică ca neurolog, așa cum a fost descoperit în studiul „Neuroștiința frigului muzical” de către Institutul și Spitalul Neurologic din Montreal.

  • 2) Muzica îmbunătățește performanța de rulare

Alergătorii care ascultau muzică motivațională rapidă sau lentă au parcurs primii 800 de metri de alergare mai repede decât cei care ascultau muzică calmă sau fugeau fără. Dacă sunteți interesat să alergați, ascultați muzică pentru a vă îmbunătăți abilitățile și iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să începeți.

  • 3) Muzica scade stresul și îmbunătățește sănătatea

Ascultarea muzicii poate reduce nivelul hormonului stresului, cortizolul. Un studiu a arătat că sistemul imunitar al oamenilor a fost amplificat atunci când au participat activ la muzica jucând diverse instrumente de percuție și cântând.

Așadar, în timpul unei zile stresante, porniți radioul pentru a vă ajuta să vă liniștiți și pentru beneficii maxime de vindecare, asigurați-vă că cântați și atingeți picioarele la ritm.

  • 4) Muzica te ajută să dormi mai bine

Un studiu a arătat că studenții care ascultau muzică clasică relaxantă timp de 45 de minute înainte de culcare dormeau mult mai bine decât cei care dormeau cu o carte audio sau nu ascultau nimic.

  • 5) Muzica reduce depresia

Peste 350 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de depresie și 90% dintre ei suferă, de asemenea, de insomnie. Cercetările privind somnul au constatat că simptomele depresiei au scăzut în mare măsură la cei care ascultau muzică clasică.

Deci, dacă aveți o zi provocatoare, ridicați-vă spiritul cu o muzică clasică sau meditativă.

  • 6) Muzica îți ridică starea de spirit în timp ce conduci

Sunt sigur că veți fi cu toții de acord cu acest lucru că muzica ne ajută la dispoziție și, de asemenea, ne ajută să ne concentrăm mai bine atunci când conducem. Potrivit unui studiu efectuat în Olanda, muzica vă poate afecta în mod pozitiv starea de spirit în timp ce conduceți și, prin urmare, poate conduce la o conducere mai sigură decât dacă nu ați asculta deloc nimic.

  • 7) Muzica întărește învățarea și memoria

Cercetătorii au descoperit că muzica vă poate ajuta să învățați și să vă amintiți mai bine informațiile. Participanții care au fost muzicieni au învățat mai bine cu muzică neutră și au testat mai bine cu muzică pozitivă, în timp ce non-muzicienii au învățat mai bine cu muzică pozitivă și au testat mai bine cu muzică neutră.

Oricum ar fi, muzica a contribuit la consolidarea învățării și a memoriei participanților.

  • 8) Muzica crește inteligența verbală

Un studiu a arătat că, după o lună de lecții de muzică cu copii cu vârsta cuprinsă între 4 și 6 ani, 90% și-au îmbunătățit semnificativ capacitatea de a înțelege cuvintele și de a le explica sensul. Alte cercetări au constatat că femeile și copiii pregătiți muzical au depășit performanțele celor care nu erau implicați în muzică la finalizarea unui test de memorie verbală.

După cum puteți vedea, muzica are atât de multe beneficii și a devenit un limbaj universal eficient; potrivit noilor cercetări, muzica „poate comunica sentimentele umane de bază, indiferent de cultura și originea etnică a ascultătorului”.

Rezonanta Schumann

Rezonanta Schumann

 

TIMPUL… este a patra dimensiune a universului in care traim! Este o dimensiune esentiala a vietii noastre, ne constrange si ne invinge… ne luptam cu el, sau il lasam sa treaca… il folosim sau il risipim… azi il avem, maine poate se termina, si asta ne sperie teribil pentru ca nu suntem convinsi ca vom primi altul, si asta nu-i de-ajuns, anii, zilele, orele, par ca sunt din ce in ce mai mici sau trec din ce in ce mai repede si nu putem face nimic, nimic, nimic…

Ce se intampla? Timpul se comprima sau traim noi in mod accelerat?

Rezonanta SCHUMANN

Rezonanta SCHUMANN

Un alt elemen esential al vietii este… AERUL!

Ce legatura este intre timp si aer?  Ei bine, aerul vibreaza in timp… si in timp ce fulgerele si trasnetele lumineaza cerul, aerul vibreaza in cutia de rezonanta care este atmosfera – intre suprafata Pamantului si suprafata inferioara a ionosferei. In orice clipa sunt peste 2000 de furtuni pe Pamant si ele produc peste 50 de fulgere/trasnete pe secunda! Aceste vibratii – unde electromagnetice – din atmosfera, formeaza Rezonanta Schumann, dupa numele fizicianului german care calculat si masurat efectiv aceasta frecventa, desi primul care a enuntat existenta acestui fenomen a fost renumitul savant cu origini romanesti Nikola Tesla.

 

 

Rezonanta Schumann

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Rezonanța Schumann (RS) este un set de vârfuri de spectru în frecvența extrem de redusă a spectrului de câmp electromagnetic a Pământului(CEP). Rezonanțele Schumann sunt rezonanțele electromagentice globale, exercitate de descărcărilefulgerelor în cavitatea formată de suprafața Pământului și ionosferă.

Acest fenomen global este numit dupa fizicianul Winfried Otto Schumann, care a prezis-o matematic în 1952. Rezonanța Schumann apare datorită faptului că spațiul dintre suprafața Pământului și ionosferă acționează ca un spațiu închis.

 

Frecventa undelor electromagnetice ale atmosferei Pamantului este de 7,83 Hz. – este la limita inferioara a gamei de frecvente ELF (Extremely Low Frequency) – si depinde, normal, de dimensiunile “cutiei de rezonanta”, adica a atmosferei, respectiv de dimensiunile Pamantului. De aici, unii “pseudosavanti” au concluzionat ca aceasta este “frecventa Pamantului”, “bataia de inima” a Pamantului, confundand (!) Pamantul cu atmosfera lui!

Continuarea a fost ca Rezonanta Schumann a inceput, din 1980, sa creasca rapid ajungand in zilele noastre la valoarea de 12 Hz. si, in consecinta, timpul s-a comprimat de la 24 la 16 ore/zi. Judecand mai departe, dupa acesta logica, in momentul cand frecventa de rezonanta Schumann va creste foarte mult, timpul va tinde spre zero, adica va disparea! De aici, variantele difera. Unii zic ca se vor inversa polii Pamantului si ca Soarele va rasari de la Vest si va apune la Est, altii ca planeta va trece intr-a patra dimensiune, sau ca va trece intr-un Univers paralel ori chiar ca acest fenomen este Apocalipsa prevestita in Biblie si ca vor fi trei zile de intuneric!

Apoi, cresterea frecventei de vibratie a planetei noastre determina si ridicarea frecventei locuitorilor sai, ceea ce duce, indubitabil, la efecte asupra organismelor si totodata asupra constiintei… si cine stie si ce alte consecinte, inca nedescoperite, mai poate avea…

 

Dar, explicatia nu poate fi mai simpla ? Nu cumva PERCEPTIA noastra este alta, pentru ca acum 30-40 de ani aveam atat de putine informatii de “procesat” si timpul era luuung… iar acum nu ne ajunge nici macar sa citim/vizualizam/audiem stirile pentru ca suntem ocupati sa facem bani – “timpul inseamna bani” – si este foarte scurt comparativ cu citi bani vrem noi sa avem?