Auto invatare sau invatare direct in clasa?

Auto-învățare sau Învățare în clasă: Care este mai buna?

 

Deci, este mai buna autoînvățarea sau învățarea în clasă? În timp ce auto-învățarea este convenabilă, flexibilă și bazată pe ritm, nu este nici pe departe atât de utilă ca învățarea la clasă. Într-o sală de clasă, ai șansa să lucrezi și să înveți de la colegii tăi. De asemenea, sunteți predat de un instructor calificat, care poate adapta instrucțiunile în beneficiul stilului dvs. de învățare.

 

Avantajele autoînvățării

Auto-învățarea poate fi aproape orice tip de învățare care are loc în afara cadrului normal de clasă. Puteți opta pentru auto-învățare în timpul vostru, cercetând subiecte despre care vă bucurați să aflați. Sau, vă puteți înscrie la un curs online de auto-învățare în care jucați rolul atât de instructor, cât și de student.

Să trecem peste beneficiile auto-învățării.

 

Flexibilitate în programare

Problema cu formatele obișnuite de setare a clasei este că există un angajament de timp imens și consecvent.

În fiecare zi (sau în zilele stabilite în timpul săptămânii), trebuie să-ți rezervi ore din timpul tău pentru a călători la școală și apoi să stai într-o clasă personală. Acest lucru necesită și timp suplimentar acasă atunci când vi se atribuie temele.

Una dintre cele mai mari părți ale auto-învățării este că înveți în timp și în ritmul tău.

Asta înseamnă că aveți mult mai multă flexibilitate în ceea ce privește alte domenii ale vieții voastre. Puteți ține apăsat un program de lucru plătit și vă puteți strânge învățarea atunci când aveți timp liber. Sau, îți poți finaliza activitatea școlară după ce copiii tăi au dormit noaptea.

Citeste si:  DE CE ESTE BINE SA CONSUMI CAFEA?

Atâta timp cât lucrați până la data limită alocată, nu ar trebui să aveți probleme cu progresul.

Flexibilitatea auto-învățării vă oferă, de asemenea, capacitatea de a vă personaliza educația.

Întrucât progresați în ritmul propriu, puteți petrece puțin mai mult timp pe domeniile sau subiectele cu care vă confruntați. Puteți să vă întrerupeți activ sesiunea și să faceți o parte din propriile cercetări externe, ceea ce nu este ceva ce puteți face în mod normal într-un curs condus de instructor.

 

Avantajele învățării în clasă

Învățarea în clasă este orice mediu de învățare în care sunteți înconjurat de colegi și aveți un instructor. Acest lucru vă oferă șansa de a socializa cu cei din jur, de a lucra la proiecte sau sarcini împreună și de a vă angaja individual cu instructorul dvs. Acesta este stilul de educație și învățare cu care probabil sunteți obișnuit.

Să trecem peste beneficiile unice ale învățării în clasă.

Interacțiuni cu colegii

O mulțime de oameni consideră clasa obișnuită sau cadrul școlar ca fiind mai mult un cadru social. Deși acest lucru ar putea fi adevărat, lucrul cu colegii dvs. are, de asemenea, potențialul de a vă spori învățarea și înțelegerea cunoștințelor de conținut.

Acesta este cazul mai ales atunci când vine vorba de sarcini de nivel superior.

Aceasta este o listă de lucruri pe care le-ați putea câștiga lucrând cu colegii dvs.:

  • Înțelegerea noilor metode de studiu sau învățare.
  • Abilități sociale îmbunătățite și încredere atunci când lucrați cu cei de vârsta dvs.
  • O mai bună înțelegere a cunoștințelor de conținut cu care vă confruntați.
  • Abilitatea de a respinge ideile celorlalți.
Citeste si:  Vitamina C

Pentru mulți studenți, interacțiunea cu colegii din clasă este mai mult decât suficientă pentru a rămâne angajat. Acest lucru este util mai ales dacă vă chinuiți să rămâneți concentrat în timpul prelegerilor sau pur și simplu aveți nevoie de o interacțiune socială ici și colo pentru a vă distra.

Cel mai important, vă puteți folosi relațiile cu colegii pentru a vă avansa educația. Puteți face acest lucru solicitându-vă reciproc ajutor sau organizând sesiuni de studiu de grup înainte de examene sau teste mari.

Concluzie

Auto-învățarea și învățarea în clasă au ambele beneficii proprii, dar învățarea în clasă este benefică pentru majoritatea oamenilor. Acest lucru se datorează faptului că puteți învăța direct de la instructor și puteți lucra individual cu colegii dvs.

Învățarea în clasă este mult mai bună atunci când vine vorba de clarificări cu privire la domeniile despre care ați putea fi confuz. Programarea rigidă a acestei metode este, de asemenea, mult mai convenabilă dacă vă lipsește motivația sau vă concentrați singuri. În plus, vă ajută să vă construiți relațiile sociale în același timp.

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *