Category - Ganduri

Influenta tehnologiei asupra societatii

Influenta tehnologiei asupra societatii

 

Tehnologia afectează modul în care indivizii comunică, învață și gândesc. Ajută societatea și determină modul în care oamenii interacționează zilnic. Tehnologia joacă astăzi un rol important în societate. Are efecte pozitive și negative asupra lumii și are impact asupra vieții de zi cu zi. Trăim într-o eră în care progresele tehnologice sunt comune. Internetul și telefoanele mobile sunt câteva exemple. Cu toate acestea, odată cu progresele tehnologice, există un dezavantaj în toate acestea.

 

Un aspect al tehnologiei care a avut un impact mare asupra societății este modul în care aceasta afectează învățarea. Învățarea a devenit mai interactivă și mai colaborativă, ceea ce îi ajută pe oameni să se implice mai bine în materialele pe care le învață și cu care au probleme. De asemenea, vă oferă un acces mai bun la resurse. Odată cu crearea internetului, acesta ne oferă acces la informații la o rată de douăzeci și patru de ore și aveți acces la aproape orice lucru online. În plus, le permite studenților să lucreze mai ușor. Elevii pot susține teste și examene mai ușor, iar profesorii care pot ține cursuri online pot fi foarte eficienți. De asemenea, extinde granițele clasei, încurajând învățarea în ritm propriu. Oamenii pot accesa învățarea prin YouTube și prin social media. Acest lucru îi ajută pe elevi să învețe mai bine decât să stea jos pentru prelegeri și să citească din manuale. Aceste progrese tehnologice au făcut ca învățarea să fie mai distractivă și mai convenabilă.

 

Un alt mod în care tehnologia a avut impact asupra societății este comunicarea, modul în care vorbim și comunicăm între noi în întreaga lume. Tehnologia a adus multe metode noi de comunicare electronică. De exemplu, există e-mailuri, rețele sociale, puteți face față unei persoane care locuiește în cealaltă parte a lumii și iată videoconferințe unde puteți avea conferințe electronic. În cele din urmă, progresele tehnologice care au fost făcute în industria sănătății au ajutat la menținerea oamenilor în siguranță și sănătoși. Există multe aplicații inovatoare pe telefoane care, deși oamenii își urmăresc greutatea, câte calorii consumă, ritmul cardiac și alte proprietăți de sănătate în orice moment al zilei. Există o accesibilitate sporită a tratamentului, există o schimbare a asistenței medicale care adaugă beneficii pentru vârstnici și spitale care utilizează tehnologie avansată în cabinetele lor chirurgicale.

 

Cu toate acestea, studiile arată că comunicarea mobilă afectează oamenii într-un mod negativ atunci când vine vorba de a fi sociabil și de a face contact față în față. Tehnologia mobilă poate reduce comunicarea și relațiile dintre oameni. Există mai puțin timp personal, în care constați că nu ai suficient timp pentru tine, deoarece ești întotdeauna în contact cu cineva. De asemenea, vă poate distrage atenția de la sarcinile dvs. școlare. Există, de asemenea, pierderea intimității, deoarece oricine te poate găsi oriunde, în orice moment al zilei. În concluzie, toate aceste lucruri au un impact asupra modului în care acționează oamenii astăzi. Fără progrese tehnologice, modul nostru de viață nu ar fi la fel de complex. Influențele tehnologice modelează modul în care acționează oamenii astăzi.

De ce cartile sunt mai bune decat internetul

De ce cartile sunt mai bune decat internetul

 

Am împărtășit multe bloguri care spun Avantajele citirii cărților. Cărțile vă ajută în toate aspectele vieții voastre, dar astăzi voi împărtăși De ce cărțile sunt mai bune decât Internetul, deoarece încă mulți oameni cred că Internetul are mai multe beneficii în comparație cu citirea cărților, ei cred că internetul este mult mai rapid, Adevărat, Internetul este rapid , iar puterea internetului nu poate fi negată, dar cărțile sunt proces lent, deoarece permit utilizatorilor și cititorilor să interiorizeze, să răspundă, să reacționeze și să se transforme. Cărțile sunt într-adevăr mai fiabile decât sursele de pe internet deoarece au fost revizuite înainte de publicare. Informațiile din cărți rămân o perioadă lungă de timp, în timp ce este posibil ca informațiile de pe internet să se schimbe în fiecare oră.

Cărțile s-au dovedit mai fiabile, dar internetul este convențional. Știți de fapt că sursa din cărți este legitimă decât cea de pe internet. Internetul are atât de multe informații, orice poate fi postat în orice moment și habar nu aveți dacă este onest, adevărat sau fals. Internetul în sine a venit din cărți. Puteți afla de ce sunt cărțile importante. Internetul a înțeles puterea cărților, care în prezent cărțile digitale sunt vândute pe internet, există multe pagini web și aplicații care vând cărți, tipărite, digitale, în toate formatele.

Cărțile sunt depozitul de informații cu un singur subiect, este cuprinzător, specific și complet, toate informațiile necesare sunt stocate în interior, cărțile nu ne încurcă, nu ne irosesc niciodată energia creierului pentru a decide unde să mergem mai departe, din fiecare pagină ia acea decizie pentru noi, rezervându-ne toată energia pentru învățare.

Cititul ne face să ne simțim inteligenți și însuflețiți, Cititul este mai confortabil și mai imaginativ, Când citim o carte intrăm în ea, creierul nostru începe să funcționeze, imaginația noastră primește aripi, Imaginația are puterea de a te face ceea ce îți dorești mereu, eu sunt fără a spune că internetul nu are nicio valoare sau că nu este util, Internetul este prea valoros și util, putem obține informații și de pe internet, putem obține informații, cunoștințe în ambele sensuri, dar pe noi suntem informațiile și cunoștințele ar trebui să se bazeze mai mult, internetul prezintă multe opțiuni legate de același subiect, dar cartea se bazează pe un singur subiect și cartea are de obicei toate cunoștințele, informațiile legate de interesul dvs. în interiorul său, astfel încât la final este alegerea dvs. și decizia fie să mizați-vă pe internet sau pentru a compara atât informații, cunoștințe, cât și înțelepciune și apoi ajungeți la o concluzie. Citiți acest lucru pentru a afla cum să vă bucurați de citirea cărților.

 

Top 5 motive pentru care cărțile sunt mai bune decât internetul

1) Informații cu un singur subiect

Internetul vă poate aduce înapoi cu 100.000 de răspunsuri, dar citirea unei cărți vă poate aduce înapoi pe cel corect, așa cum am spus mai sus, cărțile sunt informații cu un singur subiect, veți obține toate informațiile și cunoștințele legate de întrebarea dvs. în cadrul acestuia.

 

2) Cărțile sunt relaxante

Da, cărțile sunt mai relaxante, reduce depresia, reduce anxietatea cauzată de stres, te duce în lumea imaginativă, îți lasă mintea și corpul în largul tău, pierderea ta într-o poveste grozavă poate fi remediul perfect pentru stres.

 

3) Principii pe tot parcursul vieții

Așa cum am spus mai sus, cărțile sunt un proces lent, deoarece le permite utilizatorilor și cititorilor să interiorizeze, să răspundă, să reacționeze și să se transforme, principiile pe tot parcursul vieții menționate într-o carte, îi motivează pe cititori, le oferă o nouă cale și o nouă perspectivă, îi face să vadă lumea într-un mod mai pozitiv, faceți-i să vadă lumea cu o perspectivă diferită, faceți-i să înțeleagă fericirea reală și realitatea vieții, faceți-i mai responsabili.

 

4) Aduce pozitivitate

Cărțile răspândesc motivația și pozitivitatea printre cititorii săi, împărtășesc cunoștințe care îi permit cititorului să vadă lumea într-un mod nou, reduce presiunea mentală oferind o soluție la problemele lor, cărțile de obicei nu au fapte, logică sau informații neadevărate, cărțile trec printr-o verificare amănunțită înainte de a fi publicată, internetul are posibilitatea unor fapte false, Internetul distrage atenția utilizatorilor prin ferestre pop-up și link-uri, iar internetul are multe pagini care împărtășesc videoclipuri adulterice, care de obicei distrag atenția și concentrarea utilizatorilor, dar asta este nu este cazul cărților, cărțile sunt un subiect unic, nu au ferestre pop-up și nu împărtășesc lucruri care nu sunt necesare.

 

5) Discuții de mentor

Prin cărțile pe care le învățăm de la mentori, învățăm de la oameni care s-au confruntat cu aceeași problemă cu care ne confruntăm chiar acum, în cărțile mentorul împărtășește soluții, înțelepciunea lor, cunoștințele lor și modul în care au tratat problemele, cărțile oferă soluții.

“CEL MAI EFICIENTA MASINA TEHNOLOGICA PE CARE OMUL A INVENTAT-O OBIECTIV ESTE CARTEA.”

– NORTHROP FRYE –

De ce este important sa ai credinta in Dumnezeu?

De ce este important sa ai credinta in Dumnezeu?

Este important să ai credință, deoarece în Biblie se spune că este imposibil să-i faci plăcere lui Dumnezeu fără credință (Evrei 11: 6). Când avem credință și exprimăm viața în situații, putem muta munții. Cuvântul lui Dumnezeu spune că, cu o sămânță de muștar a credinței (cea mai mică sămânță din lume), putem muta literalmente situațiile în jur. Putem fie să umblăm în credință și speranță, fie să ne temem și să ne îndoim. Putem alege ce vrem să hrănim și ce hrănim crește.

Trebuie să avem credință, deoarece speranța noastră în lucrurile nevăzute este cea care ne asigură mântuirea. Știm ca credincioși Dumnezeu este acolo, dar mergem prin CREDINȚĂ, nu prin vedere. Lucrurile pot arăta rău, dar Dumnezeu o va transforma definitiv.

Acum credința este substanța lucrurilor sperate, dovada lucrurilor nevăzute. (Evrei 11: 1)

Dumnezeu ne avertizează că ne îndoim și că avem și frică (Iacov 1: 6). Știm că Dumnezeu nu ne-a dat un spirit de teamă și trebuie să ne încredem în Dumnezeu și să știm că El ne va asigura în toate domeniile vieții noastre. Este atât de important să vă hrăniți credința și să citiți Cuvântul și adevărul lui Dumnezeu, deoarece credința vine prin ascultare (Romani 10:17).

Pentru că ai atât de puțină credință. Adevărat vă spun că, dacă aveți credință mică ca o sămânță de muștar, puteți spune acestui munte: „Mutați-vă de aici în colo” și se va mișca. Nimic nu va fi imposibil pentru tine. (Matei 17:20)

 

De ce este important să ai credință

  1. Credința îi place lui Dumnezeu: Biblia spune că este imposibil să-i faci plăcere lui Dumnezeu fără ea. (Evrei 11: 6)
  2. Putem muta munții cu credința unei semințe de muștar. (Matei 17:20)
  3. Credința ne dă speranță. (Evrei 11: 1, Romani 10:17)
  4. Credința în Hristos ne asigură mântuirea. (1 Ioan 5: 5, 1 Corinteni 15: 54-58)
  5. Când ne îndoim, suntem suflați încolo și încolo ca valurile mării. (Iacov 1: 6)

 

Dar când întrebi, trebuie să crezi și să nu te îndoiești, pentru că cel care se îndoiește este ca un val de mare, suflat și aruncat de vânt. (Iacov 1: 6)

Traieste prezentul

somnTmomentul-prezentraieste in prezent ! Azi este ziua mea de naștere. Nimic deosebit, nimic special, doar că am împlinit o frumoasa vârstă si mă simt minunat. Nu îmi doresc de ziua mea decât fericire, o fericire în care să mă cufund complet și să mă regăsesc, tot eu cea visătoare și plină de optimism. Este trist , dar mulți dintre noi ne amânăm fericirea la infinit. Și nu din cauză că în mod conștient ne-am planifica astfel , ci fiindcă continuăm să ne autoconvingem că : ” odată , cândva, vom fi fericiti”. Ne spunem că vom fi fericiți când ne vom plăti datoriile, când terminăm școala , când vom avea prima noastră slujbă, sau când vom fi promovați. Ne autoconvingem că viața va fi mai bună după ce ne căsătorim , avem un copil , apoi un altul. Apoi suntem frustrați , deoarece copii nu sunt suficienți de mari – vom fi mai mulțumiți când vor fi mai mari. După aceea , suntem frustrați că sunt adolescenți. Vom fi cu siguranță fericiți când vor ieși din această fază. Ne tot spunem că viața noastră va fi completă când ne vom lua o mașină nouă , când ne vom putea petrece o vacanță minunată, când ne vom pensiona. Și așa mai departe ! Între timp viața merge înainte. Adevărul este că nu e timp mai bun pentru a fi fericit decât momentul prezent. Dacă nu acum, când ? Viața îți va fi mereu plină de provocări. Este mai bine să te împaci cu acest gând și să te hotărăști să fii fericit oricum. Această perspectivă m-a ajutat să înțeleg că nu există o cale spre fericire. Fericirea este calea. Așadar, de ziua mea îmi doresc doar fericire, restul vine de la sine. Asa ca iti doresc sa traiesti in prezent si le multumesc celor care s-au gandit la mine

Micile placeri despre care nu vorbim

micile placeriViata este mai mult sau mai putin o insiruire de activitati. Fie ca vorbim despre faptul ca trebuie sa gatim de cel putin 3 ori pe zi, ori sa mergem la servici pentru minim 8 ore, sau la facultate pentru alte 6, tot ceea ce reusim sa facem este sa respectam anumite rutine doar pentru ca trebuie si ni se cere asta. Insa cum ramane cu micile placeri? Ce se alege din ele? Oferim indeajuns de mult timp lucrurilor placute din viata noastra? sau ne bazam doar pe ceea ce trebuie sa facem astfel incat sa continuam acea monotonie zilnica.

Cand vine vorba de „placeri persoanale”, dupa cum sugereaza si structura de cuvinte, pentru fiecare din noi este relativ unica, si spun asta pentru ca orice persoana nu are tocmai propria placere, deoarece o majoritate de oameni impart bucuria fumatului ori a bauturii, sau chiar si a cititului. Insa fiecare din noi traieste ceva diferit atunci cand fumeaza ori bea, sau atunci cand citeste. Iar asta este principalul motiv pentru care anumite persoane fumeaza iar anumite persoane nu, ori pentru care unii traiesc sa citeasca o carte noua iar altii detesta sa citeasca insa adora sa urmareasca un film.

Haideti deci sa vorbim despre ce inseamna pentru noi micile placeri. Sau cel putin sa incerc sa va arat ce au inseamnat pana acum pentru mine:

  • Tigarile: acele placeri care m-au calmat mereu. Nu stiu unii ce simt, dar eu atunci cand tin acea tigara intre degete simt un aer de eleganta, datorita formei simpliste si subtiri, cat si datorita culorii si a modului in care o pot tine in mana. Simt dealtfel cum ma incalzeste iarna atunci cand astept un tren in frig, iar fulgii se topesc usor datorita fumului caldut. In alte dati ma ajuta sa ma concentrez si sa ignor rapiditatea cu care se misca lucrurile din jurul meu. Iar alteori imi place doar sa simt aroma si forma supla a tigarii pe buze.
  • Bauturile alcoolice: acele placeri care ma fac sa uit de lucrurile importante. Am incercat mereu sa apreciez bautura pentru gust si pentru aroma, insa mereu am fost incantat mai mult de sentimentul de eliberare dupa ce, desi nu ma ametesc prea mult, reusesc sa uit de proiectul stresant pe care trebuie sa il pregatesc sau despre problemele dureroase ce ma gasesc din cand in cand. Imi place sa gust bautura pentru cum ma face sa ma simt, si mai putin pentru savoarea ei. Ma consider din acest punct de vedere vinovat pentru acest lucru.
  • Placeri pe care nu le pot pomeni insa care ma fac mai fericit ca oricand. Mereu este placut sa iti petreci timpul cu prietenii, sau in cazuri mai speciale, sa savurez o seara romantica alaturi de cineva drag mie. Altii are merge uneori chiar si intr-un se*shop.

In orice caz, este placut sa ne simtim bine din cand in cand, caci micile placeri ajung uneori sa fie singurele momente de libertate pe care le mai avem.

Un altfel de inceput

Am revenit pe meleagurile blogului, cu un altfel de inceput. Ar suna mult prea prost pentru un „nou inceput”, cel putin asa-mi dicteaza mintea. Intr-o vasta perioada am simtit lipsa blogului, a cititorilor si a activitatii intreprinse pe acesta, de aceea am simtit nevoie sa-mi fac aparatia pe blog. Va voi surprinde cu altfel de articole, menite sa starneasca interesul si pasiunea de a fi citite, nu ca as fi un mare scriitor, ci faptul ca pun un strop de pasiune in ceea ce scriu. Ramaneti aproape !

un altfel de inceput

Cum s-au schimbat relatiile

relatiileDa! atunci cand se vorbeste de relatiile ce implica sentimente, romantism, dragoste si persoana iubita, toata lumea este interesata, si asa a fost mereu. Insa desi relatiile sunt legaturi ce au existat intre oameni de mii de ani, acestea s-au schimbat totusi, Fie ca vorbim de anumite traditii care s-au imbunatatit, ori anumite obiceiuri care nu se mai practica, multe lucruri ce tin acum de relatiile noastre chiar ne caratacterizeaza ca si generatie. Haideti deci sa vedem cum s-au schimbat relatiile in timp si de ce.

Relatiile secolului XXI:

  • Cel mai bun exemplu de traditie care nu se mai practica acum este faptul ca barbatul, cel care inainte era considerat capul familiei/ relatiei, detinea puterea si vana, acum nu mai face asta. Sau poate ca face? Daca este sa ne gandim, in majoritatea relatiilor, barbatul este cel care se considera si este considerat drept cel care conduce relatia si ia toate deciziile dupa bunul plac. De altfel, si acum vaneaza, insa vaneaza mai mult banutii, astfel incat sa castige mai mult decat persoana iubita, cat sa aiba un cuvant in plus de spus.
  • Formele de distractie s-au schimbat deasemenea. Daca pe vremuri, distractia era data doar de povesti spuse la foc, si de muzica cantata la un instrument muzical, in timp a evoluat la musica disco emise de casetofoane mari, in case din lemn romantice. Iar in vremurile noastre, totul se rezuma la cluburi, filme din ce in ce mai colorate insa mai putin bune, si la „traditionalul” 4-pereti unde toate magia se intampla.
  • Cat despre romantism, voi considera ca acesta a decazut. Nu zic, inainte de vremuri cat se cumpara o sotie cu 1000 de camile, nu era tocmai cel mai romantic gest, insa acum romantismul pare sa se rezume doar la placerea fizica resimtita de fiecare, care se consuma din nou intre cei 4-pereti clasici.

Voi ce parere aveti?

Cand iubirea e prea mare calci pe bec

cand iubirea e prea mare calci pe becCand iubirea e prea mare calci pe bec, asa se intampla ca in mai toate cazurile unul iubeste mai mult decat celalalt. De aici se distinge ce-l ce conduce in relatie si cel care se lasa condus.

Atunci cand porti o iubire nemarginita, simti nevoia sa o imparti cu cea mai draga persoana din viata ta, nimeni altcineva decat persoana iubita.  Cand porti o iubire atat  de maritimoasa, iubirea se dezlantuie in fel si chip, iar tu te afli doar la un pas de a calca pe bec.

Cei mai multi dintre noi, calcam pe bec „in bratele altei persoane” care este mai receptiva la primul miros al iubirii vinovate.

Nu uita, iubirea e o boala incurabila, o vraja fara leac, o senzatie necontrolabila careia ii poti face fata in cel mai placut mod sau care poate deveni cel mai negru cosmar.

Depinde doar de tine cum alegi sa-ti traiesti „iubirea” fata de persoana potrivita.

Eu pentru ce traiesc ?

eu pentru ce traiescCând stai și te gândești
Că pentru ce trăiești ?
Trăiești pentru nimic
Și doar pentru nimic,

Și lucruri mărunte,
Multe și cărunte,
Îți alcătuiesc o viață
Subțire ca o ață.

Și bune și rele
Împarți la toți din ele
Și nu ții cont de tine
Dar lor le o mai fi bine ?

Și-n drumul ce-l urmezi
Te întrebi să nu te pierzi
Eu pentru ce traiesc ?
Traiesc doar să iubesc ?

Pentru a deduce un simplu raspuns din text al acestei poezii combinand ultima strofa cu prima strofa.

Și-n drumul ce-l urmezi Când stai și te găndești  Te întrebi să nu te pierzi; Că pentru ce trăiești ?  Eu pentru ce traiesc ? Trăiești pentru nimic, Traiesc doar să iubesc ? Și doar pentru nimic.

Apa trece, pietrele raman, gandeste-te de-acum, tu pentru ce traiesti ? Traiesti sa supravietuiesti ?

Daca ți-a plăcut
Asterneți un gând
Căci eu o sa te-ascult

Și-ti voi raspunde-ncurând

zp8497586rq

Orice te face pe tine fericit

fericitCand totul pare sa mearga pe dos primul lucru la care ne gandim este o activitate care sa ne destreseze si care sa ne puna pe picioara. Iar atunci cand realizam ceva, fie la facultate printr-o nota buna la un examen, ori la munca prin finalizarea unui proiect, simtim nevoia unei recompense. Ce putem face astfel incat sa scapam de stres, sau sa ne revenim dupa o perioada grea, ori sa primim acea recompensa pe care o meritam? Desigur, depinde de fiecare persoana in parte. Insa ce anume te face pe tine fericit?

Daca esti copil: – simti nevoia unor jucarii noi, ori a unui calculator mai performant, sau chiar si nevoia unei iesiri alaturi de cei mai buni prieteni.

Daca esti adolescent: – simti nevoia unui weekend cat mai departe de parinti, insa aproape de cei dragi. Deasemenea, iti doresti cat mai multe nopti petrecute la petreceri unde poti intalni persoane noi. Dar desigur, te vei simti mereu fericit alaturi de noua prietena ori noul prieten.

Daca esti student: – simti nevoia unor seri petrecute in cluburi, ori a unei plecari indelungate la mare. De altfel, simti nevoia norocului de a trece cu brio de examene. Si desigur, ceea ce te face fericit, in mare parte, sunt toate sansele de a face orice iti permite varsta de 21 de ani.

Daca esti angajat sau casatorit – simti nevoia de mai mult timp liber pe langa munca ori sotie/sot. Iti gasesti fericirea langa copii, si te uiti adesea in albumele cu poze din perioada studentiei ori a copilariei.

Daca faci parte din categoria personajelor feminine – simti nevoia unui salon de coafura, ori de manichiura/ pedichiura. Te consideri un om fericit atunci cand iti petreci timpul intr-o sauna alaturi de cele mai bune prietene. Si mereu cauti sa iti petreci timpul la shopping.

Daca faci parte din categoria personajelor masculine – Simti nevoia unei bauturi racoritoare. Incerci sa iti gasesti timp pentru activitatile care te fac fericit, precum: pescuitul, sportul, uitatul la televizor, petrecut timpul cu prietenii intr-un salon masaj erotic bucuresti. Dar de regula, ceea ce te face pe tine fericit este libertatea.

jfdghjhthit45