Cum sa ai un par sanatos

Este extrem de greu sa ai mereu un par luminos, frumos sau sanatos, de aceea, in acest articol va prezentam cativa factori care nu le fac deloc bine parului tau si ce ar trebui sa faci sa ai un
par asa cum iti doresti tu si toate femeile.

Părul este sensibil la numeroși factori: umiditate, căldură, mineralele din apă, raze ultraviolete, coafura aleasă, stres, etc.

Pasul nr. 1 : Cum ne pieptanam?

Multe persoane folosesc o tehnica gresita pentru pieptanare.Foarte importanta in viata parului tau este peria. Aceasta trebuie sa fie din peri naturali.
Niciodata nu trebuie sa periem parul atunci cand este ud! Acesta este mult mai sensibil si se va rupe foarte usor.
Periatul trebuie sa fie unul bland, incepand de la varfuri.

Pasul nr. 2 : Foloseste produse naturale.

Multe produse pe care le folosim contin chimicale pe care trebuie sa le inlocuim cu unele naturale, care contin vitamine.Spre exemplu:Pentru un par uscat poti folosi un tratament pe baza de ulei fierbinte.
Atentie la cumpararea samponului sau balsam pentru par! Acestea pot contine alcool care dauneaza grav parului si scalpului.
Atunci cand te speli trebuie sa ai mare grija ca apa sa nu fie nici fierbinte nici rece, trebuie sa fie calduta, si incearca sa nu mai folosesti produse care ard parul, cum ar fi vopseaua.Parul tau va arata
mult mai frumos fara ea!

Pasul nr. 3 : Trebuie sa iti tai regulat varfurile.

Cu timpul, varfurile parului se tocesc iar din cauza acestui lucrul, el incepe sa iti creasca mult mai greu.Incearca sa tai mereu ce este tocit.Parul va creste mult mai repede si sanatos.

Citeste si:  Google aniverseaza 96 de ani de la nasterea lui Les Paul

Pasul nr. 4 : Uscarea parului.

Daca trebuie neaaparat sa iti usuci parul si nu poti astepta, recomandat este sa folosesti feonul cu aer rece la o distanta de 15 cm.Aerul cald nu este benefic firului de par, el trebuie sa fie hidratat iar aerul
fierbinte il usuca foarte tare.

Alimente care fac bine parului:

  • Legumele:Fasolea, nautul si lintea contin uleiuri naturale (care hidrateaza parul si scalpul), fier, zinc, proteine, biotina (Vitamina B7, care joaca un rol important si in sanatatea unghiilor si pielii)
    si acid folic (Vitamina B9), ajutand la cresterea parului.
  • Fructele uscate nu sunt doar o alternativa mai sanatoasa la deserturile din comert: pe langa gustul dulce, sunt bogate in nutrienti care ajuta firul de par.
  • Miezul de nuca si migdalele contin proteine, fier, cupru, acizi grasi Omega-3, biotina si Vitamina E – nutrienti vitale pentru un par intarit de la radacina, pentru prevenirea caderii in exces a acestuia,
    pentru mentinerea culorii sale naturale cat mai mult timp si pentru protejarea acestuia de razele ultraviolete.
  • Legume cu frunze verzi:Salata, spanacul, varza kale, stevia si mangoldul sunt o idee buna nu doar primavara, cand salatele pot inlocui cu succes un fel principal al zilei, ci si daca vrei sa iti ajuti
    podoaba capilara. Legumele cu frunze verzi contin vitaminele A, C si B9, plus doze importante de fier si seleniu, care iti ajuta organismul sa produca sebum, promovand cresterea si hidratarea firelor.
  • Citrice, masti de par DIY facute in casaVitamina C este nutrientul-cheie, cand vine vorba despre un par sanatos si citricele. Consuma portocale, lamai, grepfrut, mandarine, clementine si pomelo,
    pentru a-ti ajuta organismul sa produca tot colagenul necesar unui par frumos, cu ajutorul acestei vitamine.
  • Rosii,fiind bogate in licopen, rosiile vin la pachet cu acest antioxidant esential in mentinerea nivelului de colagen din corp, prin urmare hranesc firul de par si promoveaza o podoaba capilara
    stralucitoare si frumoasa
  • -Cartofi dulci sunt bogati in betacaroten (antioxidant transformat de organismul tau in Vitamina A), cartofii dulci te ajuta sa iti protejezi scalpul si contribuie la productia de sebum.
    O deficienta de Vitamina A in organism iti poate provoca mancarimi si matreata.
Citeste si:  Jim Henson - păpuşar

About author View all posts

Relu Relu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *