Ce este dragostea

Ce este dragostea?

 

Traim intr-o lume a tehnologiei si a vitezei, o lume in care muncim, ne zbatem si de cele mai multe ori nu mai avem timp pentru noi sau pentru cei din jurul nostru. O lume in care banul și castigarea lui ocupa principalul loc si uitam de trairi si emotii. Dar in toata aceasta nebunie, ar trebui sa nu uitam de cel mai frumos sentiment: Dragostea.

Fiecare dintre noi ne-am întrebat, la un moment dat, ce este dragostea si daca  exista dragoste adevarata.

Cu tine in gand

Dragostea – gand in gand, oricand!

Adevarata dragoste este atunci cand iubesti pe cineva atat de puternic, atât de „din suflet”, încât, indiferent  ce obstacol apare, îl vei depasi, nu vei ceda niciodată presiunilor ce pot apărea din partea celor apropiați ție sau chiar din partea societatii si vei face orice este posibil pentru acea iubire si pentru persoana pe care o iubești și care te iubește (cazul fericit) și, câteodată, chiar și pentru cea care nu te iubeste.

Ce este dragostea adevarata?  Dragostea adevarata inseamna sa iubesti pe cineva neconditionat, fara sa astepti nimic in schimb, pentru ca dragostea nu se cumpara ci se câștiga și se simte.  Dragostea este sentimentul pe care îl descoperi pe neasteptate si pentru care merita sa faci orice sacrificiu. Cand iubesti, iti dai seama cat de mult conteaza persoana de langa tine si o iubesti asa cum este, cu calitatile si defectele pe care le are; dragostea „este oarba” se spune…

Destul de multi spun “Te iubesc” in graba sau prea repede si prea usor, fara sa se gandeasca la adevarata semnificatie a acestor cuvinte, fără sa constientizeze adevărata incarcatura sentimentala pe care o conțin, fără să trăiască și să simtă ceea ce spun, ci le folosesc precum un salut: buna ziua, la revedere… Aceste cuvinte trebuiesc spuse din toata inima si, foarte important, sa simti cu adevarat ceea ce spui. Nu pot fi spuse in fuga, doar de dragul de a le spune, ca o rutina zilnica, sau pentru simplul fapt ca asa trebuie, așa se cuvine sau pentru ca așa am învățat din filme – fie ele americane sau indiene! :).

Citeste si:  Cum sa atragi atentia unui tip (pentru ea)

Se spune: „A făcut o pasiune pentru domnișoara Y!” Cum adică? Ce este pasiunea? Este cumva o forma de dragoste? Sau nu și atunci ne punem întrebarea: cum putem deosebi dragostea de pasiune. De obicei, la inceput totul pare foarte frumos si ne lasam invaluiti de aceasta magie, dar  daca totul  a fost doar o pasiune trecatoare, treptat interesul pentru cealalta persoana va scadea, va trece la fel de repede precum a început, se va stinge ca un foc de paie.  Se face o pasiune pentr X sau Y pentru ca e bogat, pentru ca e tânăra și frumoasa, pentru ca are o mașină „beton”, deci are și un cont pe măsura, pentru ca este vedeta, pentru… multe altele, dar toate vizbile, de suprafața, și toate… trecatoare!

Ce este dragostea adevarata?

About author View all posts Author website

LaNoapte

Ma numesc Andrei si sunt Blogger , Seo & Marketing Specialist. Informatii cu privire la blog, scrie pe e-mail la contact [at] lanoapte.ro sau Yahoo Messenger servicelaptopbucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *