Cum sa devii agent de vanzari profesionist

Stiu ca multi isi doresc sa gaseasca un job in vanzari – sa devina agent de vanzari profesionist – si sa realizeze o cariera de succes, dar putini stiu ca succesul necesita un efort sincer si sustinut, numai ei putand face pasii decisivi in aceasta directie pe care si-o doresc cu tot sufletul.

Este indr-adevar o meserie solicitanta si trebuie sa fi pasionat cu adevarat de ceea ce faci.

prima impresie agent de vanzari profesionist

Pentru un agent de vanzari profesionist, prima impresie conteaza! Fii imbracat corect, priveste interlocutorul in ochi si… zambeste!

Tenacitatea si disciplina sunt doi factori decisivi in atingerea scopurilor propuse si, pe langa acestia, autoperfectionarea si pasiunea.

Nu intotdeauna succesul se datoreaza unui talent inascut. Mare parte depinde de cat de bine rezisti in fata stresului si a presiunii sustinute. In momentul in care te-ai hotarat sa pornesti la acest drum, gandeste-te intotdeauna ca vei reusi, cu orice pret, nu ca vei pierde sau ca vei esua lamentabil.

Gandirea trebuie sa fie orientata si canalizata spre succes si niciodata, dar absolut niciodata pe esec.

Pentru a putea face performanta trebuie sa fi foarte bine pregatit si sa iti cunosti produsele pana la cel mai mic amanunt, sa ai raspunsuri la toate intrebarile care ti se vor pune. Si, un lucru foarte important, sa fii tu insuti convins de ceea ce vinzi. Pentru ca nu poti fi convingator si nu poti vinde altor persoane un produs in care tu nu crezi cu adevarat.

Ai incredere in tine si in ceea ce poti face. Oamenii cumpara de la un agent de vanzari profesionist, care emana incredere si optimism.

Citeste si:  Totul e Photoshop. Adevarata fata a celei mai sexy femei din lume

Stabileste-ti intotdeauna teluri/scopuri/target-uri si incearca sa faci tot ce se poate sa le atingi. Scopurile propuse iti dau un motiv in plus sa reusesti. Dar, atentie, trebuie sa fie accesibile si realizabile si nicidecum fanteziste.

Invata sa asculti; astfel vei putea identifica mai bine nevoile clientului. Cu cat vei pune mai multe intrebari si iti vei asculta mai mult interlocutorul, cu atat mai mult vei reusi sa identifici ceea ce isi doreste si drumul pana la vanzare va fi mai usor. Foarte important: cumparatorul nu trebuie sa te perceapa doar ca pe un simplu vanzator, trebuie sa devii prietenul lui, omul in care poate avea incredere, caruia ii cere sfatul si care il poate ajuta.

Perfectionarea continua face si ea parte din secretul succesului. Un bun vanzator incearca tot timpul sa se autodepaseasca, citeste, merge la cursuri, asculta casete si invata tot ceea ce il poate ajuta; in aceasta meserie nu exista un punct terminus, in care sa te poti opri si sa spui ca ai invatat tot, ca esti a-toate-stiutor.

Un alt lucru esential: fii tot timpul tu insuti. Nu copia pe nimeni si nu incerca niciodata sa pari ceea ce nu esti. Oamenii vor observa acest lucru si in cel mai rau caz te vor ocoli.

Relatia ta cu clientii sa fie una amicala, de parteneriat, nicidecum “eu sunt cel tare si tu ma asculti”. Oamenii, in general, nu doresc sa se simta dominati si nici presati.

Si nu in ultimul rand, daca vrei sa devii un agent de vanzari profesionist, trebuie sa ai grija de tinuta ta, aceasta este cartea ta de vizita. Modul cum esti imbracat te ajuta sau nu in vanzari dar prima impresie conteaza intotdeauna. Pentru a-ti da seama de acest lucru, dimineata, inainte dea pleca de acasa, priveste in oglinda si pune-ti intrebarea: eu as cumpara ceva de la mine? Raspunsul, daca e sincer, iti va arata ce ai de facut!

Citeste si:  iarna care va tine zeci de mii de ani?

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *