Cainele – un prieten fidel

Cainele – un prieten fidel

 

Astazi as vrea sa scriu despre o fiinta deosebita, un prieten extraordinar, o fiinta care ne ofera prietenia si dragostea neconditionat, fara sa ceara nimic in schimb. Poate pare un subiect banal, dar daca ne gandim mai bine, aceasta fiinta ne poate darui cele mai frumoase clipe si in acelasi timp, poate muri pentru noi, daca este nevoie. Asadar, astazi, as vrea sa vorbesc despre cel mai bun prieten al omului: cainele.

Caine din rasa AKITA japonez

„Mi-au spus sa nu stau niciodata langa cineva mai dragut ca mine…”

Imi aduc aminte de un film bazat pe o poveste impresionanta. Un film despre prietenia adevarata dintre Ueno, un foarte bun profesor universitar si Hachiko, si un caine abandonat in gara. Profesorul Ueno il ia acasa si aici incepe toata povestea. Acestui caine ii putem asimila trei mari calitati: credinta, dragoste si nadejde. dar cea mai mare si mai spectaculoasa este dragostea.

 

Hachiko era un caine japonez din rasa Akita si s-a nascut pe data de 10 noiembrie 1923. S-a ratacit si a ramas intr-o gara cand era destul de mic (avea cateva luni), a fost gasit si a ramas la Hidesaburo Ueno,  care l-a luat si i-a purtat de grija iar cainele, la randul lui s-a atasat foarte mult de noul stapan.

 

In fiecare zi cainele mergea impreuna cu stapanul lui la gara si apoi il astepta rabdator sa se intoarca de la serviciu si sa mearga impreuna acasa. Acest lucru a durat pana in anul 1925 cand Ueno a suferit un atac de cord si a murit. In aceea zi, cainele si-a asteptat stapanul pana tarziu in noapte. Dupa aceea, timp de noua ani, cainele a mers zilnic in gara sa-si astepte stapanul, sa astepte pe cineva care nu va mai sosi niciodata. Si din momentul in care si-a dat seama ca stapanul nu mai vine in casa in care locuiau impreuna, nu a mai plecat din gara, dormind pe unde putea, chiar si sub vagoane. Si pun acum o intrebare: noi am putea face acelasi lucru, noi am putea astepta atata timp un om? Am fi in stare sa asteptam, sa speram si sa iubim la fel de mult? Acest caine a murit la varsta de 11 ani, tot in fata garii, asteptand un om pe care l-a iubit foarte mult.

Citeste si:  Semne ca EA sau EL te inseala - cum imi dau seama?

 

Cainele – un prieten fidel, care intotdeauna ne va iubi, ne va proteja si ne va fi loial fara sa ceara nimic in schimb. Intotdeauna cand este batut, pe nedrept chiar, considera ca el este vinovat si suporta totul in tacere! “Sufera ca un caine” se zice atunci cand cineva are o durere imensa si o suporta fara sa se tanguie… Ar trebui, la randul nostru, sa-i intelegem, sa-i vedem asa cum sunt si sa nu subestimam niciodata dragostea lor.

 

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *