Category - Sentimente si Relatii

Ce sfaturi trebuie sa dai copilului tau?

Astazi ti-am pregatit cateva idei despre ce sfaturi i-ai pute da copilului tau pentru a ajunge un om responsabil.

 • 1.Invata-l sa fie mereu el, nu cine vrei tu sa fie. De exemplu nu trebuie sa ii ceri sa se faca medic doar pentru ca asta vrei tu sa faca sau sa se imbrace cum ti-ar placea tie sa te imbraci.
  Fiecare avem personalitati diferite, talente si dorinte diferite.Daca am fi toti la fel, viata ar devenii plictisitoare.
 • 2.Spune-i cat de mult te bucuri pentru reusitele lui, nu doar cat de dezamagit esti de esec.
  Daca ii spui copilului doar de cat de dezamagit esti de greselile lui, il vei demoraliza si il vei face sa simta/creada ca nu reuseste sa faca nimic bine.In schimb, daca ii arati cat te bucuri pentru reusitele lui,
  acesta va incerca sa aiba cat mai multe pentru ca vede ca esti mandru de el.
 • 3.Spunei ca este ok atunci cand greseste si invata-l sa isi asume greseala facuta.
 • 4.Cand gresesti fata de el, cere-ti scuze si roaga-l sa faca la fel si el asta fata de tine si celelalte persoane.
 • 5.Lasa-l sa se murdareasca, hainele pot fi spalate.Probabil si tie iti este dor acum sa te arunci prin iarba sau noroi.
 • 6.Incurajeaza-l sa discute despre visele sale.
 • 7.Cheama-l sa te ajute cu ceva. Acest lucru il va face sa inteleaga ca este important si ai nevoie de el.
 • 8.Ai grija la limbaj! Daca esti nervos poti spune lucruri gresite fara sa iti dau seama.Acestea vor rani copilul, iar la randul lui se va comporta cu ceilalti la fel cum a vazut la tine.
 • 9.Nu ii citi jurnalul personal niciodata!
 • 10.Nu il critica in fata prietenilor lui.
 • 11.Invata-l sa fie punctual.
 • 12.Invata-l sa nu se urce niciodata intr-o masina cu cineva care a baut.
 • 13.Invata-l sa nu aibe incredere in toata lumea.
 • 14.Invata-l sa nu faca ceva rau daca vede la altii.Nu este „la fel de bun” ca ei, din contra, este mult mai bun si destept.
 • 15.Arata-i ce poate invata din esecuri.

CE ESTE CU ADEVARAT PRIETENIA?

Ce este cu adevarat „prietenia” ?

„Un prieten în nevoie este un prieten intr-adevăr” este unul dintre cele mai cunoscute proverbe. Acesta te invata ca un prieten adevarat este o persoana care este acolo pentru tine atunci cand
ai nevoie de el.
Un prieten adevarat te ajuta atunci cand ai o problema, îți păstrează secretele, îți împărtășește lucrurile, te dezvaluie cu toate calitățile și defectele tale.
Desigur, trebuie să-ți tratezi toți prietenii așa cum vrei să fii tratat și întotdeauna trebuie să-i spui prietenului tău adevărul altfel nu vei putea păstra langa tine un prieten, un prieten trebuie respectat.

El este persoana care este langa tine si te ajuta si atunci cand toti te lasa balta.Un prieten adevarat te va intelege mereu si nu te va judeca.
Prietenia se bazeaza pe incredere si spirit de sacrificiu.
Oricat de bogat sau destept esti, nimeni nu poate trai fara prieteni.Prietenia este fericire, fara ea, nu ar mai fi liniste pe aceasta planeta.
Prietenul este persoana care este langa tine si te ajuta si atunci cand toti te lasa balta.Un prieten adevarat te va intelege mereu si nu te va judeca.
Sa sti ca ai cui sa impartasesti toate intamplarile tale bune sau rele este un sentiment minunat!

O prietenie adevarata se cunoaste prin:

 • Dorinta de bine pentru cealalta persoana.
 • Simpatie
 • Onestitate
 • Intelegere
 • Compasiune
 • Incredere
 • Ajutor
 • Bucurie

Prietenii fac parte din viata noastra, a tuturor, ei aduc fericire si siguranta.Un prieten trebuie respectat, ajutat si sa avem grija sa nu ii pierdem niciodata. Ei iti pot lumina calea!

5 REGULI IN A ALEGE CADOUL PERFECT PENTRU IUBIT

5 REGULI IN A ALEGE CADOUL PERFECT PENTRU IUBIT

Dacă se întâmplă să ai norocul de a avea iubitul perfect, mai devreme sau mai târziu vei dori să-i iei cadoul perfect!

 

5 REGULI IN A ALEGE CADOUL PERFECT PENTRU IUBIT

Urmați acest cvintet de sugestii și veți culege recompensele de a-i vedea ochii aprinzându-se cu bucuria unui băiat de 12 ani de Crăciun (gândiți-vă la tânărul din O poveste de Crăciun când primește pușca cu aer pe care și-a dorit-o dintotdeauna) . Prietenii perfecți (și iubitele, de asemenea) adoră cadourile și, cu puțină planificare și gândire preliminară, puteți obține exact ceea ce trebuie, chiar și ei nu știau că vor.

 

ALEGE CADOUL PERFECT PENTRU EL, NU PENTRU TINE!

S-ar putea să credeți că cadoul perfect al iubitului este ceva ce puteți împărtăși împreună, ceva care vă place amândoi. Șansele sunt că te-ai înșela. Nu este nimic în neregulă cu aceste tipuri de cadouri – de fapt, acestea ar trebui să fie oferite și adesea între voi doi. Cu toate acestea, acestea sunt lucruri care te hrănesc ca cuplu, nu ca indivizi. Cadoul perfect al iubitului trebuie să fie pentru el, fără rezerve. Asigurați-vă că, atunci când îl alegeți, oricare ar fi, este dat cu generozitatea necondiționată a unui prezent adevărat.

ALEGE CADOUL CE ARE O VALOARE PERSONALA

Amintiți-va! Acest lucru este pentru iubitul dvs. Prin urmare, trebuie să puneți ceva din voi în dar. Poate că asta înseamnă să vă folosiți mâinile pentru a găti o masă despre care a vorbit despre prepararea mamei sale (dar asigurați-vă că obțineți rețeta). Poate că este la fel de simplu ca să turnați sticla de vin pe care ați cumpărat-o pentru el sau la fel de complex ca sistemul de sunet surround pe care l-ați asamblat pentru a-l surprinde când a venit acasă, cântând mix-CD-ul pe care l-ați făcut doar pentru el. Orice ar fi, vrei să-i amintească de tine.

ALEGE CEVA CE EL VREA, NU CEVA DE CARE ARE NEVOIE!

Cadourile sunt distractive; darurile sunt spontane; darurile sunt ceva ce el nu ar fi cumpărat pentru el însuși. Nu este momentul să-i aducem periuța de dinți electrică, sau sugestia subtilă a unei noi mese de călcat. În schimb, ia jocul pe care l-ai văzut ridicându-l, privește-l cu interes și apoi pune-l înapoi în magazinul de electronice când amândoi căutați un nou cuptor pentru prăjitor de pâine. Cheia este să găsească lucrul pe care nu l-ar cumpăra niciodată pentru el însuși – dar își dorește cu adevărat.

ALEGE CEVA CE NICI EL NU STIE CA ISI DORESTE

Adevăratele abilități de a oferi cadouri in stil NINJA vin atunci când îți iei timp să înveți suficient despre iubitul tău pentru a anticipa ceea ce își dorește înainte să știe chiar că ceea ce dorește există în primul rând. Să presupunem că iubitului tău îi plac filmele despre avioane – în special avioane cu reacție. Top Gun, chiar și Transformers, poate avea chiar și imagini cu Blue Angels pe desktop. Un cadou bun ar putea fi un joc de simulator de zbor sau poate chiar un avion controlat de telecomanda. Dar un cadou perfect ar fi mai mult pe linia unui zbor într-un avion, poate chiar cumpărându-i o lecție în cabina de pilotaj de la aeroportul local.

ALEGE CEVA DE NEINLOCUIT

Aici nu ne referim la tine! Cadoul perfect este unic; chiar dacă este ceva cumpărat de la magazin, cum ar fi sistemul de sunet surround menționat mai sus, faptul că a fost pus la punct de dvs., redând muzica pe care ați ales-o pentru el, face ca orice alt sistem stereo pentru tot restul vieții sale să fie palid în comparație . Chiar dacă a devenit pilot comercial, primul moment din cabină din cauza ta înseamnă că va fi întotdeauna special. Asta nu înseamnă că nu există multe cadouri pe care să le poți face mai târziu; fiecare dintre ele pot fi și ele perfecte.

15 moduri de a deveni o persoană mai bună

15 moduri de a deveni o persoană mai bună

 

 1. Complimentează-te

În fiecare dimineață înainte de a continua rutina zilnică, luați câteva minute pentru a vă face un compliment. Indiferent dacă îți complimentezi ținuta, tunsoarea sau modul în care ai realizat recent o sarcină folosind seturile tale de abilități unice, oferindu-ți un mic impuls emoțional te va face fericit. Și, atunci când ești fericit cu tine, acea emoție poate fi contagioasă pentru cei din jur.

 1. Nu cauta scuze

A da vina pe soțul tău, pe șeful sau pe clienții tăi este infructuos și nu te va duce prea departe. În loc să arăți cu degetele și să scuzi de ce nu ești fericit sau nu ai succes în viața ta personală sau profesională, deține-ți greșelile și învață de la ele. Când vei face acest lucru, vei deveni o persoană mai bună. Când personal am început să mă ridic la înălțimea greșelilor și a căderilor, viața mea s-a transformat. Am devenit mai fericit și mai sănătos, iar relația mea cu soția mea s-a îmbunătățit. Suntem mai fericiți ca oricând.

 1. Dă-i drumul mâniei

Eliberarea furiei este mai ușor de spus decât de făcut. În timp ce furia este o emoție perfect normală, nu o puteți lăsa să se stingă. Când se întâmplă acest lucru, puteți lua decizii neînțelepte și, mai important, vă poate afecta sănătatea. Cercetările sugerează că furia reprimată poate provoca probleme digestive, dificultăți de somn și chiar boli de inimă.

Pentru a vă ajuta să renunțați la furie, Roya R. Rad, MA, PsyD, vă sugerează să vă notați sentimentele, să vă rugați sau să meditați sau să începeți să vă gestionați gândurile.

 1. Practică iertarea

Joyce Marter, LCPC, vă sugerează să iertați și să renunțați la resentimente. Ea notează: „Dacă pentru alt motiv decât pentru tine însuți, iartă-te să te desprinzi de experiențele negative din trecut. Fă-ți timp pentru a medita și mulțumește pentru înțelepciunea și cunoștințele dobândite din suferința ta. Practică mantra:„ Iert tu și eu te eliberăm. ”

 1. Fii cinstit și direct

Cum te-ai simți dacă un om drag sau un partener de afaceri te-ar minți? Sunt șanse să vedeți asta ca o încălcare a încrederii dvs. Dacă vrei să fii o persoană mai bună în viața ta personală sau profesională, ar trebui să spui întotdeauna adevărul și să spui cât mai clar ceea ce încerci să transmiti. Învață să-ți articulezi gândurile, sentimentele și ideile într-un mod deschis și onest.

 1. Fii util

Fie că renunțați la o persoană în vârstă la metrou, să asistați un coleg de muncă în cadrul unui proiect sau să vă duceți în alimente atunci când soțul dvs. se întoarce din magazin, a fi de ajutor este una dintre cele mai simple și mai eficiente modalități de a practica devenirea o persoană mai bună. Constat că, cu cât îi ajut pe ceilalți, cu atât mă simt mai bine pentru mine și pentru toți cei din jurul meu.

 1. Ascultă-i pe ceilalți

După cum remarcă Jeet Banerjee pe Lifehack, „a asculta oamenii și a da voce tuturor este unul dintre cele mai mari lucruri pe care le poți face”. El adaugă că „a trebuit să întâlnească unii dintre cei mai uimitori oameni, să încheie unele dintre cele mai mari oferte și să dezvolte conexiuni care să-mi reziste toată viața, pentru că mi-am luat timp să ascult oamenii. A fi un bun ascultător îți poate schimba viața în o manieră pozitivă. ”

 1. Acționează local

S-ar putea să nu pară mare lucru, dar susținerea unei cauze locale, donarea de haine sau cumpărarea de pe piețele sau întreprinderile fermierilor locali sunt modalități simple de a vă ajuta regiunea specifică. Este posibil să nu reușiți să salvați lumea, dar foarte bine ați putea face o diferență în gâtul pădurii. Cunoașteți și țineți de comunitatea dvs.

 1. Fii întotdeauna politicos

Cât de mult efort este nevoie pentru a spune „Mulțumesc” sau pentru a ține ușa liftului deschisă pentru cineva? Deloc mult. Cu toate acestea, aceste acte de bunătate pot face ziua cuiva. Am decis acum câțiva ani că nu contează dacă cineva este ultra grosolan, condescendent sau mai rău. Modul în care se comportă altcineva nu va determina comportamentul meu.

 1. Fii tu

Acestea includ abilitatea de a vă alinia la valorile și convingerile voastre, de a vă stabili identitatea, de a vă construi curajul, de a crea limite și de a găsi concentrarea și direcția.

 1. Fii deschis la schimbare

Indiferent dacă încercați un restaurant nou, călătoriți într-o parte necunoscută a lumii sau faceți ceva care v-a speriat întotdeauna, ar trebui să fiți mereu deschiși la schimbare. Acest lucru vă permite să creșteți pentru că experimentați ceva nou. Vă ajută să aveți o înaltă funcționare și încredere în sine, dacă nu vă faceți griji cu privire la schimbări.

 1. Fii respectuos

Cum te-ai simți dacă tocmai ți-ai fi curățat casa și cineva a intrat și a urmărit noroi peste tot? Probabil ai fi puțin bifat că nu și-au dat jos pantofii. Luați această mentalitate și aplicați-o în viața de zi cu zi. De exemplu, nu aruncați coșurile de gunoi sau țigările pe podeaua toaletelor publice sau trotuarelor doar pentru că altcineva va curăța. Respectați timpul, gândurile, ideile, stilurile de viață, sentimentele, munca și orice altceva. Nu trebuie să fiți de acord cu nimic, dar oamenii au dreptul la opiniile lor, iar al vostru nu este neapărat corect.

 1. Nu te prezenta cu mâna goală

Mergi la o petrecere în acest weekend la apartamentul prietenului tău? Asigurați-vă că nu ajungeți cu mâinile goale. Chiar dacă ți s-a asigurat că vor fi destule mâncăruri și băuturi, adu-ți câte ceva pentru a-ți arăta aprecierea de a fi invitat.

 1. Educați-vă

Dacă nu înțelegeți de ce o țară invadează alta, faceți-vă timp pentru a vă educa cu privire la evenimentul actual. Cereți unei persoane strâns legată de eveniment gândurile sale. Amintiți-vă, suntem cu toții interconectați și conștientizarea diferitelor culturi, a diferitelor persoane și a vieții lor vă poate face un individ mai bine rotunjit. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să înțelegeți puncte de vedere diferite de ale dvs.

 1. Surprinde oamenii

Cât de bine te simți să faci pe cineva să zâmbească? Se simte destul de bine, nu? Surprindeți-i pe cei dragi sau colegii dvs. din loc în loc, cu un cadou, o noapte în oraș sau oferind ajutor atunci când știți că ar putea să-l folosească.

A deveni o persoană mai bună nu se întâmplă peste noapte, dar este posibil. Crede în tine și știi că este posibil!

Cum s-au schimbat relatiile

relatiileDa! atunci cand se vorbeste de relatiile ce implica sentimente, romantism, dragoste si persoana iubita, toata lumea este interesata, si asa a fost mereu. Insa desi relatiile sunt legaturi ce au existat intre oameni de mii de ani, acestea s-au schimbat totusi, Fie ca vorbim de anumite traditii care s-au imbunatatit, ori anumite obiceiuri care nu se mai practica, multe lucruri ce tin acum de relatiile noastre chiar ne caratacterizeaza ca si generatie. Haideti deci sa vedem cum s-au schimbat relatiile in timp si de ce.

Relatiile secolului XXI:

 • Cel mai bun exemplu de traditie care nu se mai practica acum este faptul ca barbatul, cel care inainte era considerat capul familiei/ relatiei, detinea puterea si vana, acum nu mai face asta. Sau poate ca face? Daca este sa ne gandim, in majoritatea relatiilor, barbatul este cel care se considera si este considerat drept cel care conduce relatia si ia toate deciziile dupa bunul plac. De altfel, si acum vaneaza, insa vaneaza mai mult banutii, astfel incat sa castige mai mult decat persoana iubita, cat sa aiba un cuvant in plus de spus.
 • Formele de distractie s-au schimbat deasemenea. Daca pe vremuri, distractia era data doar de povesti spuse la foc, si de muzica cantata la un instrument muzical, in timp a evoluat la musica disco emise de casetofoane mari, in case din lemn romantice. Iar in vremurile noastre, totul se rezuma la cluburi, filme din ce in ce mai colorate insa mai putin bune, si la „traditionalul” 4-pereti unde toate magia se intampla.
 • Cat despre romantism, voi considera ca acesta a decazut. Nu zic, inainte de vremuri cat se cumpara o sotie cu 1000 de camile, nu era tocmai cel mai romantic gest, insa acum romantismul pare sa se rezume doar la placerea fizica resimtita de fiecare, care se consuma din nou intre cei 4-pereti clasici.

Voi ce parere aveti?

Cand te simti prost intr-o relatie

relatieCand te simti prost intr-0 relatie – este acel sentiment pe care, banuiesc ca majoritatea dintre voi il au sau il vor avea la un moment dat. Dar haideți să complicam ceva mai mult lucrurile, caci poate partenerul tau are defapt mai multe calitati minunate.  Acest lucru ar putea fi  motivul pentru a tine persoana de langa tine pe aceeași pagină cu tine; o serie de lucruri, te face sa te simți încă neliniștit si te tot întrebi dacă aceasta este o groapa din stomac de care nu poti scapa.

Sunt lucruri care deja va leaga, care au devenit o obisnuinta,  Poate partenerul tau este legat de tine intr-un fel sau altul si este acel lucru pe care-l detine si nu te lasa sa te desprinzi de el si ai acest sentiment ca nu poti merge mai departe. Poate că există zile bune. Dar indiferent cât de mult ai incerca, indiferent de cât de multe justificări de a încerca să facă, indiferent de cât de multe luni sau ani trec, nu se poate scutura complet acel sentiment pe care pur si simplu nu se simt în totalitate la pace cu acest om – sau cu ideea de a merge mai departe.

Cel mai important lucru intr-o relatie este sa retii faptul ca totul a avut un inceput. Atunci cand ai intalnit persoana potrivita tie, ai ajuns intr-o relatie cu ea doar pentru ca acea persoana ti-a placut foarte mult iar sentimentele tale au vorbit pentru tine. Daca tu tii mult la acea persoana atunci nu ar trebui sa te gandesti ca anumite lucruri nu au mers bine, ci ca voi sunteti impreuna. Daca ea ori el este persoana pe care ai asteptat-o toata viata ta atunci merita toate eforturile cat sa o/ il pastrezi langa tine, indiferent de momentele neplacute.

Cand iubirea e prea mare calci pe bec

cand iubirea e prea mare calci pe becCand iubirea e prea mare calci pe bec, asa se intampla ca in mai toate cazurile unul iubeste mai mult decat celalalt. De aici se distinge ce-l ce conduce in relatie si cel care se lasa condus.

Atunci cand porti o iubire nemarginita, simti nevoia sa o imparti cu cea mai draga persoana din viata ta, nimeni altcineva decat persoana iubita.  Cand porti o iubire atat  de maritimoasa, iubirea se dezlantuie in fel si chip, iar tu te afli doar la un pas de a calca pe bec.

Cei mai multi dintre noi, calcam pe bec „in bratele altei persoane” care este mai receptiva la primul miros al iubirii vinovate.

Nu uita, iubirea e o boala incurabila, o vraja fara leac, o senzatie necontrolabila careia ii poti face fata in cel mai placut mod sau care poate deveni cel mai negru cosmar.

Depinde doar de tine cum alegi sa-ti traiesti „iubirea” fata de persoana potrivita.

Cu tine in gand

cu tine in gandNu e seara sa nu adorm cu tine in gand, nu e gand in care sa nu te cuprind, nu e zi in care sa stiu ca-mi lipsesti si cu toate astea cel mult mai ma doare atunci cand nu esti langa mine, si mai stiu

cand te simt ca nu esti langa mine fizic si psihic, un gol absurd de pustietate se asterne-n simturile mele si stiu ca nu te am, ca-mi lipsesti, ca nu esti langa mine, si mai stiu

ca esti cu mine-n gand, si mai stiu

ca de fiecare data cand tipam la tine, inimile noastre erau atat de indepartate, incat simteam nevoia sa tip pentru a ajunge mai aproape de inima ta, si mai stiu

ca o clipa langa tine, pe cat de simpla si plapanda e clipa, asa de multa importanta are, caci ne alcatuieste arborele fericirii noastre, si mai stiu

ca de fiecare data cand pleci, revederea e din ce in ce mai adorabila, mai vioaie, mai plina de viata, mai mult ca orice, ma aprind ca o scanteie si-mi intind bratele sa te cuprind si sa nu-ti mai dau drumul,  si mai stiu

ca iubirea e o vraja a carui leac inca nu-l cunoastem si continuam sa fim „bolnavi”, unul de iubirea altuia, si mai stiu

ca te iubesc !

 

Cadoul perfect pentru persoana iubita

Te-ai gandit la cadoul perfect pentru persoana iubita si nu-l gasesti ? Intampina persoana iubita cu o surpriza placuta chiar chiar si in cazul in

bijuterii cu cristale Swarovski

care nu cunoasti prea multe despre el sau ea.

Te vei gandi cu ce sa surprinzi si care ar putea fie cadoul perfect care sa i se potriveasca persoanei de langa tine.

Daca este vorba despre „ea” atunci cu siguranta am putea alege cadouri de genul: un buchet de flori, un parfum sau am putea merge pe ceva mai provocator precum lenjeria intima … insa, ceea ce o vor da cu siguranta pe spate, ar fi o bijuterie.

Si nu o simpla bijuterie nu ci una care o va pune intr-o lumina mai buna. Poti alege o bijuterie cu cristale swarovski sau daca vrei sa o impresionezi mai mult, o bijuterie placata cu aur.

Cu siguranta ca bijuteria pe care o vei alege, o va cuceri si o va purta tot timpul.

Si ca pentru ca te-am ajutat sa te inspiri pentru cadoul perfect, iti dau si pontul de unde poti comanda bijuterii online, mai pe scurt Onlinebijoux

Cu un astfel de cadou sigur ii vei inmuia inima si o vei avea mai aproape.

Si ca tot vorbeam despre persoana iubita, m-am gandit si la cadoul perfect pentru el.

ceas quartz

Variantele ar fi de genul: un parfum, un joc virtual sau mecanic (baietii adora jocurile) sau putem alege varianta intima gen boxeri, tricouri, jucarii erotice.

Insa un cadou perfect care i s-ar potrivi oricarui barbat ar fi un Ceas.ceas quartz

In functie de gusturile lui, poti alege tipul de ceas care i s-ar potrivit, casual, sport, elegant.

Fa-i cadoul perfect persoanei iubite, acum il ai la indemana pe magazinul online de bijuterii onlinebijoux.ro

jfdghjhthit45
zp8497586rq